A. Πουλάς προς Κυβέρνηση: Υποσχεθήκατε κυβέρνηση άριστων αλλά είστε κυβέρνηση αρεστών

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το Κίνημα Αλλάγής, αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα «Οι κομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι πολλαπλές ταχύτητες για τις κρίσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων του «επιτελικού» κράτους της Ν.Δ.», ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

  • Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, υποσχέθηκε ένα Επιτελικό Κράτος, που μεταξύ άλλων θα συντονίζει, θα κατευθύνει, θα δρομολογεί και θα ελέγχει τις υφιστάμενες δημόσιες δομές με στόχο τη δημιουργία ενός κράτους με τη λιγότερη δυνατή γραφειοκρατία, με ψηφιακές δομές και υπαλλήλους υψηλών προσόντων και απαιτήσεων. Εσείς έχετε διαπιστώσει μία τέτοια εξέλιξη μέχρι σήμερα;
  • Και μόνο η διαχείριση της πανδημίας, με τα απανωτά αλαλούμ, τα αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα, τα ήξεις – αφήξεις με τα τεστ και την έλλειψη κεντρικού συντονισμού, αποδεικνύει ότι το Επιτελικό Κράτος είτε δεν αποδίδει, είτε δεν υπάρχει.
  • Στον χώρο της υγείας, επιλέξατε να συνεχίσετε τον ολισθηρό δρόμο της επιλογής διοικήσεων στα νοσοκομεία μέσα από τον κομματικό σας μηχανισμό, ως αντίδωρο κομματικής αφοσίωσης, αντί της δημιουργίας ενός αξιοκρατικού μηχανισμού επιλογής άξιων.
  • Υπάρχει σωρεία καταγγελιών από ανθρώπους που υπηρετούν στο ΕΣΥ για «ξήλωμα» στελεχών που υπηρετούσαν χρόνια σε θέσεις ευθύνης χωρίς καμία αιτιολόγηση προκειμένου να βολευτούν οι δικοί σας άνθρωποι.
  • Εκμεταλλεύεστε την πανδημία για να κάνετε ευνοϊκές μεταθέσεις επικουρικού προσωπικού με αποφάσεις των Διοικητών των ΥΠΕ. Επιλέγετε να συστήνετε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες εμπεριέχουν χαρακτήρα επείγοντος, ΝΠΙΔ για να μπορείτε και μετακλητούς να διορίζετε και ελαστικές σχέσεις εργασίας να δημιουργείτε.
  • Διαπιστώνουμε ότι υιοθετείτε τη λογική του «κράτους – τσιφλικιού» χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης και επιβράβευσης των άξιων και με μοναδικό κριτήριο προαγωγής τα κομματικά ένσημα.
  • Εμείς επιλέγουμε ως προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό κόμμα, να αντιμετωπίζουμε τον δημόσιο τομέα, όχι ως όμηρο πολιτικών επιλογών και κομματικά ημετέρων. Αλλά ως δυναμικό φορέα ανάπτυξης, προόδου, διαφύλαξης της νομιμότητας και εμπέδωσης των αρχών του κράτους δικαίου, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αξιοσύνης.
  • Επιλέγουμε την ενίσχυση του ΑΣΕΠ και την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιακών συμβουλίων. Την διενέργεια προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πτυχία και δεξιότητες. Την ενίσχυση των θεσμικών αντίβαρων στον όποιο κομματικό εκφυλισμό της διοίκησης.
  • Πολιτική επιλογή μας είναι ένα ισχυρό, δυναμικά αναπτυσσόμενο, ορθολογικά και αξιοκρατικά δομημένο κράτος που θα στηρίξει την αναγέννηση της Χώρας. Και δεν θα σταματήσουμε να σας θέτουμε ενώπιον των ευθυνών σας για τις επιζήμιες και αναχρονιστικές επιλογές σας.»

Δείτε το βίντεο:

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τι θα δείτε αν σκανάρετε με το κινητό τις αφίσες σε κάδους του Άργους και του Ναυπλίου…

Ήρθε στο  Άργος και το Ναύπλιο η νέας γενιάς αφίσα με το κοινωνικό μήνυμα «ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ». Η χάρτινη αφίσα προβάλλει, μ΄ ένα...

Τα φλαμίνγκο ξεκουράζονται, με φόντο το Μπούρτζι…

Δώδεκα πανέμορφα φλαμίνγκο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στον υδροβιότοπο Ναυπλίου-Νέας Κίου στην Αργολίδα. Τα αποδημητκά πτηνά μεταναστεύουν αυτή την περίοδο από την Ευρώπη σε πιο...

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Αργολίδα και Αττική

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23/9 στην Αργολίδα και την Αθήνα, 5 ημεδαποί (4 άνδρες, ηλικίας από 38 έως 41 ετών, και μία 38χρονη),...

Πουλάς: Χωρίς ενίσχυση με προσωπικό η Aστυνομία της Αργολίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις

Ερώτηση σχετικά με την απόφαση να μην ενισχυθεί με προσωπικό η Δ.Α. Αργολίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2022 κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Καθαρισμός από την Π.Ε. Αργολίδας στο δρόμο Πλατάνι-Σκοτεινή-Φρουσιούνα

Στον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου της ορεινής Αργολίδας...

Α. Πουλάς: Να αναβαθμιστεί το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου

Την αναβάθμιση του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου  ζητά ο...

Παρουσίαση στο Άργος του βιβλίου του Κώστα Μαντά «50 χρόνια τηλεόραση»

  "50 Χρόνια Τηλεόραση" είναι ο τίτλος του βιβλίου του...

Συναυλία από τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Άργος

Η Επιτροπή Μνήµης Νέας Κίου του ∆ήµου Άργους-Μυκηνών, σε...

Προτείνουμε...