Τάσεις

Δημιουργία ιστοσελίδας και 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Η δημιουργία ιστοσελίδας είναι μια διαδικασία που απαιτεί σκέψη, προγραμματισμό και συνεχή βελτίωση. Κάθε βελτίωση που πραγματοποιείται, αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που ξεχωρίζει και προσελκύει μεγαλύτερο κοινό.

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι μια σημαντική επένδυση για κάθε επιχείρηση ή επαγγελματία. Μια καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα μπορεί να δώσει σε μια επιχείρηση την προβολή που χρειάζεται και να αυξήσει την παρουσία της στο διαδίκτυο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση και την μετέπειτα εξέλιξη μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πέντε από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας.

1. Ανεπαρκής ανάλυση του κοινού σας

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, πρέπει να κατανοήσετε το κοινό σας. Ποιοί είναι οι πελάτες σας; Τι αναζητούν; Ποιες είναι οι ανάγκες τους; Αγνοώντας αυτές τις πληροφορίες μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που επιθυμείτε. Χρειάζεστε το κατάλληλο πλάνο που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε υλικό με βάση τις απαιτήσεις του κοινού σας. Η επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας ή της εμφάνισης της σελίδας σας είναι ευκολότερη όταν έχει γίνει η σωστή ανάλυση του target group σας.

2. Επιλογή λανθασμένης πλατφόρμας

Ένα από τα συχνότερα λάθη είναι η επιλογή λανθασμένης πλατφόρμας για την ιστοσελίδα σας. Κάθε πλατφόρμα έχει τα πλεονεκτήματά της και αναλόγως τις απαιτήσεις σας γίνεται και η επιλογή της πλατφόρμας που θα υποστηρίξει το επιχειρηματικό σας πλάνο μακροπρόθεσμα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια πλατφόρμα που μπορεί να σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε πολλά χρήματα. Πλατφόρμες όπως το WordPress προσφέρουν έτοιμες λύσεις σε διαφορετικές απαιτήσεις. Στην εποχή μας δεν είναι μόνο σημαντικό να έχετε μια λειτουργική σελίδα αλλά και τη δυνατότητα να ανεβάζετε υλικό εύκολα και γρήγορα. Η προώθηση ιστοσελίδας είναι εξίσου σημαντική και πλατφόρμες όπως το WordPress προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε.

 

3. Μη Βελτιστοποίηση για κινητές συσκευές (Responsive design)

Στη σημερινή εποχή, η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιεί τα κινητά τηλέφωνα για να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν είναι βελτιστοποιημένη για κινητές συσκευές, χάνετε ένα μεγάλο μέρος του κοινού σας. Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε ένα responsive design που θα διασφαλίζει ότι η ιστοσελίδα σας θα φαίνεται και θα λειτουργεί σωστά σε όλες τις συσκευές, είτε πρόκειται για έναν υπολογιστή, ένα tablet ή ένα κινητό τηλέφωνο.

4. Μη βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO)

Έχοντας μια όμορφη και λειτουργική ιστοσελίδα δεν είναι αρκετό. Πρέπει επίσης να φροντίσετε ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να σας βρουν στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google. Η βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO) είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Η κατανόηση στους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης, η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, η σωστή διαμόρφωση των meta tags, είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία για μια επιτυχημένη SEO στρατηγική.

Εάν αναρωτιέστε τι είναι το SEO, τότε θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης και τι μπορείτε να κάνετε για να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας οργανικά.

 

5. Αγνόηση της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας

Το πόσο γρήγορα φορτώνει μια ιστοσελίδα μπορεί να είναι αποφασιστικός παράγοντας για την εμπειρία του χρήστη. Αργές ιστοσελίδες μπορούν να απωθήσουν τους επισκέπτες, να αυξήσουν το ποσοστό αποχωρήσεων και να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της σελίδας σας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν καλό hosting provider, να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες και να χρησιμοποιήσετε εργαλεία και plugins που βελτιώνουν την ταχύτητα φόρτωσης.

Συμπέρασμα

Η δημιουργία ιστοσελίδας είναι μια διαδικασία που απαιτεί σκέψη, προγραμματισμό και συνεχή βελτίωση. Αποφεύγοντας τα παραπάνω σφάλματα, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας θα είναι όχι μόνο όμορφη, αλλά και λειτουργική, προσβάσιμη και αποτελεσματική. Κάθε βελτίωση που πραγματοποιείται, αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που ξεχωρίζει και προσελκύει μεγαλύτερο κοινό. Εάν παρουσία σας στο διαδίκτυο είναι σημαντική τότε και η δημιουργία της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι εξίσου σημαντική διαδικασία.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Άργος: Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…

2 ώρες πριν

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

3 ώρες πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

5 ώρες πριν

200 μοτοσικλετιστές και ροκ συναυλία στο Άργος το βράδυ του Σαββάτου

200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…

6 ώρες πριν

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: “Στα ίχνη της ιστορίας…” στη Νέα Επίδαυρο

  Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Επιδαύρου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων…

7 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα

Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα Γράφει ο Γιάννης Γαλανόπουλος Μια ιδιαίτερη έκθεση…

8 ώρες πριν