Με ιδιαίτερη λαμπρότητα διοργανώθηκαν στη Νέα Επίδαυρο οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 201 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου. Την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του Περιφερειακο Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι βουλευτές του νομού, ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.
Ο πρόεδρος του Πε.Συ. Πελοποννήσου και υποψήφιος δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Στέλιο Πέτσα για θέματα που αφορούν την τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και με τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη για θέματα που αφορούν την περιοχή.
Η Α’ Εθνοσυνέλευση και το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος συνιστούν ουσιαστικά τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της νεότερης Ελλάδας ως ανεξάρτητης πολιτικής οντότητας. Το Σύνταγμα της Επιδαύρου θεμελίωσε την πολιτική ύπαρξη και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους, κατοχύρωσε τη διάκριση των εξουσιών και την προστασία των ατομικών ελευθεριών και των πολιτικών δικαιωμάτων.