Την Κυριακή 5 κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Άργος

 

Από τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι παρακάτω αλλαγές στην πόλη του Άργους:

 

1. Aντιδρόμηση της οδού Γούναρη στο τμήμα από τη συμβολή με την οδό Τσώκρη έως τη συμβολή με την οδό Θεάτρου. Η Γούναρη δηλαδή από το Αρχαίο Θέατρο θα οδηγεί κατευθείαν στο νοσοκομείο.

Τμήμα της Ηρακλέους, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Ιολάου η οποία εξυπηρετεί την οδική σύνδεση το 6ο δημοτικό, παραμένει διπλής κατεύθυνσης.

 

2. Αντιδρόμηση της οδού Φορονέως.

 

3. Αντιδρόμηση της οδού Ζωγράφου στο τμήμα από οδό Πολυγένους έως Φείδωνος. Δηλαδή στη λαϊκή αγορά που βρίσκονται σήμερα τα ταξί, τα οχήματα από την οδό Φείδωνος θα μπορούν να κινούνται προς δεξιά και να φθάνουν έως και την Γούναρη.

 

4. Αντιστροφή των κατευθύνσεων του ζεύγους οδών Περσέως και Νιόβης ώστε να εξυπηρετεί την τοπική κίνηση με δεδομένες τις κατευθύνσεις των οδών Κορίνθου και Ηρακλέους.

 

 

3 σχόλια

  1. Μισερές δουλειές. Απαγορευτικό σήμα της εισόδου στην Περσέως στην γωνία Ηρακλέους και Περσέως δεν τοποθετήθηκε παρά μόνο σήμα της απαγόρευσης της στροφής δεξιά. Αντίστοιχα στην Νιόβης, στην γωνία με την Κορίνθου δεν τοποθετήθηκε ούτε απαγορευτικό της εισόδου στην Νιόβης, ούτε απαγορευτικό της στροφής δεξιά. Η πρόσβαση στην Ηρακλέους από την οδό Τριπόλεως πολύ επικίνδυνη. Δεν ξέρεις ποιος έχει προτεραιότητα. Οφείλεις να σταματήσεις και να παραχωρήσεις προτεραιότητα σ’ αυτόν που σου έρχεται από τα δεξιά, από τη Θεάτρου ή περήφανα κι ωραία θα συνεχίσεις ευθεία και σχεδόν λοξά αριστερά θα μπεις στη Ηρακλέους; Πρέπει να γίνει αντιδρόμιση του ζεύγους των οδών Πολυγένους και Ζωγράφου. Η κυκλική κυκλοφορία δεν επιτυγχάνεται έτσι όπως τις άφησαν με την παλιά τους κατεύθυνση. Η Μπελίνου, παρεμπιπτόντως, τι κατεύθυνση έχει; Από την Τσώκρη προς την Ζωγράφου ή από την Ζωγράφου προς την Τσώκρη; Ή μήπως είναι διπλής κατεύθυνσης; Ή μήπως θεωρείται πεζόδρομος και δεν επιτρέπεται καν η κυκλοφορία οχημάτων; Ή μήπως ο καθένας κατά το δοκούν μπορεί να κυκλοφορεί όπως θέλει, και να παρκάρει όπου θέλει και όπως τον βολεύει σ’ αυτόν το δρόμο; Απορίες…

  2. Κάποια σχόλια – σκέψεις για το άλυτο (ας μη γελιόμαστε) κυκλοφοριακό θέμα του Άργους με αφορμή το άρθρο: 1) Η διαμόρφωση στο σημείο Γούναρη – Τριπόλεως – Θεάτρου είναι σωστή; Και καλά, ο ερχόμενος από Θεάτρου μπορεί να στρίψει αριστερά και να μπεί στην Γούναρη. Ο ερχόμενος από την Τριπόλεως μπορεί να το κάνει με την ίδια άνεση και να κατευθυνθεί σχεδόν ευθεία για να μπεί στην Γούναρη; 2) Το ζεύγος των οδών Πολυγένους και Ζωγράφου θα αντιδρομηθεί σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα; 3) Φτάνοντας στο τέρμα της οδού Ηρακλέους, εκεί δίπλα από το γνωστό ψητοπωλείο όπου καταλήγει, δεν πρέπει να γίνει κάτι με την ορατότητα αυτού που περιμένει σ’ αυτή τη μιάμιση λωρίδα δρόμου, που υποτίθεται ότι είναι για δύο αυτοκίνητα, για να στρίψει ή δεξιά ή αριστερά; 4) Επίσης, στο ίδιο σημείο, τι θα γίνει με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τους κάδους σκουπιδιών, τα φορτηγά τροφοδοσίας, που πρέπει να τροφοδοτήσουν το ψητοπωλείο και τα μηχανάκια διανομής του μαγαζιού αυτού, που κάπου πρέπει να βάλει κι αυτός ο χριστιανός; Γενικότερα σχόλια- σκέψεις: 1) Γιατί πρέπει να εισέρχονται από τις εισόδους της πόλης και κυρίως από την Κορίνθου, την Ναυπλίου και τον βόρειο περιφερειακό φορτηγά και βαριά οχήματα – με εξαίρεση τα λεωφορεία; Ο περιφερειακός της Άκοβας, όπως λέγεται ο δρόμος που ξεκινά από τη γέφυρα του Ξεριά και πηγαίνει από την πίσω πλευρά του λόφου της Ασπίδας για να καταλήξει στην Ξηρόβρυση γιατί δεν εκμεταλλεύεται και να διοχετεύονται εκεί τα μεγάλα οχήματα; Πρέπει να περνάν από την Ινάχου και να νιώθεις ότι τρέμει ο τόπος λες και κάνει σεισμό; 2) Οι υπόλοιπες κυκλοφοριακές αλλαγές και ρυθμίσεις καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία των φαναριών πότε θα γίνουν;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια