Ελλάδα-Κόσμος

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6: Μυθική πρόκριση!

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη ανατροπή στην 99χρονη ιστορία του και είναι στους «8» τους Conference League!

Επικράτησε στην παράταση με 6-1 της Μακάμπι στη Σερβία, «ανέτρεψε» το 1-4 του Φαλήρου και το μεσημέρι της Παρασκευής μαθαίνει αντίπαλο στα προημιτελικά/

Τα γκολ του ιστορικού θριάμβου οι Ελ Καμπί (2), Ποντένσε, Φορτούνης, Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί.

H εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός… πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τη Μακάμπι στο ξεκίνημα του ματς. Όπως οι Ισραηλινοί σκόραραν σχεδόν με τη σέντρα στο πρώτο ματς, έτσι και οι Πειραιώτες βρήκαν γκολ απ’ τα… αποδυτήρια. Μόλις στο 10′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ποντένσε να πιάνει ένα θαυμάσιο σουτ μέσα απ’ την περιοχή (0-1).

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και να κυνηγούν ένα δεύτερο γκολ. Κι αφού έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 25′ με τον Ελ Κααμπί, έφτασαν στο 0-2 στο 36′. Ο Ποντένσε άνοιξε για τον Φορτούνη, ο οποίος ευστόχησε στο τετ α τετ γράφοντας το 0-2.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ όμως δεν έμεινε εκεί και προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο σκόραρε για τρίτη φορά. Στο 45+3′ ο Ποντένσε σέντραρε απ’ τη δεξιά πλευρά και ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά διαμορφώνοντας το εκπληκτικό 0-3, που έφερε τις δυο ομάδες στα ίσια με συνολικό σκορ 4-4!

Ο Ολυμπιακός δεν άρχισε το ίδιο καλά το δεύτερο ημίχρονο γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι. Η ισραηλινή ομάδα έπειτα από ένα πεντάλεπτο πίεσης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κανιτσόφσκι απ’ τον Ρέτσο και ο Ζαχάβι ήταν εύστοχος απ’ την άσπρη βούλα γράφοντας το 1-3 στο 57′. Η Μακάμπι βρέθηκε και πάλι σε θέση πρόκρισης…

Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε και δεν άργησε να φέρει και πάλι το συνολικό σκορ στα ίσια. Στο 65′ ο Όρτα σέντραρε από αριστερά και ο Ελ Κααμπί με ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι έγραψε εντυπωσιακά το 1-4 των Πειραιωτών που έφεραν το συλικό σκορ στο 5-5!

Ο Ολυμπιακός είχε τεράστια ευκαιρία με τον Γιόβετιτς στο 90+3′ για να σκοράρει για το 1-5 και να φύγει απ’ τη Σερβία με την πρόκριση, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Το… πάρτυ είχε και συνέχεια για τους Ερυθρόλευκους! Στο 103′ ο Μασούρας κινήθηκε γρήγορα στην αντεπίθεση, πέρασε και τον γκολκίπερ της Μακάμπι, γύρισε πολύ ωραία για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα υπογράφοντας το ασύλληπτο 1-6!

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Φαν Όφερεϊμ, Πέρετζ, Κανιτσόφσκι, Νταβίντα, Ζάχαβι, Μίλσον.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (106′ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (83′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (102′ Ιμπόρα), Φορτούνης (95′ Μασούρας), Ελ Κααμπί (88′ Ελ Αραμπί).

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Επίσκεψη Μαρινάκη στο Δημαρχείο Άργους – Τι ζήτησε ο Μαλτέζος

Επίσκεψη Μαρινάκη στο Δημαρχείο Άργους - Τι ζήτησε ο Μαλτέζος Στο Δημαρχείο της πόλης Άργους…

2 ώρες πριν

“Kotrozos Clothing”, ανδρική-γυναικεία casual ένδυση στο Άργος – Βίντεο, εικόνες με τις νέες προσθήκες

Τα ανδρικά και γυναικεία ρούχα Kotrozos Clothing είναι το συνώνυμο της άνεσης μέσα από τα…

3 ώρες πριν

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Πότε θα πιούμε νερό;

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Πότε θα πιούμε νερό; Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου Εδώ και 2…

4 ώρες πριν

Πωλείται οικόπεδο στον Άγιο Αδριανό Ναυπλίου

Πωλείται οικόπεδο 733 τ.μ., εντός σχεδίου, στον Άγιο Αδριανό Ναυπλίου. Μέγιστη δόμηση 400 τ.μ. Τιμή…

5 ώρες πριν

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Tyros Run.24

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Tyros Run.24 - George Mariners Ανακοίνωση από την Οργανωτική Επιτροπή…

5 ώρες πριν

Άνδρας αναζητά εργασία ως βοηθός κουζίνας-λαντζέρης στην περιοχή Ναυπλίου

βοηθός κουζίνας-λαντζέρης στην περιοχή Ναυπλίου Άνδρας αναζητά εργασία ως βοηθός κουζίνας ή λαντζέρης στο Ναύπλιο…

6 ώρες πριν