Πολιτική

Γιατί θα ψηφίσω τον Μαλτέζο…

του Γιώργος Νικολόπουλου

Τα έργα του Δημήτρη Καμπόσου στο Άργος και τα χωριά είναι πολύ λίγα αναλογικά με τα 13 χρόνια της θητείας του ως δήμαρχος. Και κάποια από αυτά, όχι μόνο δεν ωφέλησαν αλλά τελικά έβλαψαν την οικονομία αλλά και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Αξίζει άραγε με την ψήφο, την αποχή, την ουδετερότητά μας να του δώσουμε την ευκαιρία να συμπληρώσει 18ετία;

Για την ερχόμενη Κυριακή, δεν τίθεται δίλημμα: Θα ψηφίσω για δήμαρχο Άργους τον Γιάννη Μαλτέζο.

Είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να παρατείνει το διχασμό ανάμεσα σε γείτονες, συναδέλφους, συμπολίτες. Δεν θα αποκαλέσει κανέναν δημότη “εχθρό της πόλης” επειδή δεν θα του αρέσει η κριτική του. Δεν πρόκειται να βγαίνει τις Παρασκευές να ειρωνεύεται, να υβρίζει, να απειλεί πολίτες. Να τους κρεμάει στα μανταλάκια, πετώντας κάτω από τις πόρτες τη χυδαία φυλλάδα του.

Δεν θα παροτρύνει πολίτες να βγουν με τα… στυλιάρια εναντίον αυτών που, κατά τη γνώμη του, κάνουν κακό στην πρόοδο του τόπου.

Δεν θα ρίξει τις ευθύνες για την απραξία του και τα λουκέτα στα μαγαζιά, αποκλειστικά σε κυβερνήσεις, οικονομικές κρίσεις, πανδημίες, θεομηνίες. Ούτε σε μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά που μεταφέρουν ιούς στους δημότες.

Δεν θα μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε εταιρείες εκτός Δήμου. Δεν θα φτιάξει αχρείαστα εργοστάσια, δεν θα βάλει περιπόλους γύρω από γούρνες, δήθεν για να μην βεβηλωθούν τα επιτεύγματά του.

Δεν θα τάξει τελεφερίκ, αεροδρόμια, μυθολογικά πάρκα με 7.000 θέσεις εργασίας. Δεν θα υποσχεθεί επενδυτές από τριτοκοσμικές χώρες και μιλιούνια τουριστών που θα τρέχουν να θαυμάσουν τα έργα του.

Δεν πρόκειται να χλευάσει όσους έχουν αντίθετη με αυτόν πολιτική άποψη. Αν και δεξιός, δεν θα παραχωρήσει αίθουσες του Δήμου για εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετέχει και ο ίδιος, για να απαξιώσει την εαμική αντίσταση και τους αγωνιστές της.

Δεν θα καυχηθεί ότι ο πολιτισμός του Άργους ξεκίνησε την ημέρα που ανέλαβε ο ίδιος τη Δημαρχία, ότι εκείνος ήταν που επινόησε για τους Αργείτες τη γιορτή της Αποκριάς… Ότι έκανε ανθρώπους τα βλαχαδερά που έχει για υπηκόους του.

Δεν θα καταστρέψει εμβληματικά μνημεία της πόλης, δεν θα θάψει κάτω από φτηνή κινέζικη διακόσμηση ό,τι καλό έφτιαξαν οι προκάτοχοί του. Δεν θα τους απαξιώσει.

Δεν θα φορτώσει πλατείες και δρόμους με ο,τιδήποτε κιτς χωρίς τις προτάσεις των ειδικών, λες και διακοσμεί το σαλόνι του. Δεν θα βάλει αντίγραφα πελώριων αγαλμάτων μπροστά σε ιερά εκκλησιών, δεν θα φέρει αοιδούς για σόου σε βραδιές κατάνυξης. Και φυσικά, με τις πλάτες του Δήμου δεν θα κάνει δημοσίως το πάρτι των γενεθλίων του.

 

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

14 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

14 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η Μάχη του Ραβινέ, το έμβλημα του Συμφώνου της…

1 ώρα πριν

Αργολίδα: Την Επίδαυρο με την Καρυά ένωσαν 6 πεζοπορικές ομάδες

Αργολίδα: Την Επίδαυρο με την Καρυά ένωσαν 6 πεζοπορικές ομάδες Ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο…

3 ώρες πριν

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε δύο χωριά του Άργους την Πέμπτη 16/5

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε δύο χωριά του Άργους Την Πέμπτη 16 Μαΐου, από τις 7.30πμ έως…

6 ώρες πριν

Παρουσίαση του περιοδικού “LIBER APERTUS” (“Ανοικτό Βιβλίο”) στο Ναύπλιο

Παρουσίαση του περιοδικού "LIBER APERTUS" στο Ναύπλιο Ένα «Ανοικτό Βιβλίο» για σκέψη και επαναπροσδιορισμό σε…

7 ώρες πριν

Η “Ανταρσία στο Μωριά” για εξαγγελίες Πτωχού περί ίδρυσης εταιρείας διαχείρισης νερού στην Πελοπόννησο

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης Πελοποννήσου "Ανταρσία στο Μωριά" ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ…

9 ώρες πριν

Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου

Η ομάδα των φοιτητριών Κάζακλη Σταυρίνας, Μπούρα Νεκταρίας και Παναγή Κατερίνας του Μεταπτυχιακού Τμήματος Θεατρικών…

9 ώρες πριν