Κοινωνία

Γράμμα ενός μεγάλου παιδιού στον Άγιο Βασίλη (γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου)

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

της Δώρας Ν. Αντωνοπούλου

Άργος, 31.12.2023

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,
δεν είσαι καθόλου εντάξει.

Ενώ φέτος η δική μου συμπεριφορά ήταν πολύ καλή και συνετή, εσύ δεν μου έφερες αυτά που σου είχα ζητήσει. Δηλαδή, δεν μου έφερες ούτε ένα πράγμα από τη λίστα που σου είχα στείλει.

Και μη μου αρχίσεις τα περί ακρίβειας και περί οικονομίας, διότι σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά, απ’ ότι μαθαίνω, κάτι αφήνεις. Μόνο εμένα άφησες μπουκάλα, που λέει κι ο λαός. Εξάλλου, οι δικές σου συμφωνίες για τα δώρα που πας στα παιδιά είναι διαφορετικές και όλοι σου κάνουν καλύτερες τιμές.

Τι είναι για σένα ένα SUV να μπορώ να κυκλοφορώ σαν άνθρωπος… Μήπως σου ζήτησα συγκεκριμένο μοντέλο; Σου άφησα την επιλογή του μοντέλου για να είναι πιο εύκολο για σένα, όμως δεν σε βλέπω ζωηρό. Κι αυτό μόνη μου πρέπει να το πάρω μου φαίνεται, όπως και ότι άλλο έχω χρειαστεί μέχρι τώρα.

Για να μην πω για το σπίτι… Μήπως σε πίεσα για την περιοχή στην οποία θέλω να μείνω ή για τα τετραγωνικά του; Εγώ απλά ζήτησα ένα καινούριο σπίτι στην πόλη του Άργους, γιατί μένω σε ένα παμπάλαιο και φοβάμαι μην πέσει καμιά ώρα και τρέχει η Πυροσβεστική να με βγάλει από τα χαλάσματα. Τι είναι για σένα μια καινούρια μονοκατοικία με αυλή και πάρκιγκ… Μήπως θα πληρώνεις δόση στεγαστικού στην Εθνική Τράπεζα και φοβάσαι μην έρθει η μέρα της δόσης και δεν έχεις τα χρήματα…

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Αυτά είναι αστεία πράγματα Άγιε μου Βασίλη. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς φέρνεις στον Παναγιώτη απέναντι δεινόσαυρους και παιδικά παζλ και σε μένα τίποτα. Κι όχι ότι είμαι άνθρωπος που δίνει σημασία σ’ αυτά, αλλά τα μπισκότα σοκολάτας που αφήνω πάνω στο τραπέζι της κουζίνας τα παίρνεις. Ολόκληρο το κουτί. Εσύ το βρίσκεις σωστό;

Από τα παραπάνω εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι στο οικονομικό είσαι λίγο «σπάγκος» και δεν σου αρέσει να βάζεις το χέρι στην τσέπη. Γι’ αυτό κι εγώ φέτος θα σου ζητήσω κάτι απλό και οικονομικό για να μην χάνουμε τον καιρό μας. Θα ήθελα να μου φέρεις την αντιγηραντική κρέμα προσώπου του Dior. Κοστίζει €426 (τα 50ml), αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι τιμή θα κάνουν σε σένα προσωπικά.

Να μου αφήσεις το κουτάκι με την κρέμα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να πάρεις τα μπισκότα που θα αφήσω στην κουζίνα, αν και είμαι πολύ στενοχωρημένη και θα ήθελα να ξανασκεφτείς το αυτοκίνητο ή την καινούρια μονοκατοικία στο Άργος.

Σου εύχομαι να είσαι γερός και δυνατός και να μας επισκέπτεσαι κάθε χρόνο, γιατί χάρη σε σένα διατηρούμε την ελπίδα μας και την αισιοδοξία μας για το καινούριο έτος που θα’ρθει. Επίσης, χάρη σε σένα, το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους και όλοι περιμένουν τα δώρα τους.

Άγιε Βασίλη, εγώ θα περιμένω…

Καλή Πρωτοχρονιά!

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ναύπλιο: Η ομάδα “Κύνθια” μοίρασε πορτικάλια σε παιδιά και ενημέρωσε γονείς

Ναύπλιο: Η ομάδα "Κύνθια" μοίρασε πορτικάλια Την Κυριακή 19 Μαΐου, η εθελοντική ομάδα Ναυπλίου “Κύνθια”…

1 ώρα πριν

«Στα ίχνη της ιστορίας…» στη Νέα Επίδαυρο για την Ημέρα των Μουσείων

«Στα ίχνη της ιστορίας…» στη Νέα Επίδαυρο για την Ημέρα των Μουσείων Με ιδιαίτερη επιτυχία…

2 ώρες πριν

Ομαδική εγγραφή από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας στον 41ο Μαραθώνιο Αθήνας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας προς τα μέλη του Αγαπητά μέλη του συλλόγου μας,…

2 ώρες πριν

Νέα Κίος: “Όχι στην καταστροφή της γέφυρας του Ερασίνου” είπαν δεκάδες πολίτες

Νέα Κίος: "Όχι στην καταστροφή της γέφυρας Ερασίνου" Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση της…

5 ώρες πριν

Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Έχασε ο Πανναυπλιακός στο Λουτράκι – Η βαθμολογία

Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Έχασε ο Πανναυπλιακός Για την 5η στον 6ο όμιλο των μπαράζ…

5 ώρες πριν

Τέσσερις παραστάσεις από τη Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Η Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, στην 4η θεατρική της απόπειρα, παρουσιάζει το έργο…

7 ώρες πριν