Πολιτική

Πολάκης, Ραγκούσης στο Άργος: “H Κυβέρνηση Μητσοτάκη νομιμοποιεί τη διαφθορά”

Αναφέροντας δεκάδες δείγματα αδιαφάνειας και διαφθοράς της Κυβέρνησης της ΝΔ, και παραλείποντας ακόμα περισσότερα λόγω έλλειψης χρόνου, όπως είπαν, ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη ενώ πολλοί βρίσκοντας και έξω από αυτήν, και όπως είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Πολάκης, “θύμισε προεκλογική περίοδο του 2015”.

H Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Κυβέρνηση ΝΔ: Διαφθορά-Αδιαφάνεια”  δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος: Ο Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτής Β’ Πειραιά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων, αναπλ. τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης, πρ. αναπλ. υπουργός Υγείας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας (ο οποίος ζήτησε η εκδήλωση να αφιερωθεί στη μνήμη του Βασίλη Μπούρη) ενώ προλόγισε ο συντονιστής της Ν.Ε. Αργολίδας Τάκης Παπαϊωάννου.

Ο Παύλος Πολάκης, με τον χειμμαρώδη και παραστατικό λόγο του αναφέρθηκε σε σωρεία αδιαφανών πράξεων της Κυβέρνησης, κουβαλώντας μαζί του φακέλους με παραδείγματα και κάνοντας παράλληλα σύγκριση με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν κλέψαμε ούτε ένα ευρώ, βγάλαμε στην επιφάνεια σκάνδαλα, τα στείλαμε στη Δικαιοσύνη αλλά υπήρξε κουκούλωμα στη συνέχεια”.

Ανέφερε πως 7 δισ. ευρώ δόθηκαν με πρόσχημα την πανδημία “για να τα παραδώσουν στους κολλητούς τους”, με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων και είπε πως οι αυξήσεις στη ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών: “Xαράτσι Μητσοτάκη πληρώνουμε στη ΔΕΗ”. “Η Κυβέρνηση είναι δεμένη με χειροπέδες με τα ολιγαρχικά συμφέροντα γι’ αυτό δεν μπορεί να φορολογήσει τα υπερκέρδη, ούτε να βάλει πλαφόν στη χονδρική του ρεύματος” επεσήμανε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η Κυβέρνηση είναι πρωταγωνίστρια στη συγκάλυψη φαινομένων διαφθοράς και πως χρησιμοποιεί το Κοινοβούλιο για να τη νομιμοποιήσει. Παράλληλα διώκωνται αυτοί που προσπάθησαν να αποκαλύψουν τη διαφθορά…

Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές καθώς και όσοι από το κοινό πήραν το λόγο και έθεσαν ερωτήσεις ανέφεραν πως “ζούμε τις χειρότερες πρακτικές της Δεξιάς” και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι μέρα με τη μέρα τελειώνει ο πολιτικός βίος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: “Συντελείται η μεγάλη πολιτική αλλαγή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταστήσει κανόνες. Γιατί είναι κόμμα που δεν εξαρτάται από κανένα συμφέρον αλλά από εσάς, από το λαό” κατέληξε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Η βασική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Η βασική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια Tα πασχαλινά κουλουράκια, το γλύκισμα που με τη μυρωδιά…

2 ώρες πριν

Πέθανε ο αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο παλαίμαχος αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής μετά από…

3 ώρες πριν

Ξενάγηση του ΣΔΕ Ναυπλίου από την παιδαγωγική ομάδα του ΚΕΠΕΑ Νέας Κίου

Ανακοίνωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου Την Τρίτη 23-04-2024 είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια…

4 ώρες πριν

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή Κώστα Τσουκαλά στο Άργος

Επίσκεψη του Κώστα Τσουκαλά στο Άργος O υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς επισκέφθηκε το…

4 ώρες πριν

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου: Συμμετέχει στη συγκέντρωση την 1η Μαΐου

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου τιμά την 1η Μάη, ημέρα πάλης διεκδίκησης και αλληλεγγύης της…

5 ώρες πριν

Εορτάστηκε με ευλάβεια η Κυριακή των Βαΐων – Εικόνες από τη Νέα Κίο

Σήμερα 28 Απριλίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την Κυριακή των Bαΐων, την πανηγυρική είσοδο του…

5 ώρες πριν