χώθηκαν μεσ’ το πιατάκι
τη Μεγάλη Εβδομάδα
πριν ανάψει η λαμπάδα.
Μύδια κριθαρότο
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• ½ κιλό μύδια ψίχα
• ½ κιλό χοντρό κριθαράκι
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη
• 1 πιπεριά Φλωρίνης χοντροκομμένη
• 3 ντομάτες κομμένες καρέ
• 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
• 1 ½ lt ζωμός λαχανικών ή νερό
• 1 κ/γ σκόνη τζίντζερ
• 1 κ/γ αποξηραμένο εστραγκόν
• 1 κ/γ αποξηραμένος άνηθος
• αλάτι, πιπέρι
• 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κριθαράκι και την ψίχα μυδιών, μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το τζίντζερ, το εστραγκόν και τον άνηθο. Δίνουμε γεύση με λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε λίγο ζωμό λαχανικών κι ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθήκης ζωμού για 4-5 φορές ακόμη, μέχρι να βράσει το κριθαράκι, να «φουσκώσει» και να χυλώσει. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou