Κέφαλος σε λαδόκολλα
με άρωμα λεμόνι,
κλωνάρια δεντρολίβανου
κι η ευωδιά απλώνει.
Κέφαλος στη λαδόκολλα
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 1 κεφαλόπουλο (περίπου 1 ½ κιλό)
• λίγο ελαιόλαδο
• χοντρό αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
• σκόνη σκόρδου
• δεντρολίβανο
• λεμόνι σε ροδέλες
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το ψάρι αφαιρώντας καλά τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει από τα αίματα.
Λαδώνουμε το ψάρι και το καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το σκόρδο.
Γεμίζουμε την κοιλιά του με κλωνάρια δεντρολίβανου και ροδέλες λεμονιού.
Τυλίγουμε διαγώνια σε δύο αντικολλητικά φύλλα ψησίματος σχηματίζοντας στην ουρά και στο κεφάλι σχήμα καραμέλας.
Ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα περίπου στους 160 βαθμούς μέχρι το ψάρι να βράσει καλά μέσα στη λαδόκολλα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η πέτσα του.
Σερβίρουμε με ψητά, βραστά ή ωμά λαχανικά.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou