Κοινωνία

Νέες γεύσεις από τμήμα Τυροκομίας Γαλακτοκομίας του Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου

 

Το τμήμα Τυροκομίας Γαλακτοκομίας του Δημόσιου ΙΕΚ Επιδαύρου παρασκεύασε Καθούρα Ικαρίας.

 

Είναι ένα παραδοσιακό τυρί που παράγεται τουλάχιστον από τον 17ο αιώνα αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα. Μοιάζει πολύ με τη φέτα, έχει καθαρό λευκό χρώμα, συνεκτική μάζα, ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα και ελαφρά πικάντικη γεύση. Αποτελεί ιδανικό μεζέ για το τσίπουρο, το ούζο και τα λοιπά αποστάγματα. Για τους Ικαριώτες «η καθούρα είναι επιθετικό τυρί, με δριμεία γεύση και έντονες εκρήξεις για να κάνει αρμονική αντίστιξη με το ξέσπασμα του αποστάγματος στον ουρανίσκο».

 

Η γαλακτοκομία πρόσθεσε μια γλυκιά νότα, παγωτό crème fraiche με καλλιέργεια γιαουρτιού, πεντανόστιμο!

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η 9η έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η 9η έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής Το 9ο Mediterranean Yacht Show (MEDYS),…

2 ώρες πριν

Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι delivery στο Ναύπλιο

Τροχαίο ατύχημα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου στον κόμβο της Αγίας Ελεούσας στο…

3 ώρες πριν

Δρέπανο Αργολίδας: Θλίψη στην κηδεία του Δημητρίου Καλλιάνου, πατέρα του βουλευτή

  Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στο Δρέπανο Αργολίδας το απόγευμα του Σαββάτου 27/4 η κηδεία…

3 ώρες πριν

Τα κάλαντα του Λαζάρου από παιδιά στο Δημαρχείο Ναυπλίου (βίντεο)

Το Σάββατο του Λαζάρου αναβιώνει στο Ναύπλιο ένα όμορφο έθιμο, προάγγελος του αναστάσιμου μηνύματος. Κορίτσια…

6 ώρες πριν

Ιδέες για πασχαλινά δώρα με καλό σκοπό (από τη Δώρα Ν. Αντωνοπούλου)

Ιδέες για πασχαλινά δώρα με καλό σκοπό Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου Η εβδομάδα που μας…

7 ώρες πριν

Ο Κεχαγιάμπεης, ο άνθρωπος που κατέστρεψε το Άργος (γράφει ο Τόλης Κοΐνης)

Ο Κεχαγιάμπεης, ο άνθρωπος που κατέστρεψε το Άργος Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑΜΠΕΗ…

8 ώρες πριν