Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άργος από τους αγρότες – Διέκοψαν την κυκλοφορία

Κινητοποιήσεις διαρκείας ξεκίνησαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι της Αργολίδας την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και όπως δηλώνουν, θα εντείνουν τους ρυθμούς της διαμαρτυρίας.

Αφού συγκεντρώθηκαν τρακτέρ στις 11πμ στην Πυργέλλα, στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους του Άργους και κατέληξαν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, στην εθνική οδό Άργους-Κορίνθου.

Για αρκετά λεπτά έκλεισαν το δρόμο βάζοντας μπροστά τα τρακτέρ τους με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κινούνται από παρακαμπτήριους δρόμους. Όπως δηλώνουν οι αγρότες, η κίνηση αυτή είναι συμβολική και είναι μόνο η αρχή… Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις διαμαρτυρίας τις επόμενες ημέρες.

«Η αδιαφορία της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων μας αναγκάζει να κινητοποιηθούμε» αναφέρουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι της Αργολίδας.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι:

  1. Αγροτικό πετρέλαιο στη μάνικα (σαν το ναυτιλιακό).
  2. Αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με πλαφόν 0,07 ευρω ανά KWH.
  3. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
  4. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  5. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος 300 ευρω ανά στρέμμα, σε μια σειρά προϊόντα (πορτοκάλια, βερίκοκα) που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση αρκετές φορές ακριβότερα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των απωλειών αγορών, του πολέμου στην Ουκρανία, ζημιές από καιρικά φαινόμενα, φαινόμενα αισχροκέρδειας σε παραγωγούς και καταναλωτές κλπ.
  6. Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Να μην ισχύσει ο συμψηφισμός που αποφάσισε ο ΕΛΓΑ για την προκαταβολή ζημιάς 300 ευρώ/στρέμμα. Να προχωρήσει άμεσα η εκδίκαση των ενστάσεων με αποζημίωση στο πραγματικό ύψος της ζημιάς από τον παγετό σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ Αργολίδας.
  7. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Μουσική αφήγηση παραμυθιού στην Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους

Η Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών και το Δημοτικό Ωδείο Άργους καλούν τους μικρούς φίλους…

1 λεπτό πριν

Ενθουσίασε το ορχηστρικό σύνολο του Ελληνικού Ωδείου Άργους

Ενθουσίασε το ορχηστρικό σύνολο του Ελληνικού Ωδείου Άργους με τη συμμετοχή του στην εκδηλωση "Η…

10 λεπτά πριν

Αιτήσεις συμμετοχής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας

Αιτήσεις συμμετοχής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία προσφέρουν μια σπάνια και πολύτιμη ευκαιρία…

1 ώρα πριν

Άργος: Συναυλία-αφιέρωμα στα 130 χρόνια του “Δαναού”

Το Σάββατο 25 Μαίου, στις 6.30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργείων "Ο Δαναός", το…

2 ώρες πριν

Η παράσταση “Lemon” στο Άργος το Σάββατο 25 Μαΐου

Η παράσταση "Lemon" στο Άργος το Σάββατο 25 Μαΐου Το Lemon ταξιδεύει στο Άργος και…

2 ώρες πριν

21 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

21 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Eικόνες: Γεώργιος Παπανδρέου και Ελευθέριος Βενιζέλος, κατεδάφιση με δυναμίτη 15ώροφου…

13 ώρες πριν