Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ναυπλίου στο πλευρό της συναδέλφου Μαρίας Συναδινού

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 

Με αφορμή τις αναληθείς και δυσφημιστικές διαδόσεις εις βάρος της συμβολαιογράφου Άργους Μαρίας Συναδινού κατά την άσκηση των νόμιμων καθηκόντων της ως υπαλλήλου πλειστηριασμού στις 20-09-2017 στο Ειρηνοδικείο Άργους και του γεγονότος ότι δήθεν η ίδια προέβη σε καταγγελία εις βάρος των προσώπων που συμμετείχαν στην παρεμπόδιση του πλειστηριασμού με αποτέλεσμα να συλληφθούν κάποια πρόσωπα και να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος τους για παράβαση του νόμου, προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:

 

1. Η υπάλληλος του πλειστηριασμού δεν ζήτησε ποτέ τον ποινική δίωξη κανενός εκ των συμμετεχόντων και ούτε προέβη σε καμία εις βάρος τους καταγγελία, όπως θα μπορούσαν να έχουν ενημερωθεί και από τις αρμόδιες αρχές αυτοί που ψευδώς διέδωσαν το γεγονός αυτό, αλλά αντίθετα στην κατάθεσή της ρητά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός προσώπου εκ των συμμετεχόντων. Η αστυνομία αυτεπάγγελτα προσήγαγε τα πρόσωπα αυτά στο αστυνομικό τμήμα όπως εξάλλου ήταν υποχρεωμένη καθώς διέπρατταν ποινικό αδίκημα αυτεπαγγέλτως διωκόμενο.

 

2. Οι πλειστηριασμοί αυτοί αφορούσαν μεγάλα εμπορικά χρέη και ανάμεσα σε ιδιώτες και όχι απαιτήσεις Τράπεζας. Δεν αφορούσαν την εκποίηση της πρώτης κατοικίας κανενός οφειλέτη. Επιπλέον τονίζουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές των εμπορικών χρεών αναγγέλλονται για να πληρωθούν και εργαζόμενοι για δεδουλευμένα που οι εργοδότες τους οφείλουν, ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο κλπ.

 

3. Η μη εμφάνιση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού κατά τον χρόνο διεξαγωγής του εκτός από ποινικό αδίκημα (παράβαση καθήκοντος) αποτελεί και αιτία αστικής χρηματικής αποζημίωσης εις βάρος του από τον επισπεύδοντα και δη σε ποσό που μπορεί να ξεπεράσει το ύψος της απαίτησης μεταξύ αρχικού δανειστή και οφειλέτη.

 

4. Οι πλειστηριασμοί είναι το τελικό στάδιο απονομής της αστικής δικαιοσύνης όταν δεν υπάρχει αυτόβουλη συμμόρφωση των αντιδίκων προς τις δικαστικές αποφάσεις.
Η διενέργεια του πλειστηριασμού αποτελεί σύμφωνα με το Νόμο, καθήκον που η έννομη τάξη αναθέτει στο συμβολαιογράφο, ο οποίος εφόσον ορισθεί ως υπάλληλος του πλειστηριασμού οφείλει να τον διενεργήσει, δηλαδή να βρεθεί στον τόπο του πλειστηριασμού και να συντάξει έκθεση. Ο συμβολαιογράφος δεν έχει αρμοδιότητα και ευθύνη να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες διεξαγωγής του πλειστηριασμού. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και των Αστυνομικών Αρχών. Οι Αστυνομικές Αρχές ειδικότερα έχουν υποχρέωση να εξασφαλίσουν εκ των προτέρων τις αναγκαίες συνθήκες για τη διενέργεια κάθε πλειστηριασμού. Οι συμβολαιογράφοι έχουν ορισθεί από το Νόμο υπεύθυνοι για τη διενέργεια των πλειστηριασμών, προκειμένου να διασφαλίσουν και να εγγυηθούν την τήρηση της νομιμότητας της διαδικασίας.

 

5. Οι πλειστηριασμοί δεν γίνονται επειδή υπάρχουν συμβολαιογράφοι ή επειδή το επιθυμούν οι συμβολαιογράφοι, αλλά επειδή εκδόθηκε δικαστική απόφαση, που επιδικάζει την χρηματική οφειλή του οφειλέτη προς τον δανειστή, επειδή ο δανειστής δια του νομικού πληρεξουσίου του έχει δώσει στο εκτελεστικό όργανο την εντολή προς εκτέλεση και επειδή έχει προηγηθεί η διαδικασία της κατάσχεσης, η οποία ολοκληρώνεται εφόσον ο οφειλέτης δεν έχει μέχρι τότε συμμορφωθεί. Ο πλειστηριασμός γίνεται ενώπιον συμβολαιογράφου γιατί αυτός είναι ο εγγυητή της ορθής και νόμιμης διαδικασίας του πλειστηριασμού και εξασφαλίζει και τα δικαιώματα του αδύναμου μέρους της διαδικασίας, οφειλέτη.

 

6. Η δράση των οργανωμένων ομάδων κατά των συμβολαιογράφων που ως δημόσιοι λειτουργοί εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία, έχει συγκεκριμένη στόχευση: τον εκφοβισμό των συμβολαιογράφων, προκειμένου να μην εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα η απονομή της αστικής δικαιοσύνης να παραμείνει στη χώρα μας ατελέσφορη ή να καταλήξει σε χέρια άλλων παραγόντων, που «διακριτικά» εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την απονομή της δικαιοσύνης αυτής (χρηματιστηριακές εταιρείες, τράπεζες, ξένα funds).
Επιθυμούν οι οφειλέτες να καταλήξουν οι πλειστηριασμοί σε χέρια ξένων funds;

 

7. Η πολιτεία υπό το φόβο του πολιτικού κόστους συνεχίζει να επιτρέπει με τη στάση της τη δράση των οργανωμένων ομάδων που έχουν επανειλημμένα επιδοθεί σε πράξεις παρεμπόδισης και παρακώλυσης άσκησης των καθηκόντων τους, όπως συνέβη στις 20-09-2017 στο Ειρηνοδικείο Άργους. Όλες οι ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας καταφέρονται κατά της Πολιτείας και όχι κατά των συμβολαιογράφων. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί οι οργανωμένες ομάδες δεν στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης, αλλά προτιμούν να εκφοβίζουν τους συμβολαιογράφους; Γιατί δεν στρέφονται και γιατί δεν διαμαρτύρονται κατά των δανειστών που επισπεύδουν τους πλειστηριασμούς ή κατά των Δήμων, που δεν λαμβάνουν μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων των δοκιμαζόμενων δημοτών τους, λ.χ. Τ.Α.Π. ο οποίος επανήλθε ως προαπαιτούμενο σύνταξης συμβολαιογραφικού εγγράφου παρά τη ρητή αντίθεση των «θεσμών» και με την πίεση των Ο.Τ.Α., αλλά κατά των συμβολαιογράφων, που στο κάτω – κάτω της γραφής δεν τους έχει διατεθεί προσωπικό φύλαξης ; Οι πλειστηριασμοί οι οποίοι έχουν ματαιωθεί μέχρι σήμερα δεν αφορούν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά πλειστηριασμούς για δεδουλευμένα εργατών, οφειλόμενες διατροφές κλπ. Για τις απαιτήσεις αυτές γιατί θα πρέπει οι οργανωμένες ομάδες να ματαιώνουν τους πλειστηριασμούς ;

 

Σε κάθε περίπτωση ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ναυπλίου βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό κάθε συναδέλφου που αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων του διενεργώντας πλειστηριασμό, σύμφωνα με το νόμο και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη νόμιμη τήρηση της διαδικασίας.

 

Διαβάστε ακόμη:

Τι έχει αποφασίσει για το θέμα των πλειστηριασμών ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ναυπλίου

 

 

Rate this post
     
8 Σχόλια
 • Avatar
  Κατερίνα Τραγάλου 30 Σεπτεμβρίου 2017

  Αισχροί και ελεεινοί ψεύτες! Αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι οι πλειστηριασμοί της 20/9 αφορούσαν διαφορές ιδιωτών, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ένας πλειστηριασμός αφορούσε διαφορά ιδιώτη με ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ο άλλος είχε επισπεύδοντα τράπεζα και συγκεκριμένα την ALPHA BANK. Στοιχεία δημοσιευμένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών. Από κάποιους λοιπόν που δεν ντρέπονται να διαδίδουν εις γνώση τους τέτοια αισχρά και αυταπόδεικτα ψέματα, δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως ότι άλλο ισχυρίζονται είναι αλήθεια.
  Τα κοράκια το μόνο που κάνουν είναι να υποστηρίζουν τα συμφέροντα των τραπεζών. Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Και προφανώς αυτή η ανακοίνωση αφορά μια μικρή μερίδα συμβολαιογράφων που παίρνουν μέρος σε πλειστηριασμούς (προφανώς το διοικητικό τους) και όχι όλους τους συμβολαιογράφους της περιοχής, οι οποίοι προς τιμήν τους δεν αναλαμβάνουν να ξεσπιτώσουν ΚΑΝΕΝΑ συμπολίτη τους.

  1

  0
 • Avatar
  Δημήτρης Βασιλείου 26 Σεπτεμβρίου 2017

  Είναι απαράδεκτο ένας επιστημονικός σύλλογος να πέφτει τόσο χαμηλά.
  Να ψεύδεται και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
  Είναι θεμιτό να προσπαθεί να διεκδικήσει τα επαγγελματικά-συντεχνιακά του δικαιώματα, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος, αλλά είναι αθέμιτο να μετέρχεται τέτοια επιχειρήματα.
  Επειδή όμως σε άλλους νομούς είδαμε συμβολαιογράφους και τους συλλόγους τους να κρατούν εκ διαμέτρου αντίθετη στάση, καταλαβαίνει κανείς ότι τους δικούς μας δεν τους “έπιασε ο πόνος” για τους εργαζόμενους που έχουν μείνει απλήρωτοι, αλλά για το μικροσυμφέρον τους.

  6

  1
  • Avatar
   Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2017

   Ο σύλλογος μπορεί όντως να ψεύδεται και να μην διατηρεί μια στάση εποικοδομητική και φιλική προς τους δανειολήπτες.
   Τελικά εμείς όλοι οι υπόλοιπο συμπεριλαμβανομένων και των συμβολαιογράφων ως κοινωνία ξέρουμε τι θέλουμε?
   Θέλουμε να μην πληρώσει κανένας ακόμα και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές? Θέλουμε να μην βγει κανένα ακίνητο σε πλειστηριασμό ακόμα και εκείνα που καταφανέστατα δεν είναι πρώτη και μοναδική κατοικία?Θέλουμε άφεση χρεών δηλαδή σεισάχθεια για όλους?Και τότε γιατί να συνεχίσουν να πληρώνουν οι ενήμεροι δανειολήπτες οι φορολογούμενοι? Τέλος έχετε καταλάβει ότι οι ανεδαφικές πολιτικές ή η μη εφαρμογή καμίας πολιτικής θα μας οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση?

   0

   3
   • Avatar
    Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2017

    Μια πρώτη βάση είναι οι συμβολαιογράφοι να μη βλέπουν τους ανθρώπους που αγωνίζονται σαν αντιπάλους,αλλά να προσπαθούν να δείξουν κι αυτοί με εμφανή τρόπο την αντίθεση τους στην αδικη κατάσχεση.Επίσης ,να ενημερώνουν τον κόσμο για να μπορεί κι ο κόσμος να υπερασπίζεται αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.Αν υπήρχε καλή θέληση από μέρους τους θα ενημέρωναν τον κόσμο αναλυτικά…Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει κάποια διάκριση για το ποιος έχει πραγματικά ανάγκη και ποιος όχι.Και φαντάζομαι υπάρχουν αντικειμενικοί παράγοντες που μπορούν να το κρίνουν αυτό,

    5

    0
 • Avatar
  Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2017

  Να μας ενημερώνετε πότε γίνονται οι πλειστηριασμοί , για ποιο σκοπό γίνονται και μετά εμείς οι απλοί πολίτες θα δούμε τι θα κάνουμε και σε τι κινήσεις θα προβούμε, Εμείς είμαστε δίπλα σ όποιον πεινά και διώκετε χωρίς λόγο. Νομίζω οτι πρέπει να βγάλετε μια ανακοίνωση που να γράφει οτι είστε ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας . Οι οργανωμένες ομάδες διακόπτουν τους διαγωνισμούς για να μην έρθει η ώρα που θα μας πείτε οτι δυστυχως πλειστηριάζουμε και την πρώτη κατοικία. Επίσης να στραφείτε εσείς στους Δήμους και να τους πείτε πως είστε εναντια στους πλειστηριασμούς. Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δεν γίνεται.

  5

  0
 • Avatar
  Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2017

  Ο πλειστηριασμός αφορούσε επαγγελματικό “επενδυτικό ακίνητο” και θα πρέπει να γίνει για να πληρωθούν και κάποιοι που έδωσαν πίστωση στον έμπορο και τώρα “κλαίνε” τα λεφτά τους καθώς και εργαζόμενοι που περιμένουν τα δεδουλευμένα τους.Η ματαίωσή του πλειστηριασμού ουσιαστικά επιβραβεύει την ασυδοσία κάποιων και ταυτόχρονα κάνει μεγάλη ζημιά στους πραγματικούς υπερχρεωμένους πολίτες που έχουν την μοναδική τους κατοικία να προστατέψουν και στο τέλος θα πληρώσουν και αυτοί το μάρμαρο αφού δεν εκποιούνται ούτε τα ακίνητα που πρέπει…

  1

  5
 • Avatar
  Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2017

  Με το 6ο ειδικά γέλασα αρκετά…είναι μεγάλο το θράσος,τελικά…
  Στο μόνο που θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς είναι ότι χρειάζεται να γίνεται διάκριση μεταξύ αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη να σωθούν και σε αυτούς που δεν έχουν.

  5

  1
  • Avatar
   Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2017

   Συμφωνώ μαζί σας όσον αφορά τη διάκριση.Επίσης,είναι σημαντικό η πρωτοβουλία των ανθρώπων να είναι ετοιμοπόλεμη,με δυνατά επιχειρήματα για κάθε κατηγορία που μπορεί να τους προσάπτουν.Το παιχνίδι απ’οτι βλέπουμε είναι και επικοινωνιακό. Όλα τα άλλα είναι τίποτα μπροστά στην αποδόμηση των επιχειρημάτων τους…και καλό μας αγώνα.

   3

   0

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.