Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Τι έχει αποφασίσει για το θέμα των πλειστηριασμών ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ναυπλίου

 

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 

Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου περιφέρειας Εφετείου Ναυπλίου συνεδρίασαν την 17η Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ., στην Τρίπολη, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας (οδός 25ης Μαρτίου και Πανός) ύστερα από σχετική πρόσκληση του κ.Προέδρου Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δηλαδή το ένα έκτο του συνόλου των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου, σύμφωνα με το Άρθρο 105 παρ. 2 του Ν. 2830/2000 ¨Περί Κώδικα Συμβ/φων¨ και αφού ορίστηκαν Πρόεδρος της Συνέλευσης ο κ. Παναγιώτης Δουμουλάκης,Συμβ/φος Καλαμάτας και Γενικός Γραμματέας ο κ.Κων/νος Μιχελής, Συμβ/φος Μεσσήνης, άρχισε η συνεδρίαση.

 

Ο κ. Πρόεδρος εισηγείται το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο ¨Ενημέρωση σχετικά με τους πλειστηριασμούς / ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί / λήψη απόφασης για υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία της της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή κήρυξη απόχης από τη σχετική διαδικασία¨.

 

Μετά από διαλογική συζήτηση η συνέλευση κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα εξής:

 

Καταδικάζουμε την συνεχώς εντεινόμενη ψυχολογική βία, που ασκείται κατά των συμβολαιογράφων είτε στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων, όπου επιχειρούνται να διενεργηθούν πλειστηριασμοί, είτε και εκτός αυτών.

 

Είναι εμφανές ότι η συγκεκριμένη δράση των οργανωμένων ομάδων, που έχουν επιδοθεί επανειλημμένα σε πράξεις πραγματικής, φραστικής ή ψυχολογικής βίας κατά των συμβολαιογράφων, που ως δημόσιοι λειτουργοί εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχουν αναθέσει η Πολιτεία, έχει συγκεκριμένη στόχευση:

Τον εκφοβισμό των συμβολαιογράφων, προκειμένου να μην εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα η απονομή της αστικής δικαιοσύνης να παραμείνει στην Χώρα μας ατελέσφορη.

 

Η Πολιτεία δια των αρμοδίων Οργάνων της υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους συνεχίζει να επιτρέπει με την στάση της τις παραπάνω ενέργειες.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να
τοποθετηθούν με ειλικρίνεια στο τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, που είναι οι πλειστηριασμοί.

 

Είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίσουν ποιες κατηγορίες οφειλετών πρέπει να τύχουν προστασίας και με ποιες προϋποθέσεις από την έκθεση των ακινήτων τους σε πλειστηριασμό.

 

Είναι επίσης αρμόδιοι να εξηγήσουν στην κοινωνία ότι οι πλειστηριασμοί είναι το τελικό στάδιο απονομής της αστικής δικαιοσύνης, όταν δεν υπάρχει αυτόβουλη συμμόρφωση των αντιδίκων προς τις δικαστικές αποφάσεις.

 

Είναι ακόμη αρμόδιοι να εξηγήσουν ότι οι συμβολαιογράφοι έχουν ορισθεί από το Νόμο υπεύθυνοι για την διενέργεια των πλειστηριασμών, προκειμένου να διασφαλίσουν και να εγγυηθούν την τήρηση της νομιμότητας της διαδικασίας.

 

Είναι τέλος αρμόδιοι να εξηγήσουν ότι οι πλειστηριασμοί δεν γίνονται επειδή υπάρχουν οι συμβολαιογράφοι  ή επειδή το επιθυμούν οι συμβολαιογράφοι, αλλά επειδή εκδόθηκε κάποια δικαστική απόφαση, που επιδικάζει την  χρηματική οφειλή του οφειλέτη προς τον δανειστή, επειδή ο δανειστής διά του νομικού πληρεξουσίου που έχει δώσει στο εκτελεστικό Όργανο την εντολή προς εκτέλεση και επειδή έχει προηγηθεί η διαδικασία της κατάσχεσης και ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί είτε με την εγγύηση της παρουσίας του συμβολαιογράφου, είτε ενδεχομένως και χωρίς αυτήν.

 

Αποφασίζουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον πάροχο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεξαγωγής των πλειστηριασμών ΜΟΝΟ μαζί με την πλειοψηφία των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, ΜΟΝΟ εφόσον οι όροι της σύμβασης κριθούν ικανοποιητικοί και ΜΟΝΟ εφόσον διευθετηθεί η ασφαλής και αξιοπρεπής διεξαγωγή των  πλειστηριασμών.

 

Μειοψήφησαν: Οκτώ (8)
Αποχή: Ένας (1)

 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ναυπλίου στο πλευρό της συναδέλφου Μαρίας Συναδινού

     
NO COMMENTS

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.