Πολιτισμός

Βραβεύσεις στην εκδήλωση του συλλόγου Αργείων “Ο Δαναός” για την εορτή του Αγίου Πέτρου

Βραβεύσεις στην εκδήλωση του συλλόγου Αργείων “Ο Δαναός”

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Αργείων “Ο Δαναός”

Με το καθιερωμένο τυπικό και την παρουσία των αρχών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, των μελών και φίλων συμπολιτών μας, έγινε φέτος με κάθε λαμπρότητα στην επετειακή χρονιά των 130 χρόνων απ΄την ίδρυσή του Συλλόγου μας η ετήσια εορτή του, που έχει θεσμοθετηθεί απο το 1895 επί τη εορτή του Αγίου Πέτρου.

Μετα τον εγκάρδιο χαιρετισμό του προέδρου Σωτ. Κωτσοβού προς τους παρευρισκόμενους, ακολούθησαν οι ύμνοι απ τον χορό των ιεροψαλτών του Ι.Ν. Αγ. Πέτρου, οι ευχές του εκπροσώπου του Μητροπολίτη π. Δημ. Κωστόπουλου, οι θεσμοθετημένες απ΄τον Συλλογό μας βραβεύσεις με έπαινο και χρηματικό ποσό των αριστευσάντων μαθητών των Λυκείων της πόλης μας καθώς και οι τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα του τόπου που διακρίθηκαν στον τομέα τους.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι αποφοιτήσαντες το 2023 αριστούχοι μαθητές των δημοσίων  Γενικών Λυκείων της πόλης, από το 1ο Λύκειοο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος του Γεωργίου, από το 2ο Λύκειοη Δήμητρα-Αικατερίνη Τσιλιμπή του Γεωργίου (μετά από κληρωση μεταξύ ισοβαθμισάντων) και από το 3ο Λύκειο η Ευανθία Σαραβάκου του Κωνσταντίνου (μετά από κληρωση μεταξύ ισοβαθμισάντων).

Έπαινοι μετα τιμητικού διπλώματος επι τη επετείω των 130 χρονων από της ιδρύσεως του Συλλόγου» απονεμήθηκαν στους κ.κ.: Βραβεύσεις στην εκδήλωση του συλλόγου Αργείων “Ο Δαναός” 

α/ Γεώργιο Στείρη, καθηγητή ΕΚΠΑ (εδρα Φιλοσοφίας) για το διαρκές ενδιαφέρον του για την ανάδειξη και προβολή της Αργειακής ιστορίας, με συνεχείς και ποικίλες παρεμβάσεις αλλα και την προσωπική συμμετοχή του σε κάθε είδους προσπάθειες πρός αυτή την κατεύθυνση,

β/ Σοφία Καψούρου, θεατρική συγγραφέα, σκηνοθέτη, στιχουργό και ηθοποιόγια το ιδιαίτερα σημαντικό καλλιτεχνικό έργο της και ιδίως για το Διεθνές Βραβείο Θεάτρου που έλαβε στα 9α Διεθνή Βραβεία της Ανατολίας στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2024

γ/ Αριστείδη Τζονευράκη, ελληνοράπτηγια την επι σειρά ετών διατήρηση στην πόλη μας του εργαστηρίου “ΑριστοΤέχνημα”, όπου συνδυάζοντας την παράδοση με την πρωτοπορία, δημιουργεί αριστουργήματα ίδιως της παραδοσιακής ελληνικής φορεσιάς,έχοντας αναγνωριστεί γι΄αυτό με διεθνείς συνεργασίες και βραβεία.

Στη συνέχεια τον πανηγυρικό της ημέρας με  θέμα: «130 Χρόνια απ΄την ίδρυση του Δαναού , το κοινόνπαράδειγμα ωφέλειας», εξεφώνησε με γλαφυρότητα και  ιδιαίτερες ιστορικές αναφορές o κ. Γεώργιος Κόνδης, Κοινωνιολόγος, μέλος του επιστημονικού και διδακτικού προσωπικού της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών).

Την καθιερωμένη γιορτή μας έκλεισαν οι σολίστ και καθηγητές μουσικής  κ.κ. Ράνια Κουτρούλη και Ανδρέας Ρεντούλης (τραγούδι & πιάνο) που απέδωσαν εντυπωσιακά τόσο την “‘Ωδή στην Σύλλογο Δαναό” όσο και τον Ύμνο του Άργους “Αργος Εσύ”.

Την εορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αργολίδας π. Δημ. Κωστόπουλος, ο Δήμαρχος Αργους κ. Ι. Μαλτέζος, οι Βουλευτές του νομού κ.κ. Ι. Ανδριανός & Γ. Γαβρήλος, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασ. Σιδέρης & Αναστ.Γανώσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φ. Δαμούλος, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μπουλούκος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Χ. Σελλής η πολιτευτής κ. Ελ. Παναγιωτοπούλου, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές κ.κ. Β. Φλέσσα, Πύρρος Δήμας, Νικ. Φαραντούρης, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων  κ. Ε. Δημοπούλου-Κώρου, ο πρόεδρος της Αργολικής Βιβλιοθήκης κ. Γ. Γιαννούσης και πολλοί άλλοι μέλη και φίλοι συνεορταστές, τους οποίους -όλους- ευχαριστούμε θερμά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης για την βαρύνουσα συμβολή τους στην γιορτή μας, απευθύνουμε στον χορό ιεροψαλτών του Ι.Ν. Αγ.Πέτρου, στον ομιλητή κ. Γ. Κόνδη, τους καθηγητές μουσικής κ.κ. Ράνια Κουτρούλη & Ανδρέα Ρεντούλη, στο Λύκειο Ελληνίδων της πόλης μας για την εξαιρετική παρουσία των παιδιών που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση καθώς και στο αρτοποιείο του μέλους μας Γ. Καραμπατή για την πολλοστή προσφορά του στις εκδηλώσεις μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους…

 

 

Share
Από τα
newsroom

Πρόσφατα

«Στα ίχνη της ιστορίας…» στη Νέα Επίδαυρο για την Ημέρα των Μουσείων

«Στα ίχνη της ιστορίας…» στη Νέα Επίδαυρο για την Ημέρα των Μουσείων Με ιδιαίτερη επιτυχία…

24 λεπτά πριν

Ομαδική εγγραφή από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας στον 41ο Μαραθώνιο Αθήνας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας προς τα μέλη του Αγαπητά μέλη του συλλόγου μας,…

59 λεπτά πριν

Νέα Κίος: “Όχι στην καταστροφή της γέφυρας του Ερασίνου” είπαν δεκάδες πολίτες

Νέα Κίος: "Όχι στην καταστροφή της γέφυρας Ερασίνου" Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση της…

4 ώρες πριν

Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Έχασε ο Πανναυπλιακός στο Λουτράκι – Η βαθμολογία

Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Έχασε ο Πανναυπλιακός Για την 5η στον 6ο όμιλο των μπαράζ…

4 ώρες πριν

Τέσσερις παραστάσεις από τη Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Η Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, στην 4η θεατρική της απόπειρα, παρουσιάζει το έργο…

6 ώρες πριν

«Φωτιά» ο καιρός τις επόμενες 48 ώρες – Οι περιοχές που θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος, πότε φεύγει η σκόνη

Οι περιοχές που θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί…

6 ώρες πριν