Ύβρεις και απειλητικές κινήσεις από τον Γκαβούνο κατά Νικητόπουλου για το θέμα του τροχαίου

 

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών το βράδυ της Πέμπτης. Για μια ακόμη φορά ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκαβούνος κινήθηκε απειλητικά σε παρευρισκόμενο. Αυτή τη φορά ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Νικητόπουλος (σ.σ. πέρυσι είχε επιτεθεί σε πολίτη που βιντεοσκοπούσε τη συνεδρίαση).

 

Ο κ. Γκαβούνος εξοργίστηκε όταν ο κ. Νικητόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα του τροχαίου με δημοτικό αυτοκίνητο στις 7 Σεπτεμβρίου. Έγινε έξαλλος, σηκώθηκε από το έδρανό του και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Δημήτρη Νικητόπουλου, βρίζοντάς τον χυδαία και κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να ενημερωθεί για το γνωστό περιστατικό του τροχαίου ατυχήματος με το αυτοκίνητο του δήμου.

 

Νωρίτερα, ο Ν. Γκαβούνος (όπως αναφέρει ανακοίνωση της παράταξης «Άλλος Δρόμος»), «εξαπέλυε ύβρεις και απειλές σε κάθε τοποθέτηση συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η συζήτηση αφορούσε την ΚΕΔΑΜ».

 

Μετά τις απειλές και τις ύβρεις Γκαβούνου, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

 

Η παράταξη «Άλλος Δρόμος» αναφέρει για τα περιστατικά στο Δημοτικό Συμβούλιο:

 

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε,για μια ακόμη φορά άδοξο τέλος.

 

Η παράταξή μας, συνοδευόμενη από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης,αποχώρησε από την αίθουσα πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης,η οποία δυστυχώς διεξήχθη σε πολεμικό κλίμα, υπό την ανοχή του προέδρου κου Μπέγκου και του δημάρχου κου Καμπόσου.

 

Υπαίτιος, ποιος άλλος, ο ‘’συνήθης ύποπτος’’ κος Γκαβούνος ο οποίος εξαπέλυε ύβρεις και απειλές σε κάθε τοποθέτηση συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η συζήτηση αφορούσε την ΚΕΔΑΜ (γιατί άραγε;). Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν σηκώθηκε από το έδρανό του και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Δημήτρη Νικητόπουλου, βρίζοντάς τον χυδαία και κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να ενημερωθεί για το γνωστό περιστατικό του τροχαίου ατυχήματος με το αυτοκίνητο του δήμου, στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, χωρίς να έχει-κατά τη γνώμη του βέβαια- το δικαίωμα.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποχώρησή μας ήταν η μόνη λύση.

 

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τα εξής:

 

α. Καταδικάζουμε το «έλλειμμα δημοκρατίας» που υπάρχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

 

β. Υπενθυμίζουμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στο δήμαρχο ότι οφείλουν να διαφυλάσσουν την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων αυτών.

 

γ. Τονίζουμε απερίφραστα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή μας ο έλεγχος και η κριτική της δημοτικής αρχής, με μοναδικό κριτήριο το όφελος των πολιτών.

 

δ. Όσον αφορά το τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητο του δήμου,η παράταξή μας θα τοποθετηθεί δημόσια, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, περιμένουμε από τη δημοτική αρχή να μας απαντήσει αν ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε άδεια να οδηγήσει το συγκεκριμένο όχημα και ημερήσια διαταγή πορείας.

 

Δείτε εδώ την απάντηση του Νίκου Γκαβούνου

 

 

spot_img
spot_img