Η βασική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια
Tα πασχαλινά κουλουράκια, το γλύκισμα που με τη μυρωδιά του μας μεταφέρει στην κουζίνα της γιαγιάς, παίρνουν σιγά-σιγά θέση στα τραπέζια μας.
Οι συνταγές που κυκλοφορούν για την παρασκευή τους είναι αμέτρητες, ωστόσο η παραδοσιακή κλέβει πάντα τις εντυπώσεις στη γεύση.
Η συνταγή που σας δίνει το www.dnews.gr:
Υλικά
750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος
1 βανιλίνη
50 ml κονιάκ
130 ml γάλα πλήρες
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κακουλέ
1/2 κ.γ. μαχλέπι
1/2 κ.γ. μαστίχα
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Η διαδικασία
- Χτυπάτε για τρία λεπτά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτετε τον κρόκο αυγού και χτυπάτε για 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτετε το αλεύρι με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα στερεά που έχουν απομείνει.
- Οσο ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία ρίχνετε το γάλα και το κονιάκ.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.
- Πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια.
- Αλείφετε με το μίγμα από ένα αβγό και μια κουταλιά γάλα που έχετε ανακατέψει.
- Ψήνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
View Video – no integration ID provided