Μύδια κριθαρότο
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• ½ κιλό μύδια ψίχα
• ½ κιλό χοντρό κριθαράκι
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη
• 1 πιπεριά Φλωρίνης χοντροκομμένη
• 3 ντομάτες κομμένες καρέ
• 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
• 1 ½ lt ζωμός λαχανικών ή νερό
• 1 κ/γ σκόνη τζίντζερ
• 1 κ/γ αποξηραμένο εστραγκόν
• 1 κ/γ αποξηραμένος άνηθος
• αλάτι, πιπέρι
• 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κριθαράκι και την ψίχα μυδιών, μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το τζίντζερ, το εστραγκόν και τον άνηθο. Δίνουμε γεύση με λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε λίγο ζωμό λαχανικών κι ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθήκης ζωμού για 4-5 φορές ακόμη, μέχρι να βράσει το κριθαράκι, να «φουσκώσει» και να χυλώσει. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou
19 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Πρόσφυγες Πόντιοι, Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, Χο Τσι Μινχ, η…
Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…
Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…
Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…
Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…
200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…