Γ. Γαβρήλος: Καμία δέσμευση από την Κυβέρνηση για τον χρόνο παράδοσης των δικτύων του Αναβάλου. Στο έλεος της έλλειψης νερού οι αγρότες του Νομού
Απάντηση (δείτε εδώ) έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργο Γαβρήλο, αναφορικά με την Ερώτηση που είχε καταθέσει, με θέμα «η Αργολίδα εκπέμπει SOS για το Νερό», και με την οποία εξέθετε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δίκτυα του Αναβάλου στον Νομό και τα προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες.
Όπως αναφέρει ο κ. Γαβρήλος:
Όπως φαίνεται πρόδηλα από την Απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου κανένα δίκτυο (σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες,Μοναστηράκι, Φιχτιά, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας) δεν είναι προς παράδοση, ενώ τα αντίστοιχα δίκτυα προς Επίδαυρο και Ερμιονίδα βρίσκονται στην φάση, ακόμη, πρώιμης υλοποίησης.
Την ώρα δηλαδή που η Αργολίδα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο σχετικά με την επάρκεια νερού και ενώ πολλά κυβερνητικά χείλη έχουν μοιράσει ένα σωρό υποσχέσεις στους αγρότες, το Υπουργείο παραδέχεται πως κανένα σοβαρό βήμα δεν έχει γίνει για την αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων του Αναβάλου.
Μετά από αυτή την αναλυτική απάντηση που έχουμε πια στα χέρια μας, αποτέλεσμα της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο Γιώργος Γαβρήλος σχολιάζει: «είναι σαφές πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα σοβαρά ζητήματα επάρκειας νερού στον Αργολικό κάμπο με ολιγωρία, καθυστερήσεις και αδιαφορία. Ειδικά για τα έργα σε Μοναστηράκι, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, μιλάμε για πράξεις που έχουν υπογραφεί και προχωρήσει από τις μέρες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2016 και 2019). Ούτε αυτά δεν έχουν καταφέρει να τελειώσουν; Πόσο ακόμη θα εμπαίζει ο κ. Μητσοτάκης τους αγρότες και τους πολίτες του Νομού;