Ελλάδα-Κόσμος

ΚΚΕ: Προπαγάνδα της κυβέρνησης για το κουπόνι του Μarket Ρass

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ

Δύσκολα καταπίνεται η προπαγάνδα της κυβέρνησης για το κουπόνι του marketpass, τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές στο ράφι έχουν ανέβει αλλεπάλληλες φορές απ’ όταν ανακοινώθηκε το μέτρο.

Τι λέει η κυβέρνηση χωρίς ντροπή; Ότι η «μεγάλη ανταπόκριση» του κόσμου να κάνει αίτηση για το κουπόνι επιβεβαιώνει την …ορθότητα της πολιτικής της. Ότι δηλαδή ο λαός επικροτεί και επιβραβεύει τα επιδόματα – κοροϊδία ως μέτρο ανακούφισης από την ακρίβεια!

Υπήρχε άραγε περίπτωση μέσα σε τέτοιες συνθήκες, με τον μήνα να βγαίνει μόνο με …αεροπλανικά, να βρεθεί άνθρωπος που δεν θα πάρει έστω και το ένα ευρώ που δίνει το κρατικό κουπόνι, τη στιγμή μάλιστα που το έχει χρυσοπληρώσει μια και δυο φορές από την τσέπη του;

Αν κάτι επιβεβαιώνουν δηλαδή οι μαζικές αιτήσεις του κόσμου, είναι η άθλια κατάσταση στην οποία τον έχει οδηγήσει η πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να χρειάζεται ακόμα και τις πενταροδεκάρες που βαφτίζει «βοήθεια» το κράτος για να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη για την επιβίωση.

Λέει και το άλλο …ανέκδοτο η κυβέρνηση: Αν τα χρήματα του pass θεωρούνται ψίχουλα, τότε το 10% των αυξήσεων που (δήθεν) καλύπτουν είναι αμελητέο και κακώς διαμαρτύρεται ο κόσμος για τις ανατιμήσεις! Μιλάμε για «λογική» που σπάει κόκαλα.

Τα 52 ευρώ που παίρνει μια τετραμελής οικογένεια τον μήνα από το pass δεν καλύπτουν ούτε τον τρέχοντα πληθωρισμό, πόσο μάλλον τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα από την ακρίβεια που τρέχει «με χίλια» τον τελευταίο χρόνο. Ας όψονται λοιπόν οι σουπερμαρκετάδες, που περιμένουν πώς και πώς να βάλουν κι αυτά τα χρήματα στα ταμεία τους, πουλώντας πανάκριβα εμπορεύματα.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό που υποφέρει να αξιοποιήσει την πείρα από την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει, να μην υποκύψει σε ψεύτικα διλήμματα και στη λογική του μικρότερου κακού. Με ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών να διεκδικήσει με καλύτερους όρους ζωή με αξιοπρέπεια και ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

19 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Πρόσφυγες Πόντιοι, Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, Χο Τσι Μινχ, η…

9 ώρες πριν

Κινηματογραφικές εικόνες από τον “Κύκνο” στο Ναύπλιο, τη δεκαετία του ’60

Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…

14 ώρες πριν

Άργος: Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…

16 ώρες πριν

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

17 ώρες πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

19 ώρες πριν

200 μοτοσικλετιστές και ροκ συναυλία στο Άργος το βράδυ του Σαββάτου

200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…

20 ώρες πριν