Πολιτική

Οι υποψήφιοι στην Αργολίδα της εκλογικής συνεργασίας ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

Tο ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας ΜΕΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, στελεχώνεται στην Αργολίδα από ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας με παρουσία χρόνων τόσο στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες όσο και στον εργασιακό στίβο.

Tα βιογραφικά των υποψηφίων είναι τα ακόλουθα:

Γεωργιοπούλου Ηλιάνα, άνεργη

Γεννήθηκε στην Επίδαυρο το 1961, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία της. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Καλλιθέας. Εργάστηκε κατά το παρελθόν στον ΟΤΕ και στον Δήμο Αλίμου. Είναι παντρεμένη από το 1982 και μητέρα τριών παιδιών. Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε στον χώρο των αριστερών κομμάτων – κινημάτων. Το 2010 ενταγμένη στον Σύριζα, και κατόπιν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», καθώς επίσης υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου».Αποχώρησε το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν το λαϊκό ΟΧΙ μετουσιώθηκε σε ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ και έκτοτε είναι ενταγμένη στη ΛΑΕ – Αριστερό Ρεύμα. Το 2019 ήταν υποψήφια βουλευτής της ΛΑΕ στην Αρκαδία και τώρα συμμετέχει ως υποψήφια βουλευτής στην εκλογική συνεργασία με το Μέρα 25 – Συμμαχία για την ρήξη.

 

 

Δαγρές Ξενοφώντας, συνθέτης-μουσικός

Ζει και εργάζεται στο Άργος.Είναι συνθέτης- μουσικός από το 1987. Έχει λάβει τα πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Ενοργάνωσης Πνευστών οργάνων, Αντίστιξης, Φυγής. Παρακολούθησε μαθήματα Σύνθεσης πιάνο, κλαρινέτο, βιολοντσέλο.Από το 2000-20016 συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Ταλαρούγκα δημιουργώντας το Κέντρο Μουσικών Σπουδών και Πολιτισμού «Δίεσις» στο Άργος, όπου γίνονταν διδασκαλία μουσικών οργάνων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια φωτογραφίας, εικαστικών τεχνών, μουσικός αυτοσχεδιασμός κ.ά. Το 2003 δημιούργησε το «Μουσικό Κουτί», πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Την περίοδο 2008-2015 ανέλαβε το Management επώνυμων καλλιτεχνών. Την περίοδο 2011-2014 υπήρξε Καλλιτεχνικός Δ/ντης στο Φεστιβάλ του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Δρούγκας Δημοσθένης, οδοντίατρος

Γεννήθηκε το 1969 στο Μάνεση Αργολίδας όπου και μεγάλωσε. Κατοικεί στο Ναύπλιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Αποφοίτησε το 1992 από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και από το 1994 εργάζεται ως χειρουργός οδοντίατρος.Είναι μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και εκπρόσωπός του στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Το 2015 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΛΑΕ. Είναι ενεργό μέλος των κινημάτων με συνεχή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες και διώξεις.
Το 2014-2019 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ναυπλιέων. Από το 2019 έως σήμερα είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου.

Μιχαλόπουλος Ιωάννης, αρχιτέκτονας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο όπου ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας από το 2011.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα ως ενεργό μέλος του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο σχημάτων των ΕΑΑΚ. Είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας από το 2015 και σήμερα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της. Είναι ιδρυτικό μέλος του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας με συμμετοχή στους μαζικούς αγώνες ενάντια στην φασιστική απειλή και τον κρατικό αυταρχισμό, καθώς και της κίνησης “Πλειστηριασμοί STOP Αργολίδας” για την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Συμμετείχε στο κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας στην Αργολίδα από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Στογιάνοβιτς Σνεζάνα (Νένα), εικαστικός

Γεννήθηκε στη Σερβία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Βελιγραδίου (κλάδος οδοντοτεχνιτών). Το 1999 μετακόμισε στην Ελλάδα. Σήμερα, Ναυπλιώτισσα από Σερβία, είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Καλών Τεχνών, μέλος του Ομίλου της UNESCO, Λόγου Τεχνών και Επιστημών Ελλάδος και μέλος του Προοδευτικού συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”. Από το εικαστικό της βιογραφικό, ξεχωρίζουν ατομικές εκθέσεις στο Τριανόν του Ναυπλίου και στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Ίβανιτσα της Σερβίας, ομαδικές εκθέσεις στο Ζάππειο, στην Εθνική Πινακοθήκη Πειραιά, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Πολιτιστικό Κέντρο Ιωαννίνων, και εκθέσεις στο Λονδίνο και Μιλάνο. Είναιπαντρεμένη με τον συμπατριώτη της Αλέξανδρο Στογιάνοβιτς με τον οποίο μεγαλώνουν δύο παιδιά. Στο γραφικό σοκάκι της Κοκκίνου, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, έχει την γκαλερί της και καθημερινά υπενθυμίζει πόση ανάγκη έχει ο άνθρωπος την Τέχνη.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο στην Αργολίδα

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης…

41 λεπτά πριν

Ομιλία του δικηγόρου Γιώργου Γαλανόπουλου σε διημερίδα στο Ναύπλιο

Ομιλία του Γιώργου Γαλανόπουλου σε διημερίδα στο Ναύπλιο Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο…

58 λεπτά πριν

Γέμισε μοτοσικλέτες και ροκ μουσική το κέντρο του Άργους

Μοτοσικλέτες και ροκ μουσική στο κέντρο του Άργους Περίπου διακόσιοι μοτοσικλετιστές αλλά λκαι πλήθος κόσμου…

4 ώρες πριν

19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

19 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Πρόσφυγες Πόντιοι, Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, Χο Τσι Μινχ, η…

13 ώρες πριν

Κινηματογραφικές εικόνες από τον “Κύκνο” στο Ναύπλιο, τη δεκαετία του ’60

Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…

18 ώρες πριν

Άργος: Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…

20 ώρες πριν