Νέα κινητοποίηση διοργανώνεται στο Ναύπλιο “για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη”

Νέα κινητοποίηση διοργανώνεται στο Ναύπλιο για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη. Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας Αργολίδας και οι Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 6.30μμ στην Ενδέκατη.

Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας

Το ΔΣ του συνδικάτου μας καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους  με πείσμα και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη.

Δεν μας ξεγελά η υποκριτική στάση και τακροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική, που δεν διστάζει να δολοφονεί το λαό για τα κέρδη!

Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι νακρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη».

Και πάνω από όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους. Να μπει τέλος στην πολιτική που στηρίζει αποκλειστικά και μόνο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς να λογαριάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή!

 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!!

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΊΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη.

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ!

Δεν «μασάμε» πια από ψεύτικα λόγια και το κακό «παίξιμο» όλων αυτών που κάνουν τους λυπημένους καθ’ υπόδειξη των επικοινωνιολόγων τους. Όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, διαχρονικά,  έβαλαν το χεράκι τους για να φτάσουμε ως εδώ.

Εμείς οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας σε κάθε εργασιακό χώρο,  καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία που στο βωμό της κερδοφορίας δεν υπολογίζουν τίποτα.

Απαιτούμε, το έγκλημα στα Τέμπη να μην μείνει ατιμώρητο, να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και οι πολιτικές τους, να μην θυσιάζονται οι εργαζόμενοι για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικώνομίλων. ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ!

Να παρθούν μέτρα ασφάλειας και υγείας για όλους τους εργαζόμενους.

Δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε την Τετάρτη 8/3 στις 6:30μμ, να πλημμυρίσει η ενδέκατη από εργαζόμενους , φοιτητές, νέες και νέους. Να γίνουμε ένα ορμητικό ποτάμι αγώνα που θα πνίξει τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΗ, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας της Εργατικής Τάξης, στο δρόμο του συλλογικού αγώνα!

Για να μην θρηνήσει καμιά μάνα τα παιδιά της λόγω καπιταλιστικών «ανθρώπινων λαθών»! Να μην συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων.

 

Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου

Να γίνει η οργή μας πράξη. Όχι με λόγια, με έργα το άδικο πολέμα!

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου ( μέλος της ΟΓΕ) τιμώντας την 8η Μάρτη, απευθύνεται σε σένα γυναίκα που:

Ως εργαζόμενη ή άνεργη βιώνεις μια εργασιακή ζωή λάστιχο, που αγωνίζεσαι να επιβιώσεις μέσα στο τσουνάμι της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Ως αγρότισσα είσαι αντιμέτωπη με το τσακισμένο σου εισόδημα.

Ως αυτοαπασχολούμενη αντιμετωπίζεις τον εφιάλτη των εξόδων στο ρεύμα, στην εφορία, στον ΟΑΕΕ και στερείσαι  στοιχειώδη μέτρα προστασίας στη μητρότητα.

Ως φοιτήτρια παλεύεις να μορφωθείς και ανησυχείς για το μέλλον σου, αν και πότε θα βρεις δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών σου.

Ως συνταξιούχος παλεύεις να τα βγάλεις πέρα με την πετσοκομμένη σύνταξή σου.

Ως νέα μητέρα που αγωνιάς για τις ανάγκες των παιδιών σου όταν το κράτος και οι κυβερνήσεις σε αφήνουν αβοήθητη και αναγκάζεσαι να χρυσοπληρώνεις για να μη στερήσεις στα παιδιά σου ότι χρειάζονται.

Ως νέα επιστήμονα που συχνά αναγκάζεσαι να δουλεύεις σε αντικείμενα άσχετα με αυτό που έχεις σπουδάσει.

Ως πρόσφυγα και μετανάστρια που βρέθηκες από τη δίνη του πολέμου, στη βιαιότητα της άγριας εκμετάλλευσης χωρίς στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε καλούμε να βρεθούμε  μαζί στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Σήμερα ενώ η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες , με μόνιμο και επαρκές προσωπικό,  θρηνούμε τους νεκρούς από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες  κυβερνήσεις.

Σήμερα  ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες για να εξασφαλιστεί η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες, σκοντάφτουν στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής αυτών που τους υπηρετούν.

Σήμερα ενώ μπορεί να εξασφαλιστούν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, μας αναγκάζουν να χρυσοπληρώνουμε προκειμένου να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί σε υγεία και φάρμακο.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να χάνουμε τα σπίτια μας με τους “πλειστηριασμούς» για να ικανοποιηθούν οι τραπεζικοί όμιλοι. Να μένουν τα σχολεία και οι γειτονιές μας απροστάτευτα σε σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες.

Δεν μπορούμε να συμφιλιωθούμε με την πολιτική ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που αναθέτει την προστασία των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών σε ιδιώτες και ΜΚΟ, υποκαθιστώντας την κρατική ευθύνη.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με  τα πολεμικά σφαγεία και τον πυρηνικό όλεθρο που απειλούν τα παιδιά και τις οικογένειές μας, ενώ χρυσοπληρώνουμε τους υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟϊκέςανάγκες, όχι όμως για την άμυνα της χώρας μας.

Οι αγώνες των εργατριών των δύο περασμένων αιώνων, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για τις γυναίκες του μόχθου.

Τιμάμε την Ημέρα της Γυναίκας   συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο με τα εργατικά σωματεία την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 6:30 μμ στην Εντεκάτη στο Ναύπλιο.

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας

Όχι άλλο έγκλημα! Δεν είναι ώρα για σιωπή αλλά για δυνατή φωνή!

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣσυμμετέχει στηνκινητοποίηση που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 6:30μμ στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο.

Δεν πρέπει να πνίξουμε την οργή που νιώθουμε! Ο μόνος τρόπος για να μην επαναληφθεί το έγκλημα είναι παλέψουμε για  να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σιδηρόδρομου, των χώρων δουλειάς, εκπαίδευσης και κατοικίας. Να μην επιτρέψουμε να  ξανακουστούν οι λέξεις κόστος – κέρδος όταν μιλάμε για την ασφάλεια του λαού.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ)

Συμμετέχουμε και εμείς, στη συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 6:30μμ, στη Εντεκάτη στο Ναύπλιο.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), εκφράζει την θλίψη του για τον άδικο χαμό των 57 συνανθρώπων μας.

Όμως η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν κάτι που ήρθε από το πουθενά. Εδώ και καιρό υπήρχαν ενδείξεις και καταγγελίες, ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Όλα αυτά αγνοήθηκαν τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την εταιρία.

Ήταν ένα έγκλημα-δολοφονία, αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης  και ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών.

Χαιρετίζουμε τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων και ιδιαίτερα της νεολαίας, ενώνουμε και τη δική μας φωνή μαζί τους, απαιτώντας να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη.

Να γίνει η φωνή μας ,η δικιά τους φωνή!

 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30 μμ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των εργατικών σωματείων, των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης των εργαζομένων!

Ο λαός δεν μπορεί να γίνει ξανά μάρτυρας σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο όλοι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, εκτός από …τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του κρατικού ΟΣΕ και της ιδιωτικής «Hellenic Train». Ο «εκσυγχρονισμένος» και «απελευθερωμένος» σιδηρόδρομος όλων των κυβερνήσεων τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν συρμοί θανάτου…

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με γονείς και μαθητές μπορούμε να δείξουμε το καθάριο πρόσωπο των εργαζομένων. Αυτών που γέμισαν τα κέντρα αιμοδοσίας μετά το ατύχημα και συγχρόνως δεν έκλεισαν το στόμα τους, δεν αναμάσησαν την καραμέλα ότι δεν είναι ώρα για ευθύνες, που διακήρυτταν με θράσος κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο…

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ζήσουμε με το «πάμε και όπου βγει», δηλαδή όπου μας βγάζουν οι «σειρήνες» της εξοικονόμησης πόρων, του «κόστους – οφέλους», των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας, της υγείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη». Και πάνω από όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους.

Αγώνας για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης ΠΑΝΤΟΥ!

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι φοιτητές έχουμε ζήσει τους λέβητες που σκάνε σε σχολείο και παίρνουν ζωές, τα αμφιθέατρα να μη χωράνε τους φοιτητές που πέφτουν από τα παράθυρα, εκατοντάδες ακατάλληλα σχολεία που πλημμυρίζουν και πέφτουν σοβάδες. Και όλα αυτά όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ΟΥΤΕ ο α’ βάθμιος προσεισμικός έλεγχος στα περισσότερα σχολεία. Αντιθέτως, είναι διαρκής, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η υποχρηματοδότηση για τις σχολικές μονάδες (1,8 δις λιγότερα τα τελευταία 11χρόνια).

Αρκετά πια ακούσαμε οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί για την 4η βιομηχανική εποχή, το ψηφιακό κράτος, την καινοτομία για τους λίγους.

Την ίδια ώρα που τα κοράκια των funds, με νομοθεσία της σημερινής και προηγούμενης κυβέρνησης, περιμένουν να αρπάξουν κατοικίες εργαζομένων με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στα τρένα δεν υπάρχει φωτοσήμανση και συστήματα τηλεδιοίκησης. Μετά την πανδημία και τους χιλιάδες νεκρούς, το σύστημα υγείας οδηγείται σε πλήρη ιδιωτικοποίηση. Ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, έμεινε για ώρα χωρίς ρεύμα εν ώρα εφημερίας και από την άλλη το παιδολογικό-ογκολογικό κέντρο σπρώχνεται στα νύχια της επιχειρηματικότητας στον χώρο της υγείας.

Θέλουμε την τεχνολογία να υπηρετεί την ασφάλεια στις μεταφορές  και γενικότερα τις υποδομές και όχι την εντατικοποίηση των εργαζομένων και τα κέρδη των λίγων

Τα παιδιά μας χρειάζονται σύγχρονα σχολεία με εργαστήρια, αμφιθέατρα και  γήπεδα. Οι ανακαλύψεις στην υγεία και στην επιστήμη να οδηγούν σε δωρεάν παροχές για όλους, στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και όχι στο κλείσιμό τους. Στην εποχή των αυτοματοποιημένων υπηρεσιών και της ρομποτικής είναι μιζέρια να ανεχόμαστε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που εφαρμόζουν τα 10ώρα, τη σύνταξη στα 67, αντί να μειώνουν τις ώρες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, έχουν δείξει ότι με τον οργανωμένο αγώνα μπορούν να αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική.

Όταν έφτιαξαν κέντρα αλληλεγγύης στις φωτιές, έδιωξαν την αστυνομία από τα πανεπιστήμια, όταν εμπόδισαν το κλείσιμο κεντρικού παιδιατρικού νοσοκομείου στην Αθήνα, όταν σταμάτησαν τις απαλλοτριώσεις σπιτιών, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικού, όταν μπήκαν μπροστά για να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς ρεύμα.

Οι εκπαιδευτικοί με τον πολύμηνο αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε ένα σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία κατηγοριοποιημένα που θα ψάχνουν χορηγούς, με εκπαιδευτικούς γυρολόγους, κακοκπληρωμένους και  ταπεινωμένους. Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο να βλέπουμε κουρασμένα παιδιά στις τάξεις μέσα στο τρεχαλητό των εξετάσεων, απογοητευμένα σε παρωχημένα εργαστήρια, μπερδεμένα και με την αγωνία για το μέλλον τους μετά το σχολείο.

Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια ενός νέου σεισμού, από ένα πεσμένο ταβάνι, από μια καταστροφική πυρκαγιά, από ένα κακοσυντηρημένο καυστήρα ή από ένα βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης.

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά, να παλέψουμε για:

 • Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.
 • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.
 • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

 • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
 • Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών και το «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπεύθυνο – ανεύθυνο κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα.
 • Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
 • Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
 • Να εκδοθούν σαφή πρωτόκολλα ενεργειών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγειινή στα σχολεία π.χ. ώρα και προϋποθέσεις πραγματοποίησης εργασιών στα σχολεία με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις. Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις τάξεις. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών μας.

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας σαν μια γροθιά τον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και απαξίωσης των σχολείων. Υπογράφουμε μαζικά την απεργία – αποχή ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας!

 

Ομάδα Γυναικών Άργους

8η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Με το  βλέμμα μας στραμμένο  στο δολοφονικό έγκλημα  στα Τέμπη που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες  άνθρωποι ,   κύρια νέα παιδιά, εντείνουμε την αγωνιστική συλλογική δράση μας   και  με τη συμμετοχή μας  στα συλλαλητήρια που  ξεδιπλώνονται όλες αυτές τις μέρες σ ολόκληρη τη χώρα.

Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να  συνεχίσουμε   τον αγώνα μας  ενάντια στους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας και την πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων  που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων .

Είναι η ίδια πολιτική που  μας καταδικάζει  στη φτώχεια και την ανεργία , που  κάνει τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας λάστιχο με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που μας στέλνει να δουλεύουμε ως τα βαθειά γεράματα  με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, που βγάζει τα σπίτια μας στο σφυρί, που  μας  αναγκάζει να πληρώνουμε αδρά στους  ιδιώτες για την υγεία μας για  τις ανάγκες των παιδιών μας.

Σήμερα όμως  με τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν  όλες αυτές οι σύγχρονες ανάγκες μας  μπορούν να ικανοποιηθούν, αλλά σκοντάφτουν στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική  αυτών που τους υπηρετούν   ,  κυβερνήσεις και αστικά κόμματα με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους ΕΕ ,ΔΝΤ , και την πολεμική τους ένωση, το ΝΑΤΟ. Αυτοί θεωρούν κόστος για το κράτος τις ανάγκες μας και τις μετατρέπουν σε εμπόρευμα και πηγή για νέα κέρδη.

Αντιπαλεύουμε όλους αυτούς ,  ασυμβίβαστα, μαχητικά και οργανωμένα και διεκδικούμε τη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ που μπορούμε να κατακτήσουμε σήμερα τον 21ο αιώνα περπατώντας στο δρόμο που άνοιξαν οι αγώνες των εργατριών τους δυο προηγούμενους αιώνες.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά  σωματεία , συνδικάτα και συμμετέχουμε  στην κινητοποίηση  που διοργανώνουν την Τετάρτη 8 ΜΑΡΤΗ στις 6.30 μμ  στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο. Δεν θ’ αφήσουμε να συγκαλυφθεί ούτε να ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Η οργή μας θα γίνει ποτάμι που θα  τους πνίξει.

 

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας Αργολίδας

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Αργολίδας, εκφράζει την θλίψη και την ειλικρινή συμπαράσταση στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και την οργή και την αγανάκτηση του.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη είχε ονοματεπώνυμο:

 • Την πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ, που μιλάει για “απελευθέρωση”, ξεπούλημα δηλαδή του σιδηροδρομικού δικτύου με τραγικές συνέπειες για εργαζόμενους και επιβάτες καθώς και τα κέρδη της επιχείρησης που βάφτηκαν με αίμα!

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που αφήνει τα νοσοκομεία με απαρχαιωμένες υλικοτεχνικές υποδομές, με ελλείψεις σε προσωπικό, που αφήνει τον νομό μας με εφημερίες χωρίς παιδίατρο, χωρίς ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Οι εργαζόμενοι είχαν επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας γιατί ήταν “κόστος”! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Επιβεβαιώθηκε ότι όσο οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με επίκεντρο τη λογική κόστους- οφέλους, τόσο θα μετράμε νεκρούς και απώλειες.Η θλίψη και η οργή μας για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, πρέπει να βρει έκφραση στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 • Δεν αποδεχόμαστε, στην σύγχρονη εποχή, να χάνονται ανθρώπινες ζωές, νέοι και παιδιά με τέτοιο τραγικό τρόπο!
 • Εδώ και τώρα να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.
 • Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη!
 • Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας αυτής.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργίατην Τετάρτη 8 Μαρτίου και στο συλλαλητήριο,στις 6:30 μμ, στην Ενδεκάτη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Έχασε τη ζωή της στη θάλασσα του Κιβερίου η Αργίτισσα Σοφία Ουλή-Τζανάκη

Θλίψη επικρατεί στο Άργος για το θάνατο της Σοφίας Ουλή-Τζανάκη. Η 78χρονη, η οποία επί χρόνια ήταν υπεύθυνη στο Υποθηκοφυλακείο Άργους, έχασε τη ζωή...

Η συνέντευξη του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου στην ΕΡΤ

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της ΕΡΤ News "Τα εν Δήμω", με τον Τάκη Σαράντη και τη Μαρία Μαγκλάρα, ήταν το βράδυ της Τετάρτης 17/7 ο...

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανναυπλιακού – Οι πρώτες κινήσεις της

Ανακοινώθηκε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανναυπλιακού-Ηρακλή. Την αποτελούν οι: Νίκος Βερβεσός, Ηλίας Τσούρνος, Κυριάκος Καλύβας, Βαγγέλης Δαγλής, Ανδριανός Τρίγκας, Γιώργος Μερμίγκης, Βαγγέλης Μπακάλης, Βαλάντης...

Έχασε τη ζωή της στη θάλασσα του Κιβερίου η Αργίτισσα Σοφία Ουλή-Τζανάκη

Θλίψη επικρατεί στο Άργος για το θάνατο της Σοφίας Ουλή-Τζανάκη. Η 78χρονη, η οποία επί χρόνια ήταν υπεύθυνη στο Υποθηκοφυλακείο Άργους, έχασε τη ζωή...

Η συνέντευξη του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου στην ΕΡΤ

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της ΕΡΤ News "Τα εν Δήμω", με τον Τάκη Σαράντη και τη Μαρία Μαγκλάρα, ήταν το βράδυ της Τετάρτης 17/7 ο...

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανναυπλιακού – Οι πρώτες κινήσεις της

Ανακοινώθηκε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανναυπλιακού-Ηρακλή. Την αποτελούν οι: Νίκος Βερβεσός, Ηλίας Τσούρνος, Κυριάκος Καλύβας, Βαγγέλης Δαγλής, Ανδριανός Τρίγκας, Γιώργος Μερμίγκης, Βαγγέλης Μπακάλης, Βαλάντης...

Σύσκεψη Μαλτέζου-Ορφανού για να επιλυθούν διαφωνίες των Δήμων Άργους και Ναυπλίου

Σύσκεψη Μαλτέζου-Ορφανού για να επιλυθούν διαφωνίες των Δήμων Άργους και Ναυπλίου Κοινό δελτίο τύπου Δήμου Άργους-Μυκηνών και Δήμου Ναυπλιέων Προβλήματα, παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία συσσωρευμένα εδώ...

Σύσκεψη Μαλτέζου-Ορφανού για να επιλυθούν διαφωνίες των Δήμων Άργους και Ναυπλίου

Σύσκεψη Μαλτέζου-Ορφανού για να επιλυθούν διαφωνίες των Δήμων Άργους και Ναυπλίου Κοινό δελτίο τύπου Δήμου Άργους-Μυκηνών και Δήμου Ναυπλιέων Προβλήματα, παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία συσσωρευμένα εδώ...

Θάνατος λουόμενου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μύλων-Κιβερίου – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Θάνατος λουόμενου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μύλων-Κιβερίου Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 17 Ιουλίου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου ότι ένας 70χρονος...

Άργος: Τι λέει ο Γιάννης Μαλτέζος για τις εργασίες καλλωπισμού στο λόφο Ασπίδος

Άργος: εργασίες καλλωπισμού στο λόφο Ασπίδος Στις εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού που γίνονται τις τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο λόφο Ασπίδος στο Άργος, αναφέρεται ο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ στο Άργος

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,...

Η συνέντευξη του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου στην ΕΡΤ

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της ΕΡΤ News "Τα εν Δήμω",...

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανναυπλιακού – Οι πρώτες κινήσεις της

Ανακοινώθηκε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανναυπλιακού-Ηρακλή. Την αποτελούν...

Σύσκεψη Μαλτέζου-Ορφανού για να επιλυθούν διαφωνίες των Δήμων Άργους και Ναυπλίου

Σύσκεψη Μαλτέζου-Ορφανού για να επιλυθούν διαφωνίες των Δήμων Άργους...

Θάνατος λουόμενου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μύλων-Κιβερίου – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Θάνατος λουόμενου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μύλων-Κιβερίου Ανακοίνωση του Λιμενικού...