Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σωματεία της Αργολίδας για την τραγωδία στην Πύλο

Σωματεία της Αργολίδας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου. Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 7.30μμ, στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο.

Τα σωματεία είναι τα ακόλουθα:

  • Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
  • Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου
  • Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των σωματείων:

 

ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου καταδικάζουν ένα ακόμα έγκλημα που αυτή τη φορά συντελέστηκε ανοιχτά της Πύλου Μεσσηνίας.  Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που ήρθε να προστεθεί στην λίστα των ναυαγίων με θύματα αθώους  ανθρώπους  στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Εκατοντάδες ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους αναρίθμητα γυναικόπαιδα, πνίγηκαν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους πολέμους, τη φτώχεια, το θάνατο, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται συνεχώς.

Η ανείπωτη αυτή τραγωδία είναι αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις  που ακολουθούν τις οδηγίες της ΕΕ για ένταση της καταστολής με τη Frontex, με τα ορατά και αόρατα τείχη της ντροπής, τις απελάσεις, τον διωγμό σε βάρος οικογενειών και κατατρεγμένων ανθρώπων.

Οι γυναίκες της περιοχής μας  με την αλληλεγγύη και την ευαισθησία που έχουμε δεν πρέπει να θεωρούμε  ως “κανονικότητα” αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα, ως εργαζόμενες, ως άνεργες , ως μανάδες, ως κόρες, να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας και την αντίθεση μας στην βαρβαρότητα.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ! ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ! ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΝΙΓΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΕΚΡΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Όλες και όλοι την Πέμπτη 15/06 στις 7:30 στην Ενδέκατη. Ναύπλιο.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τα σωματεία του νομού  μας. Δεν θα συνηθίσουμε την βαρβαρότητα , δεν κλείνουμε τα μάτια σε ένα ακόμα έγκλημα!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καταγγέλλει το νέο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα, στα ανοιχτά της Πύλου. Ο τραγικός απολογισμός των 79, μέχρι στιγμής, νεκρών και των εκατοντάδων αγνοουμένων, με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται κι ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκονται πολλά γυναικόπαιδα, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τη βαρβαρότητα της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που επί της ουσίας καταστρατηγεί τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων, το σημερινό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου αποκαλύπτει ότι η «κανονικότητα» της ΕΕ βρωμάει μπαρούτι και αίμα.

Είναι έκθετοι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όλα τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, που άλλοτε ως κυβέρνηση και άλλοτε ως «δημιουργική» αντιπολίτευση με την πολιτική τους στήριξαν και στηρίζουν όλους τους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που σπέρνουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και γεννάνε την προσφυγιά. Στήριξαν και στηρίζουν τις αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους ξεριζωμένους. Φέρνουν βαριές ευθύνες για την ένταση της καταστολής απέναντι στους μετανάστες – πρόσφυγες, για τη δημιουργία της Frontex, για τους φράχτες, για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τις απελάσεις.

Το παραμύθι με τις λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των ξεριζωμένων. Αντίθετα, ευνοεί τα κυκλώματα των διακινητών που δράνε ασύδοτα σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων, οδηγώντας τους σε ταξίδια χωρίς επιστροφή.

Φτάνει ως εδώ! Δεν θα αφήσουμε να γίνουν κανονικότητα τα καθημερινά ναυάγια στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο! Ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη πάλη!

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Να εκφραστεί αποφασιστικά η διεθνιστική αλληλεγγύη του λαού μας στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους!

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καλεί τους αγωνιστές και τους φίλους του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία και οι φορείς της Αργολίδας σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19:30 μ.μ., στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο έξω από την Πύλο, με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες δυστυχώς αγνοούμενους, αποτελείμία ακόμη ανείπωτη τραγωδία,ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους.

Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, να δυναμώσει η πάλη όλων μας για να σταματήσουν οι άδικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, να σταματήσουν οι εισβολές και οι κατοχές κρατών, να σταματήσει όλο αυτό το όργιο των πολιτικών διώξεων, της φτώχειας και της πείνας που οδηγεί τους ανθρώπους να ξενιτεύονται για να βρουν μια καλύτερη μοίρα και να καταλήγουν στον υγρό τάφο της Μεσογείου.

 Το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι επίκαιρο όσο ποτέ και εμείς απαντάμε ξεκάθαρα: Εμείς είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 19:30 ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΥΓΡΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ – ΠΕΜΠΤΗ 15/6 –  19:30 – ΕΝΔΕΚΑΤΗ – ΝΑΥΠΛΙΟ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ένα βήμα δίπλα μας, ανοιχτά της Πύλου Μεσσηνίας έρχεται να προστεθεί στην αιματοβαμμένη λίστα των ανάλογων ναυαγίων στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο κάθε χρόνο.

Γυναίκες, μικρά παιδιά, αθώοι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από την χώρα τους, πνίγηκαν ζωντανοί.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ!ΉΤΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Την ίδια ώρα που τα επιτελεία της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων προετοιμάζουν τις διαπραγματεύσεις για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για την μετανάστευση και το Άσυλο, οι κυβερνήσεις των λεγόμενων πρώτων χωρών υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές.

Το προωθούμενο νέο Σύμφωνο επισφραγίζει την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων. Η καταστολή της frontex, οι ορατοί και αόρατοι φράχτες, ο εγκλωβισμός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι απελάσεις και οι λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών είναι αυτά που γιγαντώνουν την δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνουν τους ανθρώπους στον πάτο  της θάλασσας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημα τους ενάντια στην «κανονικότητα» των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στις θάλασσες του Αιγαίου.

  • Να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο.
  • Να διεκδικήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, Την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων που και αυτοί ήταν κάποτε εργαζόμενοι στην χώρα τους και τους πέταξαν έξω.
  • Να καταργηθεί όλο το άδικο πλαίσιο καταστολής σε βάρος τους.

Εκφράζουμε την θλίψη μας, την αλληλεγγύη μας και την οργή μας, στο δρόμο του αγώνα.Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα!

Στο δίλημμα«τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», η απάντηση είναι μόνο μια : οι ζωές των ανθρώπων!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΠΕΜΠΤΗ 15/6 – 7:30μμ – ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Σώστε τη Λέρνα (γράφει ο Χρήστος Πιτερός)

Σώστε τη Λέρνα (γράφει ο Χρήστος Πιτερός) «Ποιος σκότωσε το μύθο του Ηρακλή και στέρεψε τις πηγές της Λέρνας;» Έχει καταντήσει συνηθισμένο πλέον φαινόμενο τα τελευταία...

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Ερμιόνης

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Ερμιόνης Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 26/5, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα της Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για την πτώση...

Το Αρχαίο Θέατρο Άργους και το …πολιτικό θέατρο του παραλόγου (Άρθρο του Δ. Παπαδριανού)

Το Αρχαίο Θέατρο Άργους και το ...πολιτικό θέατρο του παραλόγου " Η πολιτική στην Ελλάδα έχει τελειώσει προ πολλού" 8/5/2023 πέρσι, 26/ 5/2024 εφέτος και δεν...

Σώστε τη Λέρνα (γράφει ο Χρήστος Πιτερός)

Σώστε τη Λέρνα (γράφει ο Χρήστος Πιτερός) «Ποιος σκότωσε το μύθο του Ηρακλή και στέρεψε τις πηγές της Λέρνας;» Έχει καταντήσει συνηθισμένο πλέον φαινόμενο τα τελευταία...

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Ερμιόνης

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Ερμιόνης Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 26/5, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα της Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, για την πτώση...

Το Αρχαίο Θέατρο Άργους και το …πολιτικό θέατρο του παραλόγου (Άρθρο του Δ. Παπαδριανού)

Το Αρχαίο Θέατρο Άργους και το ...πολιτικό θέατρο του παραλόγου " Η πολιτική στην Ελλάδα έχει τελειώσει προ πολλού" 8/5/2023 πέρσι, 26/ 5/2024 εφέτος και δεν...

Ξεκίνησε και ανακύκλωση τηγανέλαιων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

ανακύκλωση τηγανέλαιων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών Ένα ακόμα βήμα στο τομέα της ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ξεκινώντας από σήμερα ένα ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής των χρησιμοποιούμενων...

Ξεκίνησε και ανακύκλωση τηγανέλαιων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

ανακύκλωση τηγανέλαιων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών Ένα ακόμα βήμα στο τομέα της ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ξεκινώντας από σήμερα ένα ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής των χρησιμοποιούμενων...

Αργολίδα: Πατριός απείλησε με τσεκούρι 6χρονο και κλώτσησε τον 11χρονο αδερφό του

Αργολίδα: Πατριός απείλησε με τσεκούρι 6χρονο Σοκ προκαλεί ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε σε χωριό του Δήμου Επιδαύρου, στην Αργολίδα, όπου ένας 48χρονος...

Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός (Η βαθμολογία)

Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός - Ανεβαίνει μόνο με νίκη στη Θήβα Για την 6η στον 6ο όμιλο των μπαράζ για την άνοδο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Σώστε τη Λέρνα (γράφει ο Χρήστος Πιτερός)

Σώστε τη Λέρνα (γράφει ο Χρήστος Πιτερός) «Ποιος σκότωσε το...

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή Μάριου Αθανασίου σε Άργος και Ναύπλιο

Μάριου Αθανασίου σε Άργος και Ναύπλιο Την Τρίτη 28 Μαΐου...

Παρέμβαση-κάλεσμα του Πέτρου Κόκκαλη στον προοδευτικό χώρο

Επιστολή-κάλεσμα του Πέτρου Κόκκαλη στον προοδευτικό χώρο Αναγκαία η σύγκλιση...

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Ερμιόνης

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Ερμιόνης Τις απογευματινές ώρες της...

Γιατί συναντήθηκαν ο δήμαρχος Άργους με τον αντιδήμαρχο Αγίων Αναργύρων

δήμαρχος Άργους με τον αντιδήμαρχο Αγίων Αναργύρων Συνάντηση με τον...

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το «Danaon Cup-Lena Petraki» στο Άργος

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διεξαχθεί το φετινό...