Πολιτισμός

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ “Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας”

 

Με την παρουσία δεκάδων εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και καλλιτεχνών της Αργολίδας έγινε στο Cine Valia στο Άργος η παρουσίαση του 2ου φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» από τον αντιπεριφερειάρχη Τάσσο Χειβιδόπουλο.

 

Από την 1η μέχρι τις 30 Ιουλίου σε 40 χώρους πολιτισμού θα γίνουν 50 εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν 70 πολιτιστικές ομάδες, σύλλογοι και μεμωνομένοι καλλιτέχνες. Κι ενώ πέρυσι, πρώτη χρονιά του φεστιβάλ, στις εκδηλώσεις που διήρκεσαν 15 ημέρες παραβρέθηκαν 12.000 θεατές, φέτος η ανταπόκριση του κοινού αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

 

Στην παρουσίαση, μίλησαν για το φεστιβάλ οι αντιπεριφερειάρχισσες Ελένη Παναγιωτοπούλου και Ντίνα Νικολάκου καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φάνης Στεφανόπουλος και Γιάννης Σαρρής.

 

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ο οποίος μίλησε για τον στόχο οι «Δρόμοι Πολιτισμού» να αγκαλιάσουν τα επόμενα χρόνια όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ζήτησε από την οργανωτική επιτροπή και τους ίδιους τους φορείς που συμμετέχουν να θεσπίσουν 1ο και 2ο βραβείο για τις πιο πρωτότυπες εκδηλώσεις και τόνισε την ανάγκη να στοχεύουν οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς στην ανάδειξη των λαϊκών στοιχείων του πολιτισμού.

 

Ο εμπνευστής της ιδέας των «Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας» Τάσσος Χειβιδόπουλος ανέφερε πως οι «Δρόμοι Πολιτισμού» είναι «ένα πολιτιστικό ποδήλατο που κάθε χρόνο προσθέτουμε ακτίνες και γίνεται ακόμα πιο ισχυρό». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Σε πολλές εκδηλώσεις θα παραβρίσκονται άτομα από το σύλλογο τα οποία θα λαμβάνουν δείγματα μυελού των οστών.

 

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

9 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

9 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η δολοφονία του Τάσου Τούση στη Θεσσαλονίκη, οι πρώτες…

28 λεπτά πριν

Δείτε πού βρισκόταν ο προηγούμενος ναός του Αγίου Πέτρου στο Άργος

Πού βρισκόταν ο προηγούμενος ναός του Αγίου Πέτρου στο Άργος Ο προηγούμενος ναός του Αγίου…

3 ώρες πριν

Στη δημοσιότητα το προσκλητήριο γάμου Στέφανου Κασσελάκη-Τάιλερ Μάκμπεθ

Στη δημοσιότητα παρουσιάστηκε το προσκλητήριο του γάμου Στέφανου Κασσελάκη και Τάιλερ Μακμπεθ που θα διεξαχθεί…

5 ώρες πριν

Κρητικοί και ποντιακοί χοροί στο Ανυφί για τον “Μάη Νικόλα”

Κρητικοί και ποντιακοί χοροί στο Ανυφί Με την ευκαιρία της εορτής του "Μάη Νικόλα", ο…

5 ώρες πριν

Ευχαριστίες στους δωρητές του Κοινωνικού Μαγειρείου και Παντοπωλείου Άργους-Μυκηνών

δωρητές του Κοινωνικού Μαγειρείου Παντοπωλείου Άργους-Μυκηνών O Δήμος Άργους-Μυκηνών έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τους πολίτες…

7 ώρες πριν

Ο Άγιος Λεωνίδης και οι 7 Αγίες της Αργολίδας

Ο Άγιος Λεωνίδης και οι 7 Αγίες της Αργολίδας Η μνήμη του Αγίου Λεωνίδη και…

8 ώρες πριν