Στο πιάτο: Μοσχαράκι ραγού με ταλιατέλες από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Το καλό μας μοσχαράκι
βόσκει φρέσκο χορταράκι
και βουτάει στη σαλτσούλα
ταλιατέλες, μυζηθρούλα…

Μοσχαράκι ραγού με ταλιατέλες
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά για το μοσχαράκι ραγού:
• 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά ή ποντίκι
• 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
• 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 3 καρότα πολτοποιημένα
• 1 πιπεριά πολτοποιημένη
• 1 πιπεριά κόκκινη πολτοποιημένη
• 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
• ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 ξύλο κανέλλας
• 2 κόκκοι μπαχάρι
• 500 γρ. χυμός ντομάτας
• 1 κουταλιά σούπας πελτές
• 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
• 1 νεροπότηρο ζωμός βοδινού ή λαχανικών σπιτικός
• 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι (για το πανάρισμα του κρέατος)
• αλάτι, πιπέρι
• ελαιόλαδο

Υλικά για τις ταλιατέλες:
• 3 λίτρα νερό
• 500 γρ. ταλιατέλες
• 1 κουταλιά σούπας αλάτι
• ελαιόλαδο
• 250 γρ. μυζήθρα ξερή

 

Εκτέλεση για το μοσχαράκι ραγού:
Σε βαθιά κι απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, αφού πρώτα το αλευρώσουμε. Αφήνουμε το κρέας να θωρακιστεί καλά από όλες τις πλευρές και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τυχόν υπολείμματα ψημένου αλευριού από τον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο, για να σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί. Καβουρντίζουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί τελείως η αλκοόλη, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και τον ζωμό. Καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και τοποθετούμε μέσα στη σάλτσα τις μερίδες κρέατος. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (2 – 2 ½ ώρες σε συμβατική κατσαρόλα ή ½ ώρα στην ένδειξη 2 σε χύτρα). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και γυρίζουμε το φαγητό από την κατσαρόλα σε πήλινη γάστρα. Ψήνουμε για ½ ώρα ακόμη με καπάκι και ένα τέταρτο επιπλέον χωρίς σκέπασμα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα ραγού και να χρωματιστεί το κρέας.

 

Εκτέλεση για τις ταλιατέλες:
Σε αλατισμένο νερό προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και βράζουμε τις ταλιατέλες aldente (ώστε να κρατούν λίγο). Τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε κα τις λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με τριμμένο τυρί και το κρέας με την αρωματική κόκκινη σάλτσα.

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακό το “κάψιμο του Ιούδα” στο Τόλο Αργολίδας

Το "κάψιμο του Ιούδα" στο Τόλο Αργολίδας Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά στο Τολό Αργολίδας, το παραδοσιακό “κάψιμο του...

Κάηκαν ΙΧ, τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα στο Τρίστρατο Άργους

Κάηκαν ΙΧ και τρακτέρ στο Τρίστρατο Άργους Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα σε κιόσκι στην αυλή κατοικίας στο Τρίστρατο (Μπαρδουβά) της Κοινότητας...

Χριστός Ανέστη! Η Αργολίδα γιορτάζει την Ανάσταση

Χριστός Ανέστη! Η Αργολίδα γιορτάζει την Ανάσταση Με κάθε λαμπρότητα, οι ορθόδοξοι χριατιανοί γιόρτασαν την Ανάσταση και είπαν το Χριστός Ανέστη. Καμπάνες και πυροτεχνήματα έστειλαν το...

Εντυπωσιακό το “κάψιμο του Ιούδα” στο Τόλο Αργολίδας

Το "κάψιμο του Ιούδα" στο Τόλο Αργολίδας Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά στο Τολό Αργολίδας, το παραδοσιακό “κάψιμο του...

Κάηκαν ΙΧ, τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα στο Τρίστρατο Άργους

Κάηκαν ΙΧ και τρακτέρ στο Τρίστρατο Άργους Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα σε κιόσκι στην αυλή κατοικίας στο Τρίστρατο (Μπαρδουβά) της Κοινότητας...

Χριστός Ανέστη! Η Αργολίδα γιορτάζει την Ανάσταση

Χριστός Ανέστη! Η Αργολίδα γιορτάζει την Ανάσταση Με κάθε λαμπρότητα, οι ορθόδοξοι χριατιανοί γιόρτασαν την Ανάσταση και είπαν το Χριστός Ανέστη. Καμπάνες και πυροτεχνήματα έστειλαν το...

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Άργος

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Άργος Με σεβασμό και κατάνυξη, στις 10 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Πέτρου στο...

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Άργος

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Άργος Με σεβασμό και κατάνυξη, στις 10 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Πέτρου στο...

Δελφίνι βγήκε στην παραλία των Ιρίων – Το βοήθησαν να επιστρέψει στο πέλαγος

Έκπληκτοι έμειναν όσοι βρέθηκαν στην παραλία των Ιρίων Αργολίδας, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 4/5 όταν είδαν ένα μεγαλόσωμο δελφίνι να βγαίνει στα ρηχά. Το...

Πασχαλιάτικα έθιμα στην Αργολίδα, πριν από δεκαετίες

Πασχαλιάτικα έθιμα στην Αργολίδα, πριν από δεκαετίες Επιμέλεια: Γιώργος Νικολόπουλος Το σούβλισμα του αρνιού, το βάψιμο των κόκκινων αυγών, τα κουλούρια, η μαγειρίτσα ήταν από τα...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

6 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η σφαγή των προξένων...

Εντυπωσιακό το “κάψιμο του Ιούδα” στο Τόλο Αργολίδας

Το "κάψιμο του Ιούδα" στο Τόλο Αργολίδας Το βράδυ της...

Πασχαλινές ευχές από τον γεωπόνο Αναστάσιο Πλατή

Πασχαλινές ευχές από τον Αναστάσιο Πλατή Χριστός Ανέστη! Εύχομαι το Φως...

Κάηκαν ΙΧ, τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα στο Τρίστρατο Άργους

Κάηκαν ΙΧ και τρακτέρ στο Τρίστρατο Άργους Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το...

Πάσχα του 1969 σε Αργολικό, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο (δύο βίντεο)

Πάσχα του 1969 σε Αργολικό, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο Βίντεο από...

Πάσχα του 1825 στο Ναύπλιο: «Aκολασία και σπατάλη» λόγω… εθνικού δανείου

Πάσχα του 1825 στο Ναύπλιο: «Aκολασία και σπατάλη» λόγω......

Χριστός Ανέστη! Η Αργολίδα γιορτάζει την Ανάσταση

Χριστός Ανέστη! Η Αργολίδα γιορτάζει την Ανάσταση Με κάθε λαμπρότητα,...