Κέφαλος σε λαδόκολλα
με άρωμα λεμόνι,
κλωνάρια δεντρολίβανου
κι η ευωδιά απλώνει.
Κέφαλος στη λαδόκολλα
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 1 κεφαλόπουλο (περίπου 1 ½ κιλό)
• λίγο ελαιόλαδο
• χοντρό αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
• σκόνη σκόρδου
• δεντρολίβανο
• λεμόνι σε ροδέλες
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το ψάρι αφαιρώντας καλά τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει από τα αίματα.
Λαδώνουμε το ψάρι και το καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το σκόρδο.
Γεμίζουμε την κοιλιά του με κλωνάρια δεντρολίβανου και ροδέλες λεμονιού.
Τυλίγουμε διαγώνια σε δύο αντικολλητικά φύλλα ψησίματος σχηματίζοντας στην ουρά και στο κεφάλι σχήμα καραμέλας.
Ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα περίπου στους 160 βαθμούς μέχρι το ψάρι να βράσει καλά μέσα στη λαδόκολλα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η πέτσα του.
Σερβίρουμε με ψητά, βραστά ή ωμά λαχανικά.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou
Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…
Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…
Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…
Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…
200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Επιδαύρου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων…