Το τμήμα Τυροκομίας Γαλακτοκομίας του Δημόσιου ΙΕΚ Επιδαύρου παρασκεύασε Καθούρα Ικαρίας.
Είναι ένα παραδοσιακό τυρί που παράγεται τουλάχιστον από τον 17ο αιώνα αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα. Μοιάζει πολύ με τη φέτα, έχει καθαρό λευκό χρώμα, συνεκτική μάζα, ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα και ελαφρά πικάντικη γεύση. Αποτελεί ιδανικό μεζέ για το τσίπουρο, το ούζο και τα λοιπά αποστάγματα. Για τους Ικαριώτες «η καθούρα είναι επιθετικό τυρί, με δριμεία γεύση και έντονες εκρήξεις για να κάνει αρμονική αντίστιξη με το ξέσπασμα του αποστάγματος στον ουρανίσκο».
Η γαλακτοκομία πρόσθεσε μια γλυκιά νότα, παγωτό crème fraiche με καλλιέργεια γιαουρτιού, πεντανόστιμο!
Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η 9η έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής Το 9ο Mediterranean Yacht Show (MEDYS),…
Τροχαίο ατύχημα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου στον κόμβο της Αγίας Ελεούσας στο…
Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στο Δρέπανο Αργολίδας το απόγευμα του Σαββάτου 27/4 η κηδεία…
Το Σάββατο του Λαζάρου αναβιώνει στο Ναύπλιο ένα όμορφο έθιμο, προάγγελος του αναστάσιμου μηνύματος. Κορίτσια…
Ιδέες για πασχαλινά δώρα με καλό σκοπό Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου Η εβδομάδα που μας…
Ο Κεχαγιάμπεης, ο άνθρωπος που κατέστρεψε το Άργος Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑΜΠΕΗ…