Κυριακή 21/6: Σε ποιες περιοχές της Αργολίδας απαγορεύεται η κυκλοφορία εξαιτίας υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Σε εφαρμογή της υπ΄αριθμ. 166122/21-5-2026 (ΑΔΑ:9Φ1Ρ7Λ1-ΩΛΔ) της Απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, και σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την Κυριακή 21-6-2026 (κατηγορία κινδύνου 3 – υψηλή), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, η διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ., εντός των περιοχών της Π.Ε. Αργολίδας, όπως αυτές περιγράφονται στην ανωτέρω απόφαση.
Σύμφωνα με την απόφαση που έχει αναρτηθεί στη “Διαύγεια” οι περιοχές ανά Δήμο είναι οι:
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
α) Δάσος Φαρμακά*.
β) Δάσος Μελιδόνι από Διάσελο Λυρκείας έως Δούκα και Κεφαλόβρυσο.
γ) Ελατοδάσος Αρτεμησίου (Από Μερκούρι –Οινόη (Μάζι)-Καρυά.
δ) Λόφος Ασπίδος στο Άργος
* Με την απόφαση 202014/18-6-2026 (ΑΔΑ: Ρ7Λ27Λ1-7Λ4) υπάρχει εξαίρεση από την απαγόρευση για τις ημέρες διεξαγωγής της διοργάνωσης του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2026 (πρόδρομες επίσημες δοκιμές ομάδων και διεξαγωγή του αγώνα), για τη διαδρομή Πλατάνι-Γυμνό (μέσω Φαρμακά).
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Δάσος Σταυροποδίου. Εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού Ιρίων-Καρναζέϊκων- Τραχειάς και ειδικότερα από την τοποθεσία Άνω Καρναζέϊκα μέχρι Βοθύκι.
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Δάσος Άκρος Δήμου Επιδαύρου, από όλες τις εισόδους του δάσους.
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Α. Δάσος Κορακιάς Κρανιδίου, στις προσβάσεις αυτού από :
α) Περιοχή Βαθειά Λάκκα, στο τέρμα της ασφάλτου μετά τους οικισμούς των Δικηγόρων και Ε.Α.Σ.
β) Από το μαντρί Ντουζένι προς το Δάσος Κορακιάς.
γ) Από το δρόμο Θυνί προς Πυροφυλάκιο Κορακιάς στα όρια του Δάσους.
Β. Περιοχή Καταφυκίου. Στα όρια του φαραγγιού Καταφυκίου και από Ερμιόνη και από Φούρνους.
Γ. Αγία Άννα Κρανιδίου.
Δ. Περιοχή Δάσους Αυλώνας, Κρανιδίου, Ερμιόνης.
Ε. Περιοχή Άλσους Μπίστι, Ερμιόνης.





