Επιστολή διαμαρτυρίας για τις πενθήμερες εκδρομές των Λυκείων του Άργους

 

Με επιστολή διαμαρτυρίας, επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των Τουριστικών Γραφείων, αναφέρει κάποιες εντυπωσιακές λεπτομέρειες σχετικά με τις πενθήμερες εκδρομές των λυκείων του Άργους (τις οποίες χρηματοδοτεί ο Δήμος, τουλάχιστον κατά ένα μέρος).

 

Διαμαρτύρεται, ότι με τον τρόπο που διοργανώνονται οι εκδρομές δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Σε αυτές, κάθε χρόνο συμμετέχει το ίδιο ξενοδοχείο και το ίδιο τουριστικό γραφείο.

 

Όπως καταγγέλλεται: Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, ένα μόνο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει τα σχολεία του Άργους, αφού αυτό πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη (για να είναι κοντά στη Βέροια την οποία θα επισκεφθούν μία ημέρα οι μαθητές). Και κάθε χρόνο, συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο έχει προλάβει να αποκτήσει τη διαθεσιμότητα του ξενοδοχείου.

 

Δημοσιεύουμε την επιστολή και περιμένουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους, τους διευθυντές των Λυκείων, τον Διευθυντή Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου…

 

 

Επιστολή Διαμαρτυρίας

 

Τα τελευταία χρόνια στα Λύκεια του Δήμου Άργους – Μυκηνών παρατηρείται στις εκδρομές των μαθητών το φαινόμενο:

 

α) οι πολυήμερες εκδρομές τους (5μερες) να διεξάγονται όλες την ίδια ημερομηνία

β) ο τόπος προορισμού να είναι ο ίδιος

γ) στην προκήρυξη (πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος) όλων των Λυκείων να υπάρχουν ακριβώς τα ίδια (φωτογραφικά) κριτήρια για την επιλογή του ξενοδοχείου

δ) όλες τις εκδρομές να τις παίρνει το ίδιο Τουριστικό Γραφείο και τέλος

ε) κάθε χρόνο να επιλέγεται από όλα τα σχολεία το ίδιο ξενοδοχείο το “Grand Hotel Palace”. Όλα τα παραπάνω οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι τις εκδρομές στα Λύκεια του Δήμου Άργους – Μυκηνών δεν είναι δυνατόν να τις αποφασίζει, να τις καθοδηγεί και να τις υλοποιεί κάθε σχολείο μόνο του, κατά παράβαση του άρθρου 13 παρ. 1 της Υ.Α. 33120/2017 αφού είναι σχεδόν αδύνατο να προκύψουν κατά την εφαρμογή του νόμου τόσες πολλές συμπτώσεις.

 

Μετά την ανάρτηση των προσκλήσεων ενδιαφέροντος για την 5μερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη όλων των Λυκείων του Δήμου Άργους – Μυκηνών στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Αργολίδας κοινή είναι διαπίστωση ότι συνεχίζεται και την τρέχουσα σχολική χρονιά η ίδια τακτική.

 

Επειδή οι μαθητικές εκδρομές είναι ένα σημαντικό έσοδο στον επαγγελματικό χώρο των Τουριστικών Γραφείων στον οποίο ανήκω και από το οποίο εξαρτάται ο βιοπορισμός αρκετών οικογενειών πιστεύω ότι με την τακτική αυτή υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, με την ανοχή των Διευθυντών/ντριών των Λυκείων. Από ένα χώρο όπως αυτός της παιδείας που οι πράξεις του έχουν και παιδαγωγικό χαρακτήρα για μαθητές/τριες και την κοινωνία θα περιμέναμε μια πιο διαφανή διαδικασία.

 

Συγκεκριμένα στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος του 1ου ΓΕΛ Άργους, του 2ου ΓΕΛ Άργους, του 3ου ΓΕΛ Άργους και του 1ου ΕΠΑΛ Άργους εμφανίζεται και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια

α) ίδια ημερομηνία διεξαγωγής της εκδρομής για όλα τα σχολεία 5-3-2018 έως 9-3-2018

β) ίδιο πρόγραμμα εκδρομής

γ) ίδια ημέρα και ώρα υποβολής προσφορών 12-2-2018 και ώρα 10:00 για τα ΓΕΛ και 11:00 για το ΕΠΑΛ

δ) ίδια ημέρα και ώρα γίνεται το άνοιγμα των προσφορών 12-2-2018 και ώρα 14:00 για όλα τα σχολεία

ε) στην κατηγορία του καταλύματος η αντίστοιχη παράγραφος είναι διατυπωμένη ακριβώς ίδια από όλα τα σχολεία που είναι ως εξής: (προφανής είναι αντιγραφή).

 

«Διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων (5*****) στο δυτικό τμήμα της πόλης της Θεσσαλονίκης ώστε να έχει την μικρότερη δυνατή απόσταση από τον κύριο προορισμό Βεργίνα – Βέροια και να έχει πάνω από τέσσερις ορόφους, αφού την ίδια περίοδο θα βρίσκονται 5 Λύκεια της περιοχής μας για την ασφάλεια και τον έλεγχο των μαθητών μας. Κάθε σχολείο θέλουμε να βρίσκεται σε διαφορετικό όροφο»

 

Η παραπάνω αναφορά στην κατηγορία του καταλύματος που αντιστοιχεί σε ένα και μόνο ξενοδοχείο το Grand Hotel Palace από τα εκατοντάδες της περιοχής της Θεσσαλονίκης, οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος των εν λόγω σχολείων είναι προσυμφωνημένες και καθοδηγούμενες προκειμένου να επιτύχουν αποτέλεσμα της αρεσκείας τους πράγμα που συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου των Τουριστικών Γραφείων. Αποκλείει δηλαδή με την παραπάνω μεθόδευση τη συμμετοχή και άλλων Τουριστικών Γραφείων αφού από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν μπορούν να πάρουν διαθεσιμότητα. Ένα όμως Γραφείο Τουριστικό έχει πάρει τη διαθεσιμότητα εγκαίρως και τυχαίνει να είναι το ίδιο κάθε χρόνο.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα ήθελα να μάθω ποιος ελέγχει και ποιος υπαγορεύει τέτοιες συμπεριφορές «τοπικού καρτέλ»; Μπορούν οι Διευθυντές των Λυκείων να δώσουν πιστικές απαντήσεις για τις υπερβολικά επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις; Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης που κάθε χρόνο αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας: http://dide.arg.sch.gr/?cat=13 δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται με αυτές τις εκδρομές; Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης γνωρίζει για το θέμα; Γιατί δεν παρεμβαίνει;

 

Συνημμένα:

1. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του 1oυ ΓΕΛ Άργους
2. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του 2oυ ΓΕΛ Άργους
3. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του 3oυ ΓΕΛ Άργους

4. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του 1oυ ΕΠΑΛ ΓΕΛ Άργους

 

Και ερχόμαστε στο άκρο άωτο της σύμπτωσης που αν προσέξετε στις πράξεις αξιολόγησης ο τελευταίος μειοδότης έχει διαφορά από τον προηγούμενο 30, 40 λεπτά και 1 ευρώ

 

Πράξεις αξιολόγησης

1o ΓΕΛ Άργους

2ο ΓΕΛ Άργους

3ο ΓΕΛ Άργους

 

 

 

10 σχόλια

  1. Ειμαι ενας πατερας που το παιδι μου πηγε περισι 5ημερη εκδρομη με το δευτερο λυκειο Αργους στην θεσσαλονικη. Ρωτησε ενα μαγαζι για να πανε το βραδυ για διασκεδαση και του ειπαν 10 € το ατομο , και παρεμβενει καποιος συνοδος και τους λεει δεν θα ξανασχολιθει κανεις με αυτα τα πραγματα γιατι εισαστε μικροι και θα σας κοροιδεψουν . Αυτα θα τα κανονιζω μονο εγω . Και πληρωσαμε για τι ιδιο μαγαζι 15 € τοατομο . Καποιοι κονομαγαν καθε χρονο 400 παιδια επι 5 επι 4 βραδυα ισον 8.οοο ευροπουλα . θα ηθελα και οι αλλοι γονεις που στειλατε τα παιδια σας που ειχαν παει εκδρομη να σας το επιβεβαιωσουν. Μετα απο αυτα εσεις αποφασιζετε στις 26 Μαη .

  2. ………ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ……..ΙΔΙΟ ΜΕΝΟΥ………………..Ο ΓΙΟς ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΦΕΤΟς ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟς ΑΠΟ ΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΙΟΝ ….ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ

  3. Οι κ. Διευθυντές και οι κ. Διευθύντριες δεν έχουν να πουν τίποτα για όσα καταγγελονται με το συγκεκριμένο δημοσίευμα; Αν δεν υπερασπίσουν τις ενέργειες τους τότε αποδέχονται τις κατηγορίες. Είναι υπεύθυνοι στη χειραγώγηση των μαθητών από το Δημάρχο. Όλα γίνονται για τις ψήφους. Πληρώνουμε τις εκδρομές των μαθητών και τους το θυμίζουμε όταν έρθουν οι εκλογές. Οι γονείς πως 1αποδέχονται να γίνονται οι εκδρομές των παιδιών τους με τα χρήματα των δημοτών;

  4. Η επιστολή διαμαρτυρίας να πείτε στον επαγγελματία ότι δεν θα πρέπει να μείνει στο επίπεδο της διαμαρτυρίας.Υπάρχουν και ανεξάρτητες αρχές να κάνει επώνυμη καταγγελία αφού έχει τόσα στοιχεία στα χέρια του όπως Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης-Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης-ΕΟΤ (για το ξενοδοχείο)-Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και να μην περιμένει να υπερασπίσει το δίκιο του και την επιβίωση της επιχείρησής του ούτε μέσα από τα blogs ούτε από τον κάθε εμπλεκόμενο με το θέμα.Γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να βγάλει άκρη με αυτή την προσέγγιση που έχει για το όλο θέμα…

    • Το θέμα δεν είναι πιο γραφείο κάνει την καταγγελία αλλά αν πράγματι αυτή ισχύει. Και απ’ ότι φαίνεται έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά εδώ που τα λέμε κι εσύ κι εγώ ως “Ανώνυμοι” υπογράφουμε το σχόλιο.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια