spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Οι ασφαλέστερες μέθοδοι online πληρωμών το 2023 

Photo by Blake Wisz on Unsplash

Δεδομένου ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κλέβουν πλέον δισεκατομμύρια ετησίως, η πρωταρχική ανησυχία των καταναλωτών όταν επιλέγουν μια επιλογή ηλεκτρονικών πληρωμών είναι η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. 

Έχουμε αναλύσει τις κορυφαίες προτεραιότητες του κοινού-στόχου σας για το σχεδιασμό του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Για να διατηρήσετε την εταιρεία σας σε καλό επίπεδο με τους πελάτες της μέχρι το 2023, καταρτίσαμε μια λίστα με τις πιο ασφαλείς μέθοδοι online πληρωμών.

Είναι ασφαλές να πληρώνετε online;

Παρά τα πολλά οφέλη, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποδοχή πληρωμών μέσω διαδικτύου.

Η απάτη στις ηλεκτρονικές πληρωμές αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή.

Οι απώλειες από την απάτη στις ηλεκτρονικές πληρωμές προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2023, γεγονός που υποδηλώνει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης. 

Ευθύνεται η αύξηση των περιπτώσεων απάτης στον ψηφιακό τομέα. Οι σημερινοί εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν ένα ιλιγγιώδες φάσμα τεχνικών υψηλής τεχνολογίας για να εκμεταλλευτούν τα κενά ασφαλείας στα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ονομάστε το- πιθανότατα έχουν κάνει μια απάτη phishing, ένα σχέδιο κλοπής καρτών, κατάληψης λογαριασμού, απάτης με επιστροφές χρεώσεων ή κλοπής ταυτότητας. 

Η ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών είναι επίσης ευάλωτη σε εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, όπως η διαρροή δεδομένων. 

Η προστασία των διαδικτυακών αγορών σας από πιθανές απειλές μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Ένας πάροχος πληρωμών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας πρέπει να είναι σε θέση να χειρίζεται ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. 

Θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα κάθε μέτρο που λαμβάνετε για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των αγοραστών.

Όταν οι πελάτες γνωρίζουν ότι οι οικονομικές πληροφορίες τους είναι ασφαλείς, αυτό ενισχύει τη φήμη της εταιρείας, αυξάνει την αφοσίωση των πελατών και επιταχύνει τον κύκλο πωλήσεων. 

 

Πόσο ασφαλείς είναι οι διάφορες επιλογές ηλεκτρονικών πληρωμών;

 

Πιστωτικές κάρτες

Η πιστωτική κάρτα είναι μια ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση αγορών ή την προκαταβολή μετρητών. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκδίδουν αυτές τις κάρτες στους πελάτες τους, όπως πλαστικές κάρτες με τσιπ ή κάρτες μαγνητικής λωρίδας. 

Οι χρήστες μπορούν να δανείζονται κεφάλαια μέχρι το πιστωτικό τους όριο χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα. Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιούνται οι συναλλαγές και αποπληρώνονται τα δανεισμένα χρήματα και οι τόκοι. 

Το πρότυπο ασφάλειας δεδομένων PCI είναι μονόδρομος για την προστασία των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες.

Αυτές οι εταιρείες πιστωτικών καρτών διενεργούν ελέγχους απάτης στις αγορές. Εάν προκύψει μια δόλια συναλλαγή λόγω κλεμμένης κάρτας, ο νόμιμος κάτοχος θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα χρήματά του. 

Για παράδειγμα, το Verified by Visa χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο 3-D Secure για την επαλήθευση της ταυτότητας του κατόχου της κάρτας.

Όταν οι καταναλωτές προσπαθούν να αγοράσουν στον ιστότοπό σας, θα τους ζητείται να δώσουν έναν κωδικό πρόσβασης ή να απαντήσουν σε μια ερώτηση ασφαλείας. 

 

Χρεωστικές κάρτες

Ενώ οι συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ολοκληρώνονται ηλεκτρονικά, η μέθοδος του λογαριασμού χρηματοδοτείται με διαφορετικό τρόπο. Η εξουσιοδότηση, ο διακανονισμός και η χρηματοδότηση είναι οι τρεις φάσεις που μοιράζονται τόσο οι χρεωστικές όσο και οι πιστωτικές κάρτες. Παρόλα αυτά, με τις χρεωστικές κάρτες, η φάση χρηματοδότησης περιλαμβάνει απευθείας ανάληψη από τον τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου της κάρτας.

Όταν ένας πελάτης πραγματοποιεί μια αγορά και εισάγει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας στην πύλη πληρωμών σας, έχετε ξεκινήσει επίσημα τη διαδικασία πληρωμής.

Μετά από αυτό, η πύλη θα επικοινωνήσει με τον επεξεργαστή πληρωμών της για την έγκριση της επεξεργασίας της συναλλαγής. 

Η τράπεζα έκδοσης λαμβάνει το αίτημα μόλις αυτό προωθηθεί στον προμηθευτή της κάρτας. Τελικά, η τράπεζα ελέγχει τα στοιχεία του πελάτη και αποφασίζει αν θα εγκρίνει ή όχι την αγορά.

Η εμπορική τράπεζα λαμβάνει την ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της συναλλαγής μέσω του δικτύου πληρωμών.

Οι χρεωστικές κάρτες χρησιμοποιούν διάφορα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή δόλιας και μη εξουσιοδοτημένης χρήσης σε κάθε στάδιο της διαδικασίας συναλλαγής.

Η τράπεζα έκδοσης παρακολουθεί επίσης για κάθε ύποπτη συμπεριφορά που σχετίζεται με τη χρεωστική κάρτα. Η κάρτα δεσμεύεται ή μπλοκάρεται αμέσως εάν εντοπιστεί οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά.

Αντίθετα, η πρόσθετη ασφάλεια που παρέχει ο έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων βοηθά στην αποτροπή προσπαθειών παραβίασης. Το όριο αγορών της χρεωστικής κάρτας προστατεύει τον πελάτη από την υπερκατανάλωση χρημάτων σε περίπτωση που ποτέ ξεπεραστεί το πιστωτικό όριο. 

 

Εφαρμογές πληρωμών (ψηφιακά πορτοφόλια)

Τα προγράμματα πληρωμών που είναι γνωστά ως “ψηφιακά πορτοφόλια” επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς να έχουν μαζί τους τις παραδοσιακές πιστωτικές, χρεωστικές ή δωροκάρτες. 

Τα PayPal, Skrill, Paysafe online betopolis.gr, Google Wallet, Apple Pay, Payoneer, Samsung Wallet κ.λπ. είναι μερικές μόνο από τις πολλές εναλλακτικές λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών που είναι προσβάσιμες σήμερα. 

Οι χρήστες αυτών των συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών μπορούν να πραγματοποιούν αγορές χωρίς να αποκαλύπτουν ευαίσθητα δεδομένα. Οι πελάτες χρειάζονται μόνο ένα πάτημα στο τηλέφωνό τους μετά την προσθήκη καρτών πληρωμής στους λογαριασμούς του ψηφιακού πορτοφολιού τους για να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές. 

Οι υπηρεσίες ψηφιακού πορτοφολιού περιλαμβάνουν συνήθως έναν μηχανισμό “προστασίας του αγοραστή” εάν ο πωλητής δεν στείλει τα προϊόντα που παρήγγειλε ή δεν παράσχει την υποσχεθείσα υπηρεσία. 

Οι συναλλαγές ψηφιακού πορτοφολιού έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι προστατεύουν τα δεδομένα του αγοραστή με πολλά επίπεδα κρυπτογράφησης. Θα έχετε προστασία από την εφαρμογή πληρωμής, το κατάστημα, την υποκείμενη εταιρεία πιστωτικών καρτών και την τράπεζα έκδοσης.

Ωστόσο, το tokenization είναι το βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τα ψηφιακά πορτοφόλια από τις πιο συμβατικές μεθόδους πληρωμής, όπως οι πλαστικές πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Αυτό το μέτρο ασφαλείας χρησιμοποιεί ένα τόσο υψηλό επίπεδο κρυπτογράφησης για τα δεδομένα των κατόχων λογαριασμού, ώστε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας να είναι απρόσβλητα από παραβίαση, ακόμη και αν παραβιαστεί το σύστημα του λιανοπωλητή. 

Αντί να χρησιμοποιείτε τον πραγματικό αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, τα ψηφιακά πορτοφόλια δημιουργούν έναν κωδικό πληρωμής εφάπαξ χρήσης για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Αυτό διασφαλίζει ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. 

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις παραδοσιακές συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, όταν τα στοιχεία της κάρτας καταγράφονται στη βάση δεδομένων του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Τα ονόματα των πελατών, οι αριθμοί καρτών, οι ημερομηνίες λήξης και οι κωδικοί υπηρεσιών διαβιβάζονται σε κάθε συναλλαγή με κάρτα, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα σε αποκάλυψη σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων. 

 

Μεταφορά μέσω καλωδίου

Οι τραπεζικές μεταφορές είναι ένας ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος μεταφοράς χρημάτων μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών.

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και τα χαρακτηριστικά ελέγχου ταυτότητας είναι χρήσιμα για μεγάλες συναλλαγές και διεθνείς πληρωμές.

Ο ηλεκτρονικός διακανονισμός χρησιμοποιείται για τις ηλεκτρονικές μεταφορές αντί της ανταλλαγής πραγματικού νομίσματος. Οι μεταφορές μπορούν να πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ή να διεκπεραιώνονται από τρίτους, όπως η Western Union.

Ο αποστολέας πρέπει να πραγματοποιήσει μια αρχική πληρωμή στην τράπεζά του για να ξεκινήσει μια εμβασματική μεταφορά. Θα πρέπει να περιλαμβάνονται το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και άλλες λεπτομέρειες του παραλήπτη.

Οι αποστολείς πρέπει επίσης να παρέχουν τα οικονομικά στοιχεία του παραλήπτη. Ο αριθμός λογαριασμού, η τοποθεσία του υποκαταστήματος και τα στοιχεία της τράπεζας παραλήπτη πρέπει να είναι όλα σωστά.

Το όνομα, η φυσική τοποθεσία και ο αριθμός αναγνώρισης της τράπεζας (κωδικός ABA ή SWIFT) είναι όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. 

Στη συνέχεια, εναπόκειται στις συμμετέχουσες τράπεζες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σχετικά με τον δικαιούχο της μεταφοράς, τον αριθμό λογαριασμού και το συνολικό ποσό. Τα δίκτυα SWIFT και Fedwire μεταδίδουν συνήθως αυτές τις οδηγίες πληρωμής με ασφάλεια. 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Πτωχού στο Ναύπλιο

Με την παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Ναύπλιο της παράταξης "Η Πελοπόννησος Μπροστά",...

Ο τύπος και η ναυπλιακή ιστορία του 19ου αιώνα

«ή υπούργημα μου δίδεις, ή εφημερίδα γράφω…» Το σατυρικό δίστιχο του Γ. Σουρή για πολιτευτή της εποχής του Χ.Τρικούπη συμπυκνώνει σε λίγες λέξεις την «ελληνική συνήθεια» της...

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Δήμου Άργους-Μυκηνών

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και εκλογή νέων οργάνων στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ του Δήμου Άργους Μυκηνών. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και για...

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Πτωχού στο Ναύπλιο

Με την παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Ναύπλιο της παράταξης "Η Πελοπόννησος Μπροστά",...

Ο τύπος και η ναυπλιακή ιστορία του 19ου αιώνα

«ή υπούργημα μου δίδεις, ή εφημερίδα γράφω…» Το σατυρικό δίστιχο του Γ. Σουρή για πολιτευτή της εποχής του Χ.Τρικούπη συμπυκνώνει σε λίγες λέξεις την «ελληνική συνήθεια» της...

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Δήμου Άργους-Μυκηνών

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και εκλογή νέων οργάνων στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ του Δήμου Άργους Μυκηνών. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και για...

“Ιδού Αργείοι ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης”! (γράφει ο Κωστής Χουντάλας)

Γράφει ο Κωστής Χουντάλας, μηχανολόγος μηχανικός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών με την παράταξη "Πάμε αλλιώς" Πριν λίγες ημέρες ο Δ. Καμπόσος εξήγγειλε τη λειτουργία εργοστασίου...

“Ιδού Αργείοι ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης”! (γράφει ο Κωστής Χουντάλας)

Γράφει ο Κωστής Χουντάλας, μηχανολόγος μηχανικός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών με την παράταξη "Πάμε αλλιώς" Πριν λίγες ημέρες ο Δ. Καμπόσος εξήγγειλε τη λειτουργία εργοστασίου...

“Ναυπλία Ενωμένη”: Οι θέσεις μας για τον χωροταξικό/πολεοδομικό σχεδιασμό

Ανακοίνωση του Δημήτρη Παπαδημόπουλου, υποψηφίου δημάρχου Ναυπλιέων, επικεφαλής της παράταξης "Ναυπλία Ενωμένη" Ο χωροταξικός/πολεοδομικός σχεδιασμός αποτελεί τη βάση για την βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του...

Μαθητικές εκδρομές: Ευκαιρίες για το Ναύπλιο (του Τόλη Κοΐνη)

Άρθρο του Τόλη Κοΐνη, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Ναυπλία Ενωμένη» (υποψήφιος δήμαρχος: Δημήτρης Παπαδημόπουλος) Hπόλη μας είναι πόλος έλξεως για τις μαθητικές εκδρομές μιας...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Πτωχού στο Ναύπλιο

Με την παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν το βράδυ της...

Ο τύπος και η ναυπλιακή ιστορία του 19ου αιώνα

«ή υπούργημα μου δίδεις, ή εφημερίδα γράφω…» Το σατυρικό δίστιχο του Γ....

Εκδήλωση στο Βουλευτικό Ναυπλίου με ομιλητές Πτωχό και Κεραμέως

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, επισκέπτεται το απόγευμα...

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Δήμου Άργους-Μυκηνών

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και εκλογή...

Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας: Συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών για να φτιαχτεί κτίριο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του του Καλλιτεχνικού Σχολείου...

Ποια χωριά θα επισκεφθεί έως και την Τετάρτη η παράταξη Παπαδημόπουλου

Η δημοτική παράταξη «Ναυπλία Ενωμένη», με υποψήφιο δήμαρχο τον...