Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Ποιοι θα είναι οι κανόνες λειτουργίας σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ

 

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επανεκκίνηση στην εστίαση στις 25 Μαϊου παρουσίασε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε για το χώρο της εστίασης, βασικός όρος της επαναλειτουργίας εστιατορίων, καφέ και μπαρ θα είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ., έξι άτομα ανά τραπέζι, ενώ οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με πληρότητα 80%.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ρύθμιση που θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση, προβλέπεται διπλασιασμός των κοινόχρηστων χώρων στους οποίους μπορούν να τοποθετήσουν οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν και υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης ακώλυτης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Για τις περιπτώσεις των καταστημάτων που δεν είναι εφικτή η παραχώρηση επιπλέον χώρου δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να μειώνουν τα τέλη έως και σε ποσοστό 50%.

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα να γίνεται πεζοδρομηση δρόμων για κάποιες ώρες της ημέρας ή ακόμη και ολόκληρη την ημέρα προκειμένου να δοθεί χώρος στα καταστήματα εστίασης.

Για τα malls και outlets είπε ότι ισχύει ο κανόνας ένας πελάτης ανά 20 τ.μ. ενώ η λειτουργία τους θα ξεκινά στις 10:00 το πρωί. Ισχύουν εντός κλειστών χώρων οι ίδιοι αυστηροί κανόνες με τα εμπορικά καταστήματα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια