Η ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Μάκαρη στο Άργος

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο μπροστά από το Μουσείο του Άργους η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Μάκαρη, επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”.

Τον μεσσήνιο γιατρό καρδιολόγο προλόγισε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος  ενώ μίλησε και ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Μάκαρη, ο οποίος ανέπτυξε το πρόγραμμα της παράταξής του, έγινε η παρουσίαση των 20 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στην Αργολίδα.

 

 

 

 

Η ομιλία του Μανώλη Μάκαρη

Φίλες και φίλοι, συναντιόμαστε σήμερα εδώ, στο Άργος, για να πούμε ένα δυνατό “Φτάνει πια!”.

“Φτάνει πια” στις πολιτικές που κρατούν την Πελοπόννησο στις πιο φτωχές περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη.

“Φτάνει πια” σε δήθεν άριστους και εκσυγχρονιστές πολιτικούς, που μαζί με λεγόμενους παραδοσιακούς πολιτικούς, κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι η Πελοπόννησος το βιλαέτι τους.

“Φτάνει πια” σε πολιτικάντηδες που προσπαθούν να επιστρέψει η Πελοπόννησος σε δοκιμασμένες συνταγές, που μας κόστισαν πολύ ακριβά.

Φίλες και φίλοι, είμαστε εδώ για να πούμε σε όλους τους συμπολίτες μας ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι!

Είμαστε εδώ για να πείσουμε τον κόσμο ότι δικαιούται κάτι πολύ καλύτερο και εμείς μπορούμε να του το προσφέρουμε.

Γιατί εμείς δεν έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στους ισχυρούς που μέχρι τώρα επιβάλουν αυτά που θέλουν. Εμάς δεν μας ελέγχουν ούτε οικονομικά συμφέροντα ούτε εκείνοι που έχουν αναλάβει να προωθήσουν τα συμφέροντα αυτά.

“Πρώτα η Πελοπόννησος” είναι το όνομα του συνδυασμού μας και το σύνθημά μας.

Πρώτα, δηλαδή, το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Πρώτα η υγεία των πολιτών της Πελοποννήσου. Πρώτα η ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των Πελοποννησίων. Πρώτα η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Πρώτα η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Φίλες και φίλοι, ξεκινήσαμε πριν από δύο μήνες μια μεγάλη προσπάθεια. Φτιάξαμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με προσωπικότητες που δίνουν το παράδειγμα ως χαρακτήρες, ως ενεργοί πολίτες, ως εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ως επιστήμονες, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ως νεολαίοι.

Είμαι υπερήφανος για το ψηφοδέλτιό μας, για αυτούς τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες, όταν θα μας δείξετε την εμπιστοσύνη σας, και να ασκήσουν την πολιτική που περιγράφουμε στο πρόγραμμά μας και την οποία μαζί σχεδιάσαμε στις επισκέψεις μας σε κάθε σημείο της Πελοποννήσου. Μια πολιτική που θα είναι ανθρωποκεντρική. Μια πολιτική που έχει σκοπό να κάνει τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα, να έχουν αυξημένο εισόδημα και όχι να αυγατίσει τα κέρδη κάποιων συγκεκριμένων εταιρειών, διατηρώντας τους Πελοποννήσιους στους πιο φτωχούς πολίτες μεταξύ όλων των υπόλοιπων Ευρωπαίων.

Φίλες και φίλοι, οι εκλογές της Κυριακής είναι πραγματικά κρίσιμες. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία της Πελοποννήσου. Μέσα από τις εκλογές θα αναδειχτούν αυτοί που θα διαχειριστούν τα εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Ταμείου ενεργειακής μετάβασης, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Είναι πολλά τα λεφτά φίλες και φίλοι και μπορούν, με τις κατάλληλες επιλογές και τη σωστή διαχείριση να βγάλουν την Πελοπόννησο από την παρακμή στην οποία την κρατούν οι πολιτικές που ασκούνται από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας.

Ποιον εμπιστεύεστε, συμπολίτισσες και συμπολίτες, να διαχειριστεί αυτά τα κονδύλια; Κάποιον που ευθαρσώς δηλώνει ότι θέλει να εκλεγεί περιφερειάρχης για να συνδιοικεί με το Μέγαρο Μαξίμου ή πιο σωστά για να εκτελεί τις οδηγίες που θα του δίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου; Ή κάποιον που είδαμε πως διαχειρίστηκε στο παρελθόν τα κονδύλια και ξέρουμε τι άφησε;

Εμείς αυτά τα κονδύλια θα τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και πιο παραγωγικό τρόπο για την κοινωνική πλειοψηφία της Πελοποννήσου. Θα τα επενδύσουμε σε έργα που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος, έργα για τα οποία έχουμε συζητήσει αναλυτικά στις συναντήσεις μας αυτούς τους δύο μήνες.

Οι προτεραιότητες του προγράμματός μας είναι η ανθεκτικότητα και η ασφάλεια απέναντι στην κλιματική κρίση. Θα εμπιστευτούμε τους ανεξάρτητους επιστήμονες. Τους επιστήμονες που καθημερινά, μετά τις τελευταίες καταστροφές, βγαίνουν και παρουσιάζουν στα μέσα ενημέρωσης ότι η καλύτερη πρόληψη των φυσικών καταστροφών είναι μικρά διάσπαρτα έργα στις λεκάνες απορροής, όπως μικρά φράγματα και λεκάνες ηρεμίας, αντί των φαραωνικών έργων που προωθούν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι και τα οποία τους εξασφαλίσουν μεγάλα κέρδη, χωρίς όμως να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πόλεων και οικισμών μας.

Πρώτη προτεραιότητα η δημόσια υγεία. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η δημόσια υγεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αλλά τι προτείνουν οι άλλοι; Όσο και αν ψάξετε συγκεκριμένη πρόταση δεν θα βρείτε. Εμείς λέμε ότι θα πιέζουμε καθημερινά για τη δημιουργία τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στην Περιφέρειά μας, που δεν υπάρχει και αυτό αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα για ασθενείς, τους θεράποντες γιατρούς τους και τους στενούς τους ανθρώπους. Τονίζουμε στο πρόγραμμά μας ότι θα πιέσουμε για έναν νέο υγειονομικό χάρτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς υγειονομικές τρύπες και κενά. Δεσμευόμαστε ότι θα επιδιώξουμε τη δημιουργία δημόσιου κέντρου αποκατάστασης στην Πελοπόννησο, που δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα το κενό να καλύπτεται από τα ιδιωτικά κέντρα, στα οποία όμως δεν μπορούν να πάνε όλοι οι πολίτες.

Στον πρωτογενή τομέα θέτουμε ως απόλυτη προτεραιότητα την εξασφάλιση της άρδευσης των καλλιεργειών. Όπου και αν πήγαμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο, είδαμε αρδευτικά έργα να έχουν μείνει στη μέση. Συναντήσαμε παραγωγούς να διαμαρτύρονται ότι εδώ και χρόνια τους υπόσχονται αρδευτικά έργα, που όμως δεν έχουν ξεκινήσει καν. Εμείς θα δουλεύουμε καθημερινά για να έχουν νερό τα χωράφια μας, για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της ερημοποίησης της υπαίθρου και να αυξήσουμε θεαματικά την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Θα σταθούμε στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων που ζητούν δίκαια τη μείωση του κόστους παραγωγής με τη μείωση φόρων. Στο τεχνικό μας πρόγραμμα θα έχει προτεραιότητα η πρόσβαση στα χωράφια και τις κτηνοτροφικές μονάδες. Θα δώσουμε κίνητρα για τη μόνιμη και νόμιμη απασχόληση εργατών γης με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Στις μεγάλες υποδομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα διεκδικήσουμε την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου για τη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Θα δημιουργήσουμε τουριστικές γραμμές για να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα το μοναδικό φυσικό τοπίο και το εντυπωσιακό ανάγλυφο της Πελοποννήσου, το οποίο διασχίζουν οι σιδηροδρομικές γραμμές.

 Στον τουρισμό θα στηρίξουμε τον εκσυγχρονισμό των μικρών και μεσαίων τουριστικών και θα “παντρέψουμε” τον τουριστικό τομέα με τον αγροδιατροφικό τομέα, τον πολιτισμό και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Θα δώσουμε κίνητρα για συνέργειες, για την προώθηση των αγροδιατροφικών μας προϊόντων και της γαστρονομίας της Πελοποννήσου μέσα από τις τουριστικές επιχειρήσεις και μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θα δημιουργήσουμε πολιτιστικές διαδρομές που θα συνδέουν τους σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς της περιφέρειάς μας και θα δημιουργήσουμε το ολιστικό brand “Πελοπόννησος” που θα προκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν την εμπειρία της Πελοποννήσου.

Φίλες και φίλοι, το πιο σημαντικό πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος είναι το δημογραφικό. Η μεγάλη γήρανση και πληθυσμού της περιφέρειάς μας. Είμαστε η τέταρτη Περιφέρεια στη χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.

Με το πρόγραμμά μας για την ενίσχυση της φροντίδας υγείας, για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, για την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, για την υποστήριξη επιτυχημένων πρωτοβουλιών και δράσεων σε ορεινές και άλλες απομακρυσμένες περιοχές, θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τον πληθυσμό και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε νέους πίσω στον τόπο τους.

Επίσης με τον τρόπο που θα διοικήσουμε, με τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, με την υποστήριξη της συμμετοχικότητας, με τη διαβούλευση που θα κάνουμε με τους πολίτες για όλα τα θέματα, θα παρακινήσουμε τους πολίτες να γίνουν ενεργοί. Και με ενεργούς πολίτες στο πλάι μας θα καταφέρουμε να επιβάλουμε δίκαιες πολιτικές για την κοινωνική πλειοψηφία.

Φίλες και φίλοι, σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια μας. Δείτε τι γίνεται με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Σκεφτείτε τι ποσά δαπανούν για να διαφημιστούν, να προβληθούν και να μας αποκλείσουν όπου μπορούν. Γιατί ξοδεύουν όλα αυτά τα χρήματα; Τους βλέπουμε σε κανάλια, τους ακούμε σε ραδιόφωνα, τους διαβάζουμε σε εφημερίδες, τους βρίσκουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους συναντάμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκουμε τα φυλλάδιά τους. Όλα αυτά κοστίζουν τεράστια ποσά. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκλογές. Άλλωστε τους έχει ξεφύγει και από τους ίδιους, έχουν ομολογήσει ότι είναι πολλά τα λεφτά που θα διαχειριστούν οι νέες αρχές.

Σας καλούμε λοιπόν να σκεφτείτε, ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι πιο άξιοι να αναλάβουν τη διοίκηση της Περιφέρειας και να διαχειριστούν τα κονδύλια με τρόπο διαφανή και αποδοτικό για τους πολλούς; Εμάς μας ξέρετε, γνωρίζετε ότι είμαστε εδώ για να αλλάξουμε σελίδα και να βοηθήσουμε όλους τους πολίτες, να αλλάξουμε το μέλλον της Πελοποννήσου μας.

Ζητάμε λοιπόν τη ψήφο σας και δεσμευόμαστε ότι θα σας δικαιώσουμε, υποσχόμαστε ότι θα διοικήσουμε με διαφάνεια, χωρίς αποκλεισμούς. Για εμάς θα είναι πάντα “Πρώτα η Πελοπόννησος”, πρώτα οι πολίτες της!

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Πριν ρίξεις φέτος βαρελότα στην Ανάσταση θυμήσου ότι…

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου για βαρελότα στην Ανάσταση Ανακοίνωση από τη Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου Πριν ρίξεις βαρελότα, φέτος στην Ανάσταση, θυμήσου ότι… Γύρω σου υπάρχουν… • Άρρωστοι άνθρωποι που...

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας (Η σελίδα θα ανανεώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας με επιπλέον φωτογραφίες)                  

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό που έγινε στο γήπεδο του Τολού το απόγευμα της Μ. Πέμπτης. Το παιχνίδι...

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Πριν ρίξεις φέτος βαρελότα στην Ανάσταση θυμήσου ότι…

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου για βαρελότα στην Ανάσταση Ανακοίνωση από τη Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου Πριν ρίξεις βαρελότα, φέτος στην Ανάσταση, θυμήσου ότι… Γύρω σου υπάρχουν… • Άρρωστοι άνθρωποι που...

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας (Η σελίδα θα ανανεώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας με επιπλέον φωτογραφίες)                  

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό που έγινε στο γήπεδο του Τολού το απόγευμα της Μ. Πέμπτης. Το παιχνίδι...

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους με αποτέλεσμα να θανατωθούν τρεις γάτες...

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους με αποτέλεσμα να θανατωθούν τρεις γάτες...

Άργος: Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο, ελεύθερη στάθμευση σε δύο προαύλια σχολείων

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενημερώνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου πως τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο τα προαύλια των σχολείων, του...

Η δολοφονία που έγραψε ιστορία (1/5/1976, δολοφονία Αλέκου Παναγούλη) – Γράφει ο Τόλης Κοΐνης

1/5/1976 δολοφονία Αλέκου Παναγούλη Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα γραφεία της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο (ήταν ακόμα στην οδό Θεσσαλονίκης). «Σκοτώσανε τον Παναγούλη» «Να απαντήσουμε...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Πριν ρίξεις φέτος βαρελότα στην Ανάσταση θυμήσου ότι…

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου για βαρελότα στην Ανάσταση Ανακοίνωση από τη...

“Η δική του Ανάσταση!” – Ανακοίνωση από τη Λέσχη Φίλων Παναργειακού “Green Wolves”

Ανακοίνωση από τη Λέσχη Φίλων Παναργειακού "Green Wolves" Η πόλη...

Eταιρεία στο Άργος ζητά οδηγό για πενθήμερη απασχόληση

Η εταιρεία "Δ. ΚΥΒΕΡΙΩΤΗΣ Ι.Κ.Ε." στο 'Αργος, ζητά οδηγό...

Διακοπή ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών για διακοπή ύδρευσης το...

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας (Η σελίδα θα ανανεώνεται κατά...

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα...