Η πολύπαθη υδροδότηση με νερό Λέρνας, η σπάταλη (και κατά δήλωση της αναρμόδια ευθυνών) Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (του Κώστα Καραμπή)

 

Γράφει ο Κώστας Καραμπής, τοπικός σύμβουλος Ανυφίου

Εισαγωγή

Επειδή τον τελευταίο καιρό, διακινούνται διάφορες πληροφορίες σε ότι αφορά την κατασκευή του έργου-υδροδότηση με νερό Λέρνης. Επειδή φαίνεται να έχει τεθεί μεν σε λειτουργία το έργο, με μια όμως κατά το δοκούν λειτουργία από την ΔΕΥΑΝ. Με αυτό να παρουσιάζει ενδείξεις προτεραιοτήτων και αποκλεισμών ύδρευσης-αντιβαίνοντας έτσι, στην αρχική φιλοσοφία του έργου και κάθε άλλου δημόσιου έργου το οποίο παρέχεται ως άυλο δικαίωμα χρήσης στον πολίτη, στη προκειμένη όμως αποκτά υπόσταση, αφού παρέχεται πιθανώς στοχευμένα. Καθώς επίσης, επειδή φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές, σε ότι αφορά τον τρόπο υδροδότησης της Τ.Κ. Ανυφίου.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ με την ιδιότητα εκτός του αυτοδιοικητικού, ως καταναλωτής και ως άτομο ο οποίος έχω ασχοληθεί με την ποιότητα & την ακαταλληλότητα του παρεχόμενου νερού, μέσω πολιτικών & δικαστικών δράσεων. Πιο ειδικά, έχω αναδείξει το πρόβλημα του εξασθενούς χρωμίου, των νιτρικών και άλλων σχετικών, τα οποία αφορούν το νερό ύδρευσης λχ με τη τιμολογιακή πολιτική και τη προστασία του, ως κοινωνικό αγαθό. Για όλα αυτά, αισθάνομαι την υποχρέωση να κάνω μια λεπτομερή αναδρομή, συν τοις άλλοις, στα του έργου.

 

Η αναδρομή, παρουσιάζεται μετά από ενημέρωση την οποία ζήτησα, και κατόπιν έλαβα από τέως ‘’αξιωματούχο’’(τον κ. Μ τον οποίο και ευχαριστώ!), του τέως δήμου Μιδέας. Η ενημέρωση αυτή, αφορά από το έτος του 2007 έως σήμερα. Τα πρότερα του 2007αν και υπαρκτά, είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να ονομαστούν, διότι δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση-επιφυλάσσομαι, ίσως να αναφερθούν σε ύστερο του παρών χρόνου.

 

Αναφορικά με τον τίτλο του άρθρου:
Η πολύπαθη υδροδότηση με νερό Λέρνας…

 

Με αφορμή εκτός των άλλων, τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών, την 14η/04/2018 σε τοπικό blog. Ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής, τα οποία για τους τυπικούς, και όχι μόνο.. λόγους, αυτολεξεί αναφέρω: Οι πηγές της Λέρνης, θα υδροδοτήσουν με χρήματα από τον δήμο Άργους Μυκηνών χωρίς δάνεια, χωρίς επιχορηγήσεις, χωρίς ΕΣΠΑ, χωρίς προγράμματα, χωρίς περιφέρεια, χωρίς κανέναν, μόνοι μας. Θα δώσουμε λοιπόν αυτά τα χρήματα για να υδροδοτήσουμε αυτά τα χωριά και την περιοχή, εν γένει. Γιατί εντάξει, δεν είναι μόνο αυτά τα τρία χωριά, είναι και διάφοροι άλλοι οικισμοί, ενδιαμέσως, οι οποίοι θα υδροδοτηθούν και αυτοί.

 

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο (ή αποθηκεύστε το σε μορφή word) εδώ.

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό που έγινε στο…

12 ώρες πριν

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος που συνδέει τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αργολίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, η…

15 ώρες πριν

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης στην Διάγνωση & Θεραπεία των Κύστεων στις Ωοθήκες

Του Δρ. Σάμερ Νικόλαου Αλ-Αχμάρ, Μαιευτήρα, Γυναικολόγου – Χειρουργού, MD, Msc Ένα μόνιμο πρόβλημα της…

17 ώρες πριν

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική…

18 ώρες πριν

Πώς θα λειτουργήσει τις αργίες το Κοινωνικό Μαγειρείο Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου ότι κατά τη διάρκεια…

19 ώρες πριν

Συλλυπητήρια του δημάρχου Ερμιονίδας για το θάνατο της Νικολέττας Κορκοβίλη

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της δημοτικής…

21 ώρες πριν