.
Σαρδέλες με γκρεμολάτα
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά για τις σαρδέλες:
• 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
• 150 γρ. αλεύρι (για το τηγάνισμα)
• 1 κ/γ αλάτι
• ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες καλά. Σε σακούλα τροφίμων ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και περνάμε τις σαρδέλες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε με τη γκρεμολάτα και πατάτες τηγανιτές.
Υλικά για την γκρεμολάτα:
• 150 ml ελαιόλαδο
• μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 3 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ/σ αποξηραμένο θυμάρι
• χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
• χυμός και ξύσμα 1 λάιμ
• νιφάδες αλατιού
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για την γκρεμολάτα:
Σε πολυκόφτη ρίχνουμε όλα τα υλικά για την γκρεμολάτα και τα κόβουμε μέχρι να αφομοιωθούν μεταξύ τους και να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα λεμονιού. Περιχύνουμε τις σαρδέλες και προσθέτουμε λίγη παραπάνω ένταση με επιπλέον ξύσμα λεμονιού.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou
Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…
Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…
200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Επιδαύρου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων…
Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα Γράφει ο Γιάννης Γαλανόπουλος Μια ιδιαίτερη έκθεση…
Εκδήλωση της "Νίκης" στο Άργος Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 6.30μμ, στο Άργος, στην αίθουσα…