Οικονομία

Ολοκληρώθηκε η 1η διαβούλευση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Άργους-Μυκηνών

διαβούλευση για ΤΠΣ Άργους-Μυκηνών

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5/4 η διαδικασία της 1ης διαβούλευσης για Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου Άργους-Μυκηνών που αποτελεί το κύριο εργαλείο σχεδιασμού με το οποίο καθαρίζονται οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης και οι περιοχές προς πολεοδόμηση.

Παράλληλα το ΤΠΣ αφορά συνιστώσες όπως η χωροθέτηση μεγάλων επενδύσεων, οριοθέτηση οικισμών καθώς και το τοπικό σχέδιο διαχείρισης καταστροφών και κινδύνων.

Στη διαβούλευση καταγράφηκαν οι απόψεις τόσο του Δήμου Άργους-Μυκηνών όσο και φορέων της περιοχής, όπως το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους αλλά και αρκετών πολιτών.

Ειδικότερα, οι συζητήσεις προτάθηκαν και οργανώθηκαν από τον σύμβουλο του δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου, κ. Σταύρο Παπανικολάου, μετά από συνεννόηση με τον ίδιο, μιας και ο κοινός σκοπός ήταν να εξασφαλιστεί ο δημοκρατικός χαρακτήρας των διαδικασιών κατάρτισης του ΤΠΣ και να καταγραφούν οι κοινωνικές προσδοκίες και απαιτήσεις. διαβούλευση για ΤΠΣ Άργους-Μυκηνών

Το παρόν στην διαβούλευση έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του νομού Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέας Πουλάς (ΠΑΣΟΚ), αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Άργουςς-Μυκηνών, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εμπλεκόμενων φορέων.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5/4 η διαδικασία της 1ης διαβούλευσης για Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου Άργους-Μυκηνών που αποτελεί το κύριο εργαλείο σχεδιασμού με το οποίο καθαρίζονται οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης και οι περιοχές προς πολεοδόμηση. Παράλληλα το ΤΠΣ αφορά συνιστώσες όπως η χωροθέτηση μεγάλων επενδύσεων, οριοθέτηση οικισμών καθώς και το τοπικό σχέδιο διαχείρισης καταστροφών και κινδύνων. Στη διαβούλευση καταγράφηκαν οι απόψεις τόσο του Δήμου Άργους-Μυκηνών όσο και φορέων της περιοχής, όπως το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους αλλά και αρκετών πολιτών.

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

9 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

9 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η δολοφονία του Τάσου Τούση στη Θεσσαλονίκη, οι πρώτες…

13 λεπτά πριν

Δείτε πού βρισκόταν ο προηγούμενος ναός του Αγίου Πέτρου στο Άργος

Πού βρισκόταν ο προηγούμενος ναός του Αγίου Πέτρου στο Άργος Ο προηγούμενος ναός του Αγίου…

3 ώρες πριν

Στη δημοσιότητα το προσκλητήριο γάμου Στέφανου Κασσελάκη-Τάιλερ Μάκμπεθ

Στη δημοσιότητα παρουσιάστηκε το προσκλητήριο του γάμου Στέφανου Κασσελάκη και Τάιλερ Μακμπεθ που θα διεξαχθεί…

4 ώρες πριν

Κρητικοί και ποντιακοί χοροί στο Ανυφί για τον “Μάη Νικόλα”

Κρητικοί και ποντιακοί χοροί στο Ανυφί Με την ευκαιρία της εορτής του "Μάη Νικόλα", ο…

5 ώρες πριν

Ευχαριστίες στους δωρητές του Κοινωνικού Μαγειρείου και Παντοπωλείου Άργους-Μυκηνών

δωρητές του Κοινωνικού Μαγειρείου Παντοπωλείου Άργους-Μυκηνών O Δήμος Άργους-Μυκηνών έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τους πολίτες…

7 ώρες πριν

Ο Άγιος Λεωνίδης και οι 7 Αγίες της Αργολίδας

Ο Άγιος Λεωνίδης και οι 7 Αγίες της Αργολίδας Η μνήμη του Αγίου Λεωνίδη και…

8 ώρες πριν