Γνωστή η πλούσια μουσική παραγωγή του Μουσικού Σχολείου και των μαθητών του. Η παρουσία τους σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Αργολίδας δίνει το μέτρο της ποιότητας της μουσικής εκπαίδευσης και γενικότερα της εκπαίδευσης που παρέχει το σχολείο αυτό. Μερικά από τα μουσικά σχήματα των παιδιών είναι γνωστά και άλλα λιγότερο γνωστά, αλλά το ίδιο δημιουργικά.
Το ροκ συγκρότημα που εμφανίστηκε στην εκδήλωση που οργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Άργους και το Μουσικό Σχολείο με θέμα την εφηβεία, ήταν για το κοινό μια αποκάλυψη και γενικότερα μια ωραία εκδήλωση που άρχισε με μουσικά … γκάζια επί σκηνής! Έκφραση που χρησιμοποιούσαμε για τα συγκροτήματα ροκ που σημάδεψαν τη δική μας εφηβεία και που, κατά περίεργο τρόπο, επανέρχονται σήμερα και αρέσουν στα νέα παιδιά. Σε μια εποχή όπου οι έφηβοι νιώθουν ή θα πρέπει να νιώθουν περισσότερο ελεύθεροι από άλλες εποχές και οι δημιουργικές τους δυνάμεις εκφράζονται πιο ελεύθερα, βρίσκονται αντιμέτωποι με πιο περίπλοκες και σύνθετες συνθήκες και τα ζητήματα των σχέσεων βιώνονται αρκετές φορές προβληματικά έως και βίαια. Η μουσική εισαγωγή τους λοιπόν ήταν ακριβώς η δυναμική εισαγωγή σε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση που οργανώθηκε από τα δυο σχολεία με τίτλο: «Έφηβοι: η σχέση με τον εαυτό τους, τους γονείς τους και τους άλλους». Προσκεκλημένη η ψυχολόγος κ. Ευαγγελία Λεζέ που παρουσίασε επί μακρόν τις θεωρίες για την εφηβεία, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα σημεία των ηλικιακών σταδίων και δίνοντας πολλά παραδείγματα για γονείς και εκπαιδευτικούς.
Η εκδήλωση έγινε στο ιστορικό «Μπουσουλοπούλειο θέατρο» που ανήκει στο 1ο Γυμνάσιο και συγκίνησε όσες και όσους είχαν πολύ καιρό να παρακολουθήσουν εκδήλωση στο χώρο αυτό. Χρειάζεται να τονίσουμε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ. Γιάννης Καταρτζής για τη καλή διατήρηση του χώρου, αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη του σχολείου. Εξάλλου, ο ίδιος βρίσκεται πολύ πιο κοντά στους εφήβους του με τα δικά του «μηχανοκίνητα γκάζια»! Το θέμα βέβαια που επέλεξαν τα δυο σχολεία είναι από τα πιο σημαντικά, ιδιαίτερα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι όλο και περισσότερο με σύνθετες καταστάσεις που πρέπει να τις διαχειριστούν πριν καταλήξουν σε προβληματικά και συγκρουσιακά αδιέξοδα. Γι’ αυτό και τέτοιες εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη αξία για τη σχολική κοινότητα και γενικότερα για την κοινωνία μας.
Πάντως τα «ροκ γκάζια» των μαθητών του Μουσικού Σχολείου άρεσαν και θα ήταν καλό, στο μέτρο του δυνατού, να είχαμε μια νέα μεγαλύτερη συναυλία των ροκ ομάδων του σχολείου. Οι μαθητές θα μπορούσαν να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους και τις δεξιότητές τους και εμείς να μεταφερθούμε (ίσως με κάποια δόση μελαγχολίας) στις αίθουσες ή τα δωμάτια όπου ζωντανές ροκ μπάντες ή δίσκοι στα πικάπ μας, έδιναν τον τόνο και τον ρυθμό μιας νεανικότητας έτοιμης να ξεχειλίσει από τα στενά κοινωνικά πλαίσια και να αμφισβητήσει το κάθε τι…!
(Santana)