O Δήμος Άργους-Μυκηνών απαντά την παραφιλολογία με τους νεκρούς σκύλους σε καταψύκτες
Με ανακοίνωση, ο Δήμος Άργους απαντά σε δημοσιεύματα και σχόλια που ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες σχετικά με την εύρεση νεκρών σκύλων σε καταψύκτες στη Χονδρική Αγορά του Άργους.
Αφού χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του συμβάντος λύνει το …”μυστήριο” και την παραφιλολογία με τα νεκρά ζώα.
Όπως αναφέρει:
“Ο Δήμος είναι επωμισμένος με την αρμοδιότητα διαχείρισης και αποτέφρωσης ή υγειονομικής ταφής των νεκρών ζώων, στις ζώνες αρμοδιότητάς του. Προς τον σκοπό αυτό, μπορεί να συμβάλλεται με ιδιωτικούς φορείς αποτέφρωσης ζώων.
Στα ανώτερα πλαίσια και σε διενεργηθείσα έρευνα στην δημοτική αγορά του Δήμου Άργους – Μυκηνών η ύπαρξη έξι νεκρών ζώων (πέντε σκύλων και μιας χελώνας) από τροχαία ατυχήματα και εκβρασμό της θάλασσας, τοποθετημένων σε καταψύκτες που προορίζονται για τον σκοπό αυτό, με την προοπτική της παράδοσής τους σε συνεργαζόμενο φορέα ταφής τους.
Τα παραπάνω αποτελούν τη μία και μόνη αλήθεια των πραγμάτων.
Η αγάπη μας προς τα ζώα είναι συνιστώσα του πολιτισμού μας και η ευαισθησία μας προς αυτά δεδομένη. Οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της ευαισθησίας αυτής είναι απαράδεκτη!”.