Η παρουσίαση του βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά «Επειδή δεν υπάρχει Planet B»

Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη «Επειδή δεν υπάρχει PlanetB» σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά (Εκδόσεις Πατάκη). Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη. Το βιβλίο προλογίζουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός. 

Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για τον συγγραφέα, ο οποίος, όπως είπε, στα δύσκολα χρόνια της κρίσης διήλθε από το ναρκοπέδιο της πολιτικής και εξήλθε ακέραιος και σώος. «Όταν ασχολείσαι με το τρίγωνο κλιματική κρίση, ενεργειακές ανάγκες, εξωτερική πολιτική, ασχολείσαι με τον πιο ευαίσθητο τομέα της κυβερνητικής πολιτικής». Θύμισε την ψήφιση του νόμου 4001/2011 του οποίου ο Μανιάτης υπήρξε ο διαμορφωτής, ο οποίος περιέχει τη διάταξη για τα απώτερα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ πριν οριοθετηθούν, την οποία χαρακτήρισε «τη σημαντικότερη παρέμβαση για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα». Ακολούθησε η οριοθέτηση «οικοπέδων» στα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης και στο Ιόνιο. Αναφορά έκανε επίσης στο Κοινωνικό Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών και την ίδρυση του αντίστοιχου λογαριασμού. Έκλεισε την τοποθέτησή του θέτοντας το ερώτημα αν υπάρχουν ακόμη περιθώρια εξόρυξης ή θα βασιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας σε Ανανεώσιμες πηγές για να προστατευθεί το περιβάλλον. Πρόσθεσε πως πρόκειται για κομβικής σημασίας ερώτημα που άπτεται σχεδόν όλων των ζητημάτων της χώρας και είναι απαραίτητο να απαντηθεί.

Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

Η Μαρία Δαμανάκη χαρακτήρισε την κλιματική κρίση/ κατάρρευση «το πιο σύνθετο πρόβλημα της εποχής μας». Το βιβλίο, σημείωσε, είναι μια «εγκυκλοπαίδεια» ακόμα και για κάποιον που δεν γνωρίζει τίποτα για το γεωπολιτικό παιχνίδι διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα. Επισήμανε ότι ένα μέρος του προβλήματος είναι ότι δεν υπάρχει παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης ώστε να επιβάλλει τις συμφωνίες για το κλίμα. Λύσεις υπάρχουν, πρόσθεσε, αλλά έχουν κόστος. Έγκυροι αμερικανοί  ερευνητές υπολόγισαν ότι χρειάζονται $3τρις/έτος για δέκα χρόνια προκειμένου να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή και έκανε σύγκριση με το παγκόσμιο κόστος εξοπλισμών που αγγίζει τα $2,4 τρισ. Η κυρία Δαμανάκη δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον υπό τέσσερις προϋποθέσεις: 1) Να πληρώσει και ο ιδιωτικός τομέας, όχι μόνο οι φορολογούμενοι. 2) Να αντέξει η Ευρώπη, γιατί υπάρχει κίνδυνος συνολικής οπισθοχώρησης για τα μέτρα για το περιβάλλον. 3) Η Ελλάδα να αποκτήσει σοβαρή ενεργειακή πολιτική και 4) Να εμπεδωθεί η ατομική ευθύνη. Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

«Λυσάρι» και αποκαλυπτικό με πολλέςαλήθειες για το περιβάλλον, την ενέργεια και την εξωτερική πολιτική, χαρακτήρισε το βιβλίο η Άννα Διαμαντοπούλου. «Τις πταίει και τι πρέπει να κάνουν η ανθρωπότητα, το διεθνές σύστημα και οι κυβερνήσεις; Το τοπίο είναι σύνθετο, σε 50 από τις 100 φτωχές χώρες, σύμφωνα με έρευνα της UNICEF, δεν υπήρχε καμία αναφορά στα σχολικά βιβλία για την κλιματική αλλαγή. Στον αντίποδα δυτικές χώρες που «πρασίνισαν», όπως η Νορβηγία, η Δανία, η Μεγ. Βρετανία και η Ολλανδία, συνεχίζουν να πωλούν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αναφέρθηκε στην άρνηση της Δύσης να κατατάξει την πυρηνική ενέργεια στις πράσινες πηγές,που σύμφωνα με το βιβλίο, οδήγησε από το σύνολο των 37 πυρηνικών αντιδραστήρων που χτίζονται οι 17 να είναι ρωσικής τεχνολογίας και οι 10 κινεζικής, με κίνδυνο να αλλάξουν τα στάνταρντ και οι προδιαγραφές. Παράλληλα οι Μακρόν και Κέρι σχημάτισαν συμμαχία για τον τριπλασιασμό των αντιδραστήρων. Επισήμανε ότι, θέλουμε να λύσουμεένα πλανητικόπρόβλημα με το συνδυασμό εθνικών, επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων,όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουντεράστιεςπετρελαϊκέςεταιρίεςπου είναι πίσω από Πανεπιστήμια και από έρευνες. Δήλωσε πολύ λίγο αισιόδοξη ότι σε παγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσαμε να κάνουμε έστω κάποια βήματα,κλείνοντας  με την εκτίμηση ότι η ανατροπή θα γίνει όπως στον COVID-19, ότι η έρευνα και οι νέεςτεχνολογίες θα δώσουνμια λύση που ίσως δεν μπορούμε να την φανταστούμε τώρα.

Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

Ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός αφού ευχαρίστησε τον Γιάννη Μανιάτη, για την τιμή να προλογίσει ένα τόσο ενδιαφέρον και τεκμηριωμένο βιβλίο, γραμμένο από έναν καταξιωμένο επιστήμονα και σημαντικό πολιτικό, σχολίασε ότι ηχώρα μας πάει από την μια παλινωδία στην άλλη, αναφέροντας ότι έχουμε τον μπαμπούλα της πυρηνικής ενέργειας που μπορεί στο μέλλον να λυθεί. Σχολίασε το γεγονός ότι σήμερα έχουμε αρκετές ΑΠΕ, δίνοντας τα αποτελέσματα της μελέτης που ανέθεσε ηευρωπαϊκήεπιτροπήγια το κατά πόσονμπορεί να υπάρξειανεξαρτησία της Ευρώπης από τις ΑΠΕ μέχρι το 2030 σε ποσοστό κατά 80% καιμέχρι το 2050κατά 100%, όπου στα αποτελέσματααυτής, η Ελλάδαέχειτόσεςπηγές ΑΠΕ που τοποθετείται 2ημετά τη Γαλλία. Συνέχισε τονίζοντας πως δεν είναι μόνο ο ήλιος και ο άνεμος, η γεωθερμία, αλλά είναι και τα μικράυδροηλεκτρικάέργα που πολλοί τα υποτίμησαν. Υπάρχουν λύσειςαλλά πρέπει να υπάρχει και το επιχειρείν, το οποίο πρέπει οι κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν. Να καλέσουνεπιχειρηματίεςνα συνειδητοποιήσουν ότι η έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε καινοτομία και η καινοτομίαοδηγεί σε ανεξαρτησία των κρατών και των χωρών. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην πολυσχιδή τοπογραφία και τους φυσικούς πόρους της Ευρώπης και στο γεγονός ότι τα περισσότερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων είναι εκτόςΕυρώπης, καταλήγοντας οτι η απεξάρτηση της Ε.Ε. από τα ορυκτάκαύσιμα είναι εφικτή και προς τα εκεί πρέπει να δουλέψουμε για να δημιουργήσουμεθέσειςεργασίας. Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

Ο Γιάννης Στουρνάρας αφού σημείωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που έχει σφυρηλατηθεί μια τόσο σημαντική φιλία του με τον Γιάννη Μανιάτη, ιδιαίτερα την περίοδο της πρόσφατης δημοσιονομικής κρίσης της χώρας, τόνισε ότι οι ενεργειακοί πόροι βρίσκονται στο επίκεντρο της γεωπολιτικής και της οικονομίας. Η Ευρώπη, είπε, είναι θύμα της σύγκρουσης της Ρωσίας με την Ουκρανία γιατί είναι χώρος εισαγωγής ενέργειας και η κρίση τη χτύπησε κατάκαρδα. Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου πλήττονται περισσότερο από τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά. Υπολογίζεται ότι αν δεν κάνουμε τίποτα θα χρειαστεί να δαπανούμε το 1% του ΑΕΠ ετησίως για τα επόμενα 100 χρόνια. Αν ληφθούν μέτρα το κόστος αναμένεται να πέσει στο 0,6 – 0,7% του ΑΕΠ. «Όπως αναφέρεται στο βιβλίο χρειαζόμαστε 1,7 πλανήτεςΓης κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε το σημερινό βιοτικό επίπεδο». Κατά τον κ. Στουρνάρα για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης πρόκλησης απαιτείται η συνεργασία του κράτους, του ιδιωτικού τομέα, των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών. «Στην Ελλάδα δεν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα», σημείωσε. «Τα περιμένουμε όλα από το κράτος και αυτό θα έχει φορολογικό κόστος. Όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι,μπορεί να φορολογήσουμε τις ενέργειες που δημιουργούνπρόβλημα στο περιβάλλον και μέρος τον εσόδωνπρέπει να επιδοτεί τους ευάλωτους». Η λύση, υπογράμμισε, θα έρθει με την τεχνολογία, τις ΑΠΕ και τη διασυνδεσιμότητα, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο γιατί χρειάζονται δίκτυα και μπαταρίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Η Ε.Ε. πρόσθεσε, έκανε λάθος που έδωσε έμφαση μόνο στα φωτοβολταϊκά και στις ανεμογεννήτριες. Οι κεντρικές τράπεζες, τόνισε, έχουν να παίξουν τον 2οσημαντικό ρόλομετά τις κυβερνήσεις  και η Τράπεζα της Ελλάδας πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα.

Ο Μάκης Προβατάς, αναφέρθηκε στις συνθήκες υπό τις οποίες γράφτηκε το βιβλίο και τόνισε πως «έχουμε το δυσμενές προνόμιο, να είμαστε η 1ηγενιάπου ξέρει και βλέπειαποπρώτο χέρι τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Είμαστε όμως και αυτοί οι οποίοι πιθανότατα μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. ΠροβατάΟ Γιάννης Μανιάτης κλείνοντας τη συζήτηση ευχαρίστησε προσωπικά την εκδότρια Άννα Πατάκη και όλους τους συντελεστές της δημιουργίας του βιβλίου. Στην ομιλία του επισήμανε:  «Δεδομένου ότι για τα επόμενα 30 χρόνια η Ε.Ε. και η Ελλάδαθα χρειαστούν σημαντικέςποσότητες φυσικού αερίου καιη Ελλάδα το διαθέτει, η ερώτηση είναι τι προτιμούμε:να κάνουμεεισαγωγή€7-10δισ./έτος πετρέλαιο και φυσικό αέριο από Ιράν, Ιράκ, Ρωσία, Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν, ή θέλουμε να βγάζουμε το δικό μας και να ακολουθήσουμε μια κατάστασηανάλογη του Ισραήλ που το ηλεκτρικότου ρεύμαέχειτο 1/3 της τιμής της Ελλάδαςλόγωαξιοποίησης του δικού του φυσικού αερίου. Αν θεωρούμε ότι δεν θέλουμε τα 60-70δις ευρώ που θα είναι τα δημόσια έσοδα από υδρογονάνθρακες τα επόμενα 20-25 χρόνια και τα οποία θα κατευθυνθούν όλα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, τότε ας μην κάνουμε τίποτα. Διαφορετικά, να ακολουθήσουμετο παράδειγμα της Δανίας, ή της Μεγ. Βρετανίας, ή της Νορβηγίας, της πιο πράσινης χώρας του πλανήτη, που βγάζει 4εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίουκαι φυσικού αερίου ημερησίως».Συνέχισε σχολιάζοντας την τοποθέτηση που προαναφέρθηκε στη συζήτηση για ολιγωρία, τονίζοντας πως η ολιγωρία υπάρχειγιατί οι κυβερνήσειςδιστάζουν να πουν αλήθειες, αλλά θύμισε ότι  στις πρωθυπουργίες Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα, Μητσοτάκηυπήρξε θετική πρόθεση για τις έρευνες υδρογονανθράκων (στα λόγιατουλάχιστον)και ακόμα και με διαφορετικέςταχύτητεςυπήρξε σύμπνοια για τηναξιοποίηση του ελληνικού ορυκτού πλούτου.Αναφέρθηκε στο αισιόδοξο μήνυμα του βιβλίου, τονίζοντας ότι η Ελλάδαεδώ και μια δεκαετία, απο το 2010-14, στα ανανεώσιμαείναι από τις καλύτερεςχώρες της Ευρώπης(2η – 3η στα φωτοβολταϊκά και 8η στα αιολικάμαζί με τη Γερμανία). Συνέχισε λέγοντας πως το φυσικόαέριο αν το αξιοποιήσουμε με σωφροσύνη,υπευθυνότητακαι κυρίως απόλυτη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θα λειτουργήσει με σημαντικά έσοδα για το ασφαλιστικό της χώρας. Αναφέρθηκε στην σημαντικότητα τηςανθεκτικότητας και της  προσαρμογής,λέγοντάς πως «ηατμόσφαιρα δεν καταλαβαίνει τα τεχνητάόρια των ανθρώπων». Η ζημιά όμως, συνέχισε,θα μας έρθει, διότι ακόμη κι αν εμείς δεν εκπέμπουμε τίποτα, εκπέμπουν πολλές άλλες χώρες. Χρειάζεται όμωςπαράλληλα, ταυτόχρονα, ισότιμα και με την ίδιαιεράρχηση να δώσουμεπροτεραιότηταστην ενίσχυση των δημόσιων υποδομών της χώρας όπως δίνουμε στις ΑΠΕ.  Έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας «Είμαι  αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. Οφείλουμε ως κοινωνία των πολιτών, κυβερνήσεις, περιφέρειες, δήμοι,ακαδημαϊκόςκόσμος, επιχειρήσεις, όλοι, να συνεννοηθούμε ότι πρέπειισότιμα να παλέψουμε για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της χώρας. Με βάση ορισμένες εξαιρετικές ελληνικές επιχειρήσεις που ήδη παράγουν πράσινα προϊόντα και μεγαλουργούν στις διεθνείς αγορές, να διαμορφώσουμεμια νέα εθνική αναπτυξιακή στρατηγική, μια πράσινη στρατηγική ‘’Κλιματικού Πατριωτισμού’’, ένα μωσαϊκό,ένα νέο βιομηχανικόcluster‘’madeinGreece’’της πράσινηςμετάβασης, στηριγμένο στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των ελληνικών επιχειρήσεων, των ελληνικών Πανεπιστημίων, των ελληνικών μυαλών και χεριών». Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

Ολόκληρη την παρουσίαση με τις τοποθετήσεις των ομιλητών μπορείτε να την δείτε εδώ:

 

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν:

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΑνδρουλάκηςΝίκος
Πρέσβης των ΗΠΑ ΤσούνηςΤζώρτζ
πρ. υπηρ. πρωθυπουργός, Πικραμένος Παναγιώτης
πρ. υπηρ.πρωθυπουργός, ΣαρμάςΓιάννης
Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Παπαστεργίου Δημήτρης
Περιφερειάρχης Αττικής ΧαρδαλιάςΝίκος
Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τσακλόγλου Παναγιώτης
Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος
Αντιπρόεδρος Βουλής Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κατρίνης Μιχάλης
Γραμματέας κοινοβ. ομάδας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛιακούλη Ευαγγελία
Γραμματέας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΣπυρόπουλοςΑνδρέας
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κουκουλόπουλος Πάρης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γρηγοράκου Νάγια
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αποστολάκη Μιλένα
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δουδωνής Παναγιώτης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιαννακοπούλου Νάντια
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Τσιμάρης Ιωάννης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μουλκιώτης Γιώργος
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Σταρακά Χριστίνα
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χρηστίδης Παύλος
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παρασύρης Φραγκίσκος
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Πουλάς Ανδρέας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδος Γαβρήλος Γιώργος
Δήμαρχος Αθηναίων Δούκας Χάρης
Δήμαρχος Πειραιά Μώραλης Γιάννης
Δήμαρχος Περιστερίου Παχατουρίδης Ανδρέας
Δήμαρχος Ελληνικού Κωνσταντάτος Γιάννης
Δήμαρχος Μοσχάτου -Ταύρου Ευθυμίου Ανδρέας
Καπετάνιος Τσάκος Παναγιώτης
Πρόεδρος Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης
Πρόεδρος EurobankΖανιάς Γιώργος
πρ. Υπουργος Λαλιώτης Κώστας
πρ. ΥπουργοςΓιαννίτσηςΤάσος
πρ. Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας Μενουδάκος Κώστας
Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών Κριμιζής Σταμάτης
πρ. Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΚΑ, Μαθιουδάκης Κωνσταντίνος
Διευθύνων σύμβουλος ΟΦΥΠΕΚΑ, Τριάντης Κώστας
Πρύτανης ΕΜΠ Χατζηγεωργίου Γιάννης
Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Σαράντη Λουκία
Πρόεδρος ΔΑΠΕΕΠ Γιαρέντης Γιάννης
Γενικός Διευθυντής της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Καλογεράκος Άγγελος
Μη αιρετό μέλος ΣΕΒ,Μαθιός Δημήτρης
Πρόεδρος Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδος, Μεταξάκης Γιώργος
Στρατηγός Ε.Α. και Πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ, Μπαλτζώης Γιάννης

Η παρουσίαση βιβλίου των Γ. Μανιάτη-Μ. Προβατά

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γ. Κόνδη)

Εικόνα: Αργολικός κάμπος – Λάρισα Άργους Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γιώργου Κόνδη) Η Πασχαλιά είναι βίωμα που ακολουθεί τις προσωπικές και τις συλλογικές αναζητήσεις μέσα...

Πασχαλιές χωρίς Ανάσταση (Ο γιορτασμός του Πάσχα στο Ναύπλιο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821)

Πάσχα στο Ναύπλιο στην Επανάσταση του 1821 «Καλή Ανάσταση», να έχουμε… Το εύχομαι σε φίλους και μη… Μαζί με τις ευχές, είπα να περιγράψω το πώς...

ΕΑΑΣ Ναυπλίου: Συλλυπητήρια για το θάνατο του αντιστράτηγου ε.α. Ανάργυρου Αντωνόπουλου

Ανακοίνωση του παραρτήματος Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του παραρτήματος Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) εκφράζουν...

Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γ. Κόνδη)

Εικόνα: Αργολικός κάμπος – Λάρισα Άργους Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γιώργου Κόνδη) Η Πασχαλιά είναι βίωμα που ακολουθεί τις προσωπικές και τις συλλογικές αναζητήσεις μέσα...

Πασχαλιές χωρίς Ανάσταση (Ο γιορτασμός του Πάσχα στο Ναύπλιο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821)

Πάσχα στο Ναύπλιο στην Επανάσταση του 1821 «Καλή Ανάσταση», να έχουμε… Το εύχομαι σε φίλους και μη… Μαζί με τις ευχές, είπα να περιγράψω το πώς...

ΕΑΑΣ Ναυπλίου: Συλλυπητήρια για το θάνατο του αντιστράτηγου ε.α. Ανάργυρου Αντωνόπουλου

Ανακοίνωση του παραρτήματος Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του παραρτήματος Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) εκφράζουν...

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο “Σκρατς”

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο "Σκρατς" Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις...

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο “Σκρατς”

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο "Σκρατς" Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις...

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Πριν ρίξεις φέτος βαρελότα στην Ανάσταση θυμήσου ότι…

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου για βαρελότα στην Ανάσταση Ανακοίνωση από τη Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου Πριν ρίξεις βαρελότα, φέτος στην Ανάσταση, θυμήσου ότι… Γύρω σου υπάρχουν… • Άρρωστοι άνθρωποι που...

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό που έγινε στο γήπεδο του Τολού το απόγευμα της Μ. Πέμπτης. Το παιχνίδι...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γ. Κόνδη)

Εικόνα: Αργολικός κάμπος – Λάρισα Άργους Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς...

4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

4 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: H Γ΄Σύνοδος στο Τολέδο...

ΕΑΑΣ Ναυπλίου: Συλλυπητήρια για το θάνατο του αντιστράτηγου ε.α. Ανάργυρου Αντωνόπουλου

Ανακοίνωση του παραρτήματος Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού...

Εναλλακτική μαγειρίτσα με μοσχάρι (βίντεο)

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει και μας προτείνει μαγειρίτσα με...

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο “Σκρατς”

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο...

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Πριν ρίξεις φέτος βαρελότα στην Ανάσταση θυμήσου ότι…

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου για βαρελότα στην Ανάσταση Ανακοίνωση από τη...