Η περιοδεία του Χάρη Δούκα στην Αργολίδα
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου έγινε το βράδυ της Παρασκευής 13/9 η ομιλία του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.
Από το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε την Αγία Τριάδα Μιδέας, όπου συνομίλησε κυρίως με αγρότες της περιοχής, τους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία του Άργους, το Επιμελητήριο όπου συναντήθηκε με τοπικούς παραγωγικούς φορείς
Στο Δημαρχείο Ναυπλίου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Ορφανό και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, όπου άκουσε τα προβλήματα της περιοχής, όπως αυτά των Τ.Ο.Ε.Β. και των αρδευτικών συστημάτων, και πραγματοποίησε ομιλία.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Αν η χώρα κινδυνεύσει, αφού τα έχουν φάει όλα, τα καρτέλ και η ολιγαρχία, θα μας πουν «ξέρετε, πάλι υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να βάλει πλάτη, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει 151 βουλευτές». Σε ό,τι, λοιπόν, με αφορά, το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ξανά δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας, δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη, θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης».
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Δούκας επισημαίνει:
“Το Ναύπλιο χθες έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΣΟΚ πλειοψηφικό στην κοινωνία!”.
Ακολουθούν εικόνες από τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου κατά την περιοδεία του Χάρη Δούκα στην Αργολίδα:
Ο Χρυσόστομος (Χάρης) Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.
Το πεδίο ειδίκευσης του Δρ. Χάρη Δούκα σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα των διαδικασιών μοντελοποίησης και προωθώντας αυτή την φιλοσοφία σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλη διάδρασης (όπως το Nature).
Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν γλωσσικές μεταβλητές για να ενσωματώσουν στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στη χάραξη πολιτικής, επιτρέποντας τον σχεδιασμό πολιτικών που μπορούν και ακούνε «τί θέλουν οι πολίτες» και να συμπεριλάβουν «τί μπορούν να κάνουν οι πολίτες», στοιχεία σημαντικά για την επιτυχία τους.
Με αυτό τον τρόπο, τα μοντέλα και συστήματα υποστήριξης αποφάσεων που έχει αναπτύξει «ανοίγουν το μαύρο κουτί» των αποφάσεων πολιτικής, εισάγοντας με άμεσο και διαφανή τρόπο την ανθρώπινη αντίληψη, συνθέτοντας «από κάτω προς τα πάνω», για την ανάπτυξη σύγχρονων πράσινων πολιτικών. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα (πχ, ειδικό αφιέρωμα του Research Features), και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Διδακτικό έργο
Διδάσκει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πλήθος προπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Συστήματα Αποφάσεων», «Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης », «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» και «Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων». Παράλληλα από το 2018 διδάσκει στο μάθημα «4η βιομηχανική Επανάσταση και Έξυπνες Πόλεις», του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» του ΕΜΠ. Είναι συνδιδάσκων σε πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων» και «Ενεργειακός Προγραμματισμός Ελαχίστου Κόστους» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Υποψηφίων Διδακτόρων της ΣΗΜΜΥ αλλά και «Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων» του ΔΠΜΣ «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας», «Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων» και «Πολυκριτηριακά Συστήματα Αποφάσεων», του ΔΠΜΣ «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» καθώς και «Συστήματα Λήψης Αποφάσεων» στο ΔΠΜΣ «Περιβάλλον & Ανάπτυξη» του ΕΜΠ.