Πολιτική

Απευθείας αναθέσεις 370.000 ευρώ σε Π. και Κ. Καμπόσο (ρεπορτάζ από το “Documento”)

Ολοσέλιδο ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στο σημερινό φύλλο (12/2) της εφημερίδας «Documento» αναφέρεται σε απευθείας αναθέσεις που έχουν δοθεί από μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Πελοποννήσου στους γιους του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Άργους-Μυκηνών-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου.

Ο τίτλος της εφημερίδας είναι: “Απευθείας αναθέσεις 370.000 ευρώ στον Καμπόσο” και o υπότιτλος: “Λύνουν και δένουν στην Πελοπόννησο ο δήμαρχος Άργου-Μυκηνών και οι γιοι του”.

To ρεπορτάζ χαρακτηρίζει πολιτικά ανήθικες τις συγκεκριμένες απευθείας αναθέσεις ενώ με δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Καμπόσος απαντά ότι όλα αποτελούν ανυπόστατες κατηγορίες.

Το ρεπορτάζ είναι το ακόλουθο:

Σε …μαγαζάκι γωνία έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες η εταιρεία Congenius Consulting &Systems ΙΚΕ που ανήκει στους αδερφούς Παναγιώτη και Κωνσταντίνο Καμπόσο, με διαχειριστή τον πρώτο, γιους του γνωστού «γαλάζιου» δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου.

Το «πολιτικά ανήθικο» της υπόθεσης, το οποίο προκαλεί και μεγάλα ερωτήματα, είναι το γεγονός ότι οι πελάτες-χρηματοδότες της εταιρείαςτων γιων του Δ. Καμπόσου είναι αυτοδιοικητικού παράγοντες και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος!

Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως φαίνεται από τα επίσημα έγγραφα, που είναι αναρτημένα στο σύστημα «Προμηθέας» (promitheus.gov.gr) στο οποίο δημοσιοποιούνται οι δημόσιες συμβάσεις, φαίνεται να λαμβάνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στους γιους του προέδρου!

Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, που κατέχει και τη θέση του γραμματέα στην ΠΕΔ Πελοποννήσου, εμφανίζεται να δίνει στην εταιρεία των γιων του προέδρου της ΠΕΔ Δ. Καμπόσου το συνολικό ποσό των 129.208 ευρώ με πέντε απευθείας αναθέσεις που συνάπτει και υπογράφει ο ίδιος για διάφορες μελέτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Ιωάννης Γεωργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Πελοποννήσου, εμφανίζεται να δίνει στους γιους του Καμπόσου με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσηςσε έξι περιπτώσεις το συνολικό ποσό των 96.480 ευρώ για διάφορες μελέτες. Και σε αυτή την περίπτωση τις συμβάσεις υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος.

Η Congenius Consulting &Systems ΙΚΕ  εμφανίζεται επίσης να λαμβάνει διάφορα σημαντικά χρηματικά ποσά για μελέτες με απευθείας αναθέσεις και από άλλους δήμους που υπάγονται στην ΠΕΔ στην οποία πρόεδρος είναι ο Δ. Καμπόσος.

Συγκεκριμένα:

  • Από τον Δήμο Οιχαλίας το ποσό των 36.952 ευρώ.
  • Από τον Δήμο Κορινθίας (Δημόπρακτος ΑΕ Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) το συνολικό ποσό των 36.208 ευρώ.
  • Από τον Δήμο Μεγαλόπολης το ποσό των 37.200 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της επανάληψης του ποσού των 37.200 ευρώ που εμφανίζεται να παίρνει η εταιρεία, ακριβώς το ίδιο, με αντίστοιχες απευθείας αναθέσεις, στην Congenius Consulting &Systems ΙΚΕ από τους Δήμος Μεγαλόπολης, Ελευσίνας, Ερμιονίδας και Γορτυνίας.

Μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ

Η εταιρεία των Κ. και Π. Καμπόσου που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020 με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ (!) έχει μεταξύ άλλων σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα για την κάλυψη των οργανωτικών και λειτουργικών τους αναγκών, καθώς και… υπηρεσιών παιχνιδομηχανών με κερματοδέκτη, χονδρικού εμπορίου θυρών, παραθύρων, πλαισίων και κατωφλιών για πότρες, παραθυρόφυλλων, ρολών και την πραγματοποίηση κατασκευαστικών εργασιών για μη οικιστικά κτίρια, νέων εργασιών, προσθηκών, μετατροπών και ανακαινίσεων.

Δημήτρης Καμπόσος: «Όλα είναι ανυπόστατες κατηγορίες»

Η απάντηση του Δημήτρη Καμπόσου στην εφημερίδα:

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου, στην οποία είμαι πρόεδρος, είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση. Τίποτα παραπάνω. Προσωπικά δεν ελέγχω τις συνεργασίες που μπορεί να έχει η εταιρεία των παιδιών μου με τους δήμους που ανήκουν στην ΠΕΔ.

Όλα όμως είναι νόμιμα και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει ποτέ συνάψει σύμβαση με τον δικό μας δήμο και μάλιστα μας βοηθάει εδώ και καιρό αφιλοκερδώς. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατες κατηγορίες που έχουν σαν στόχο να με πλήξουν ενόψει εκλογών.

 

Στο ρεπορτάζ ακολουθούν 15 συμβάσεις οι οποίες έχουν δοθεί μέσα σε δύο χρόνια («προκλητικές απευθείας αναθέσεις στην Congenius Consulting &Systems ΙΚΕ» τις χαρακτηρίζει η εφημερίδα).

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

21 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

21 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Eικόνες: Γεώργιος Παπανδρέου και Ελευθέριος Βενιζέλος, κατεδάφιση με δυναμίτη 15ώροφου…

23 λεπτά πριν

Ο πανηγυρικός εσπερινός στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Άργος

εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Άργος Πανηγυρικός μέγας εσπερινός στη μνήμη των Αγίων και…

2 ώρες πριν

Ναύπλιο: Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου “Χνάρια Θεάτρου”

Ναύπλιο: Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου To Θεατροδρόμιο Ναυπλίου, o Δήμος Ναυπλιέων, και η…

3 ώρες πριν

“Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών”: VIP υλικά κατεδαφίσεως

"Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών": VIP υλικά κατεδαφίσεως Ανακοίνωση από το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών Σε απόλυτη επέλαση…

4 ώρες πριν

Άνδρας αναζητά εργασία ως βοηθός κουζίνας-λαντζέρης στην περιοχή Ναυπλίου

Άνδρας αναζητά εργασία ως βοηθός κουζίνας ή λαντζέρης στο Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές. Διαθέτει…

4 ώρες πριν

Πρωταθλητής ο Αριστέας Άργους στην κατηγορία Κ-14 της ΕΠΣ Αργολίδας

Ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19/05/2024 στο Δ.Α.Κ. Τολού…

4 ώρες πριν