Πολιτική

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Τα ψέματα της Κυβέρνησης δεν αρκούν για να καλύψουν τις ευθύνες της

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας

Παρά την ανησυχητική εικόνα που εξακολουθεί να παρουσιάζει  η πανδημία στη χώρα μας, η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στους σχεδιασμούς της για ανοίγματα της κοινωνίας και κυρίως της οικονομίας, χωρίς ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης και χωρίς διάθεση ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ και των υποδομών του, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις πολύ αυξημένες ανάγκες.

Τα κρούσματα παραμένουν σταθερά υψηλά, τα θύματα δεν είναι παρά ένας αριθμός, το σχέδιο «Ελευθερία» εξακολουθεί να προχωρά ασθμαίνοντας, με την ανοσοποίηση της χώρας, να μοιάζει «όνειρο θερινής νυκτός». Η κυβέρνηση, έχοντας αποτύχει όλους τους προηγούμενους μήνες να ελέγξει την πανδημία, είναι αποφασισμένη να επιβάλλει μια «κανονικότητα» για να σώσει την οικονομία και κυρίως να μειώσει το πολιτικό κόστος. Ανοίγει τον τουρισμό με την ίδια καταστροφική αντίληψη της προηγούμενης χρονιάς, οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία τα οποία ανοίγουν με  τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που βρίσκονταν, όταν τα έκλεισε τις προηγούμενες φορές. Η ΝΔ μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να ενισχύσει το εκπαιδευτικό προσωπικό, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες και να εγγυηθεί την ασφάλεια τους. Στηρίζει όλες τις ελπίδες της στο επισφαλές μέτρο των self tests.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει την εργαλοιοποίηση της πανδημίας, ανοίγοντας ζητήματα που πυροδοτούν κοινωνικές αντιδράσεις. Εν μέσω lock-down μιας ολόκληρης κοινωνίας, συνεχίζει να νομοθετεί, διαλύοντας κεκτημένα και δικαιώματα αιώνων ενώ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το σχέδιο πλήρους απορρύθμισης της εργασίας, καταργώντας το 8ωρο και τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων, απαιτώντας ταυτόχρονα τη σιωπή και υποταγή της κοινωνίας.

Όσο και αν προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο, πλέον δεν τα καταφέρνει. Τα ψέματα δεν αρκούν για να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι πατέντες των εμβολίων. Μετά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι ΗΠΑ υιοθετούν την πρόταση που έχει στηρίξει από τον Γενάρη ο Αλέξης Τσίπρας για άρση του καθεστώτος της πατέντας στα εμβόλια για τον Covid19. Μόνο ο κ. Μητσότάκης, επιχειρεί εκ των υστέρων να πείσει για δηλώσεις που ποτέ δεν έκανε. Δυστυχώς για εκείνον όμως  τα ντοκουμέντα είναι αδιάψευστα.

Ελπίζουμε πως ο εμβολιασμός -έστω και με αυτούς τους ρυθμούς- και η βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών θα μας προστατέψουν από την ανεπάρκειά τους.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ο Άγιος Λεωνίδης και οι 7 Αγίες της Αργολίδας

Ο Άγιος Λεωνίδης και οι 7 Αγίες της Αργολίδας Η μνήμη του Αγίου Λεωνίδη και…

32 λεπτά πριν

Μεγάλη επιτυχία η 6η θέση για την Ακαδημία του Αριστέα Άργους στο “Elite Neon” στην Αθήνα

Ακαδημία του Αριστέα Άργους στο "Elite Neon" Μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση της έκτης θέσης από…

1 ώρα πριν

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ναύπλιο

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ναύπλιο Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με…

2 ώρες πριν

Περισσότερες από 50 ομάδες συμμετέχουν στο “Street Basketball” στο Άργος

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Άργους-Μυκηνών πλησιάζει… Περισσότερες από 50 ομάδες θα αναμετρηθούν στο…

2 ώρες πριν

Κακοδιαχείριση, βανδαλισμοί, πλιάτσικο και ψέματα (Άρθρο του Βασίλη Κ. Δωροβίνη)

Άργος: Κακοδιαχείριση βανδαλισμοί πλιάτσικο και ψέματα (γράφει ο Βασίλης Κ. Δωροβίνης) ‘’Οι αυταρχικοί αρχικά γοητεύουν…

2 ώρες πριν

Ζητείται από εταιρεία στο Ναύπλιο τεχνίτης για τοποθέτηση επίπλων κουζίνας και ντουλάπας

Ζητείται από εταιρεία στο Ναύπλιο τεχνίτης για τοποθέτηση επίπλων κουζίνας και ντουλάπας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976979611.…

4 ώρες πριν