Το Αργολικό υποδέχθηκε την εικόνα των αγίων της Αργολίδας
Ανακοίνωση του κατηχητικού Αργολικού
Και η ιδέα πήρε μορφή και έγινε η όμορφη αγιογραφία που εικονίζει για πρώτη φορά, όλους τους αγίους της Αργολίδας, άνδρες και γυναίκες. Ευλογία και τιμή για όλη την Αργολίδα, ιδιαίτερα όμως για το Αργολικό μας που είχε την έμπνευση της δημιουργίας, και την χαρά της υλοποίησης από την Ιερά Μονή Καλαμίου.
Έτσι λοιπόν η εικόνα μας που περιλαμβάνει και τον άγιο τον άγνωστο σε εμάς αλλά ‘’τον γνωστόν τω Θεώ’’ (έμπνευση από τον άγνωστο στρατιώτη), αλλά και τα δύο κάστρα του Άργους και του Ναυπλίου, παραλήφθηκε από την μονή στις 25 Φεβρουαρίου 2024 από το κατηχητικό μας, και ήλθε με πομπή αυτοκινήτων στην ενορία μας.
Η επίσημη υποδοχή της, έγινε στις 24 Ιουνίου 2024 το απόγευμα. Την υποδεχθήκαμε μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Νεκτάριο, ο οποίος χοροστάτησε στον εσπερινό που ακολούθησε.
Η εικόνα, μεταφέρθηκε με στρατιωτικό όχημα, με όλες τις τιμές και πήρε την θέση της μονίμως πλέον, στο προσκυνητάρι της στην είσοδο του ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αργολικό μας.
Θα εορτάζεται κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή μετά την εορτή των Αγίων Πάντων, (φέτος στις 7 Ιουλίου) και η ευχή όλων μας είναι, οι άγιοι την Αργολίδας, όλοι μαζί, να ευλογούν και να οδηγούν την ζωή των χριστιανών στο μονοπάτι του Θεού.