Περιήγηση στο μυκηναϊκό τοπίο της Τίρυνθας από το “Telesilla Talks & Walks”
To “Telesilla Talks & Walks” την Κυριακή 31 Μαΐου, στις 11πμ, διοργανώνει στην Τίρυνθα δράση ανοιχτή προς όλους με θέμα: «Το Μυκηναϊκό Τοπίο της Τίρυνθας: Φράγμα και Θολωτοί Τάφοι».
H παρουσίαση θα γίνει από τον Παναγιώτη Ψύχα (εκπαιδευτικό) και τον Αδριανό Ψύχα (αρχαιολόγο, Δρ.Φ. ΕΚΠΑ).
Με οικοδεσπότη τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό the Arete Fund (www.aretefund.net) προσκαλείσθε στην 11η συνάντηση με περιήγηση και λόγο.
Το πρόγραμμα
11:00 – 12:00: «Οι Θολωτοί Τάφοι της Τίρυνθας». Επίσκεψη και παρουσίαση στους δύο θολωτούς τάφους της αρχαίας Τίρυνθας, με έμφαση στην ταφική αρχιτεκτονική, τις κατασκευαστικές τεχνικές και τον συμβολισμό των μνημείων στο πλαίσιο της Μυκηναϊκής κοινωνίας και των ελίτ της εποχής. Σημείο συνάντησης: Θολωτοί Τάφοι Τίρυνθας.
12:15 – 13:00: «Μυκηναϊκό Φράγμα της Τίρυνθας». Περιήγηση και ενημερωτική παρουσίαση στο μυκηναϊκό φράγμα της Τίρυνθας, με αναφορές στη διαχείριση των υδάτων, τη μηχανική των Μυκηναίων και τη σημασία των τεχνικών έργων στο αργολικό τοπίο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού. Σημείο συνάντησης: Μυκηναϊκό Φράγμα Τίρυνθας.
13:15 – 14:00: «Παρουσίαση και συζήτηση». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση και συζήτηση στον φιλόξενο χώρο της παραδοσιακής ταβέρνας «Δροσιά», δίπλα στην κεντρική πλατεία της Νέας Τίρυνθας, προσφέροντας την ευκαιρία για έναν συνολικό αναστοχασμό πάνω στην κληρονομιά του μυκηναϊκού πολιτισμού στην Αργολίδα.
❖ Η περιήγηση θα εξελιχθεί μέσα από διαδοχικές στάσεις σε επιλεγμένα μνημεία της ευρύτερης περιοχής της Τίρυνθας.
❖ Συνιστάται στους συμμετέχοντες να φορούν άνετα παπούτσια, καπέλο και να έχουν μαζί τους νερό.
❖ Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Παρακαλούμε, επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέσω email ([email protected]) ή τηλεφώνου (6979345633) έως το Σάββατο, 30 Μαΐου.




