Κοινωνία

Στο πιάτο: Σουτζουκάκια ρεβιθιού φουρνιστά με μους αβοκάντο από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Ρεβιθάκι κι αβοκάντο
δοκιμή… και ξανακάν’ το!
.
Καλή Σαρακοστή!!!
.
Σουτζουκάκια ρεβιθιού φουρνιστά με μους αβοκάντο
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
.
Υλικά για τα σουτζουκάκια (για 15 τεμάχια):

• 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού βρασμένα ρεβίθια
• 1 ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 καρότο τριμμένο
• ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 κ/γ δυόσμος αποξηραμένος
• 1 φλυτζάνι τσαγιού λιναρόσπορος κοπανιστός
• 1 κ/γ κύμινο
• 1 κ/σ αλάτι
• ¼ κ/γ πιπέρι
• σουσάμι (για το πανάρισμα)
• φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
• πάπρικα καπνιστή (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση για τα σουτζουκάκια:
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και τα μουλιάζουμε. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αφού πρώτα τα ξαφρίσουμε. Στον κάδο του πολυμίξερ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και τα ρεβίθια και τα δουλεύουμε, μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιογενή πάστα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ½ ώρα. Όταν το βγάλουμε, πλάθουμε στενόμακρα σουτζουκάκια, τα περνάμε από το σουσάμι και μετά από την τριμμένη φρυγανιά…

…και τα ψήνουμε για 25-30΄ στους 170 βαθμούς. Όταν ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με πάπρικα καπνιστή και συνοδεύουμε με τη μους αβοκάντο και φύλλα τορτίγιας.

 

Υλικά για τη μους αβοκάντο:
• 1 ώριμο αβοκάντο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• ½ μάτσο άνηθος
• 1 κ/γ εστραγκόν αποξηραμένο
• ½ φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
• 6 κ/σ χυμός λεμονιού
• ξύσμα 1 λεμονιού
• 1 κ/σ μέλι
• 1 κ/σ λιναρόσπορος κοπανιστός
• αλάτι, πιπέρι
• σπόροι κουκουναριού (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση για τη μους αβοκάντο:
Αφαιρούμε τη σάρκα του αβοκάντο και την τοποθετούμε στο πολυμίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε μία βελούδινη μους με την οποία και συνοδεύουμε τα σουτζουκάκια ρεβιθιού. Σε περίπτωση που επιθυμούμε το μείγμα πιο κρεμώδες, προσθέτουμε ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού. Γαρνίρουμε με καβουρντισμένους σπόρους από κουκουνάρι.

 

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Η βασική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Η βασική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια Tα πασχαλινά κουλουράκια, το γλύκισμα που με τη μυρωδιά…

3 ώρες πριν

Πέθανε ο αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο παλαίμαχος αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής μετά από…

4 ώρες πριν

Ξενάγηση του ΣΔΕ Ναυπλίου από την παιδαγωγική ομάδα του ΚΕΠΕΑ Νέας Κίου

Ανακοίνωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου Την Τρίτη 23-04-2024 είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια…

5 ώρες πριν

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή Κώστα Τσουκαλά στο Άργος

Επίσκεψη του Κώστα Τσουκαλά στο Άργος O υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς επισκέφθηκε το…

6 ώρες πριν

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου: Συμμετέχει στη συγκέντρωση την 1η Μαΐου

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου τιμά την 1η Μάη, ημέρα πάλης διεκδίκησης και αλληλεγγύης της…

6 ώρες πριν

Εορτάστηκε με ευλάβεια η Κυριακή των Βαΐων – Εικόνες από τη Νέα Κίο

Σήμερα 28 Απριλίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την Κυριακή των Bαΐων, την πανηγυρική είσοδο του…

6 ώρες πριν