Πολιτική

Δ. Ορφανός: Η κύρια ευθύνη για την οικονομική ασφυξία στην οποία οδηγείται ο Δήμος Ναυπλιέων, ανήκει στον Δ. Κωστούρο

Ανακοίνωση του Δημήτρη Ορφανού, υποψήφιου δημάρχου Ναυπλιέων, επικεφαλής της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας”

Συνδημότισσες, συνδημότες-Φίλες και φίλοι,

Πριν από οκτώ μήνες, στις 3 Οκτωβρίου 2022, ανακοινώσαμε με τους συνεργάτες μου, την ίδρυση της Δημοτικής Παράταξης ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, μιας παράταξης με στόχο και όραμα

  • να αλλάξουμε την πόλη μας, το Δήμο μας
  • να ανατρέψουμε τα στερεότυπα και τα κατεστημένα του παρελθόντος

Η δημιουργία της Παράταξής μας έγινε αμέσως θετικά δεκτή και αγκαλιάστηκε από πλήθος συνδημοτών μας, οι οποίοι και δείχνουν καθημερινά την έμπρακτη στήριξή τους, με την απόφασή τους, να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας.

Από την πρώτη μέρα, παράλληλα με την οργάνωση και στελέχωση του συνδυασμού μας, τη δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος, για κάθε τομέα και δραστηριότητα του Δήμου και τις ανάγκες των Κοινοτήτων, ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με την οικονομική κατάσταση και τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου μας, καθώς έγινε πλέον φανερό, ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις μας και τα ερωτήματα που συνεχώς θέτουμε, μέχρι τώρα μένουν αναπάντητα από το Δήμαρχο κύριο Κωστούρο, ο οποίος συνεχίζει να αρνείται το δημοκρατικό διάλογο, που αποτελεί θεσμική του υποχρέωση, όπως και το να δίνει απαντήσεις και εξηγήσεις στα ερωτήματα των Δημοτών.

Προτιμά μάλιστα να ειρωνεύεται και να κρύβεται πίσω από σχόλια, που καθόλου δεν τιμούν ούτε το θεσμό του Δημάρχου που εκπροσωπεί, ούτε το Δήμο Ναυπλιέων.

  • Αναδείξαμε με συνεχή ερωτήματα και επίσημα στοιχεία, τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευτεί στη ΔΕΥΑΝ, για τα δάνεια που παίρνει για να συνεχίζει τη λειτουργία της, τα οποία έχει εγγυηθεί και πληρώνει ο Δήμος, όπως και τις τρέχουσες οφειλές προς τη ΔΕΗ και τη λειτουργία του Βιολογικού που δεν πληρώνονται και οι οποίες συνεχώς αυξάνονται.

Να σημειώσω εδώ την καταστροφική -και επιλεκτική- πολιτική με τις ανείσπρακτες οφειλές από την κατανάλωση νερού και τη χρήση της αποχέτευσης, την οποία πολιτική πληρώνουν τελικά, όλοι οι συνεπείς Δημότες.

  • Επισημάναμε και ζητήσαμε εξηγήσεις για τα εκατομμύρια απλήρωτων υποχρεώσεων του Δήμου το 2022, σε προμηθευτές και εργολάβους τα οποία μεταφέρθηκαν να πληρωθούν τη φετινή χρονιά, σφίγγοντας έτσι τη θηλειά στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2023 και στη δημιουργία νέων οφειλών που θα παραλάβει ο νέος Δήμαρχος, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.
  • Μιλήσαμε για την τεράστια οφειλή πάνω από 1,5 εκατομμύριο Ευρώ προς την εταιρεία διαχείρισης των απορριμμάτων, παρά το ότι τα ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη αυξήθηκαν μέχρι και 90% μέσα σε δύο χρόνια.
  • Αποδείξαμε την αδυναμία πληρωμής οφειλών προς τρίτους αρκετών εκατομμυρίων, όπως προέκυψαν από τον ψηφισμένο οικονομικό απολογισμό του Δήμου για το 2022.

Την κύρια ευθύνη για την οικονομική ασφυξία στην οποία οδηγείται ο Δήμος Ναυπλιέων, την φέρει ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος και έχει επιβάλει τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης που ο ίδιος επιθυμεί, στο Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα.

Συνδημότισσες, Συνδημότες-Φίλες και φίλοι

Τους τέσσερις μήνες που μένουν μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη λειτουργία του Δήμου μας, θα ασκούμε κριτική, θα ελέγχουμε, θα επισημαίνουμε λάθη και παραλήψεις, θα προτείνουμε, γιατί θεωρούμε ότι ο ρόλος μας πρέπει να είναι εποικοδομητικός, με επιχειρήματα και πάντα με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας.

Δεν θα παρασυρθούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις, σε κραυγές και ακρότητες, δεν θα ανταποδώσουμε τις συκοφαντίες και τις φήμες, τις οποίες εδώ και καιρό δεχόμαστε.

Δεν τα επιτρέπουν αυτά, ούτε το ΟΡΑΜΑ μας, ούτε η προσωπική ηθική και κοινωνική παρουσία, των μελών της παράταξής μας.

Με όπλα τη φωνή μας και την αλήθεια, με βαθιά πίστη στη διαφάνεια και την ισότητα, με σεβασμό στο Δημοτικό χρήμα και την ιστορική κληρονομιά που κουβαλά ο Δήμος μας, με το βάρος της υποχρέωσης να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και του τελευταίου Δημότη, θα πορευτούμε μέχρι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του Δήμου Ναυπλιέων.

Δεν είναι προεκλογική υπόσχεση, είναι η δέσμευση τιμής, προς εσάς και το Δήμο μας.

Σας ευχαριστώ
Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

19 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Πρόσφυγες Πόντιοι, Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, Χο Τσι Μινχ, η…

11 ώρες πριν

Κινηματογραφικές εικόνες από τον “Κύκνο” στο Ναύπλιο, τη δεκαετία του ’60

Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…

15 ώρες πριν

Άργος: Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…

18 ώρες πριν

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

19 ώρες πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

21 ώρες πριν

200 μοτοσικλετιστές και ροκ συναυλία στο Άργος το βράδυ του Σαββάτου

200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…

22 ώρες πριν