Στο λιμάνι του Τολού θα γίνει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 6μμ, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί τον κόσμο να έρθει στο λιμάνι του Τολού και να συμμετάσχει σε ένα νέο θεσμό που έχει ήδη ταξιδέψει σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία.
Η γαστρονομική αυτή εμπειρία περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.
Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν:
- Ο chef του 3SIXTY Grill Dining με έδρα το Ναύπλιο, Χαράλαμπος Φαναριώτης, θα δημιουργήσει: Σιγομαγειρεμένο χταπόδι, με Αγιωργίτικο κρασί (Αργολίδας) και θυμαρίσιο μέλι (Αργολίδας). Ντολμαδάκια με γαρίδες Κοιλάδας, φρέσκα μυρωδικά και λαδολέμονο με φρέσκια ρίγανη.
- Η chef Nikoletta Talagani του εστιατορίου Maria’s Restaurant με έδρα το Τολό, θα δημιουργήσει μπαρμπούνια σαβόρο.
- Ο private chef Giorgos Fasilis από τo Κρανίδι Ερμιονίδας θα δημιουργήσει γλώσσα ποσέ με γλάσο ροδιού Ερμιόνης και ελαιόλαδο Κρανιδίου.
- Πίσω από το VW Bar του #peloponnesefoodstories θα βρίσκονται ο Γιώργος Νικολακόπουλος από το allotino cafe-pension nafplio ο οποίος θα φτιάξει υπέροχο Anise Cocktail με ούζο από την ποτοποιία Μαυράκη και ο Παναγιώτης Κοκκίνης, bartender του Rosso Music Cafe Bar, ο οποίος θα φτιάξει το cocktail της Αργολίδας.
- Τα παιδιά θα έχουν τον δικό τους χώρο στο Kids Zone. Στις 7μμ, η ομάδα του ΚΔΑΠ Ναυπλίου θα τους καθοδηγήσει προκειμένου να φτιάξουν τα πιο γευστικά κουλουράκια πορτοκαλιού.
- Το “μενου”… του #peloponnesefoodstories, έχει και ζωντανή μουσική: Ο Τάσος Δράμπαλης με το σαξόφωνό του και η μελωδική χροιά της Μαρίας Αλεβίζου θα σας ταξιδέψουν με τις υπέροχες μουσικές επιλογές τους…
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και με την υποστήριξη των Ενώσεων Ξενοδόχων Ναυπλίου και Ξενοδόχων Αργους – Μυκηνών”.