Ελλάδα-Κόσμος

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ωρών οι αποχωρήσεις – Έτοιμη η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Με κύριο θέμα την συγκρότηση πολιτικού κέντρου γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ νωρίς το απόγευμα. Οι εξελίξεις που, όπως όλα δείχνουν, θα προηγηθούν της συνεδρίασης θα είναι ραγδαίες και θα επισκιάσουν την συνεδρίαση του οργάνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η άμμος στην κλεψύδρα για την κίνηση των 6+6 άδειασε, έτσι πλέον η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Χαρίτση είναι κυριολεκτικά και πέρα από το δημοσιογραφικό κλισέ, θέμα ωρών.

Χωρίς αμφιβολία, η απόφαση Κασσελάκη να ανακοινώσει τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μετά τα τελεσίγραφα που απηύθυνε τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξε επιταχυντής των εξελίξεων, σε μια κατάσταση που θύμιζε μπρα ντε φερ για το ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστές οι αποφάσεις των 6+6 καθώς έως αργά, χθες, το βράδυ υπήρχαν συσκέψεις για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στο τραπέζι υπήρχαν δύο βασικά σενάρια.

Το πρώτο: Τα 8 μέλη της ΠΓ που πρόσκεινται στους 6+6 να μην παραστούν στην συνεδρίαση, στάση που πιθανότατα θα οδηγούσε στην λήψη μέτρων από την ηγεσία του κόμματος, που θα πιεζόταν να προχωρήσει ακόμα και σε διαγραφές. Όπως όλα δείχνουν, αυτό το ενδεχόμενο δεν κέρδισε έδαφος.

Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο είναι η έξοδος από το κόμμα να επισημοποιηθεί πριν την Πολιτική Γραμματεία, με κείμενο – δήλωση αποχώρησης μελών Κεντρικής Επιτροπής, άρα και βουλευτών. Μάλιστα αναμένεται μέσα από αυτή την παρέμβαση να δίνεται και σήμα για την συγκρότηση νέου φορέα.

Κλείδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τους τίτλους τέλους της παρουσίας των 6+6 στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ακολουθήσει η εναρκτήρια πράξη μιας νέας περιόδου. Όπως όλα δείχνουν, στην μάχη του προϋπολογισμού θα υπάρχει μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα αφού οι 10 βουλευτές “κλείδωσαν” ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει, τουλάχιστον, ένας ακόμη τις επόμενες ώρες. Στους γνωστούς πλέον επτά (Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση, Αναγνωστοπούλου, Φωτίου, Τζούφη, Τζανακόπουλο) και στους δυο της Ομπρέλας (Τσακαλώτο, Πέρκα) προστίθεται σύμφωνα με πληροφορίες ο, για χρόνια, βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ενώ υπάρχουν συζητήσεις με δυο ακόμα. Κάτι που μένει να ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ώρες. Επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να τεθεί, εκτός απροόπτου, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.ethnos.gr

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Φιλοσοφία-Τέχνη-Τρόπος ζωής” στο Λυγουριό

Το εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης, Phil.Art.Lab, του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και…

13 λεπτά πριν

Το τουρνουά βόλεϊ της Γ.Ε. Ναυπλίου για παιδιά Δημοτικού

Το ετήσιο σχολικό τουρνουά βόλεϊ της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου (ΓΕΝ), για αγόρια και κορίτσια απο…

43 λεπτά πριν

Ναύπλιο: Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού "Παναγία Σουμελά" διοργανώνει στο Ναύπλιο, διήμερο…

58 λεπτά πριν

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους-Μυκηνών τιμά την προστάτιδά του

O Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους-Μυκηνών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την…

2 ώρες πριν

Οδηγίες προφύλαξης για την αφρικανική σκόνη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οδηγίες προφύλαξης για την αφρικανική σκόνη Ανακοίνωση από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας…

2 ώρες πριν

17 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

17 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Eικόνες: Έλληνες στρατιώτες στη Μάχη του Σκρα, η πρώτη πτήση…

12 ώρες πριν