Οι μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑΛ Άργους ενημερώθηκαν για τις προοπτικές απασχόλησης

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. – Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Άργους την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ μαθητών, καθηγητών και τοπικών φορέων της περιοχής αναφορικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών και τις προοπτικές απασχόλησης τους σε τοπικές επιχειρήσεις.

Μετά από κάλεσμα εκ μέρους της σχολικής μονάδας τόσο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, όσο και με δημοσίευση σχετικού δελτίου τύπου σε τοπικά μέσα, διοργανώθηκε σχετική εκδήλωση από την ομάδα εργασίας της πιλοτικής δράσης με τη βοήθεια συναδέλφων ηλεκτρονικής και πληροφορικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από τις τρείς τάξεις του σχολείου. Συγκεκριμένα συμμετείχε αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διάχυση της πληροφορίας σε όλους τους Τομείς και Ειδικότητες του σχολείου σε περαιτέρω δράσεις που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν κατά σειρά που μίλησαν οι παρακάτω εκπρόσωποι φορέων:

  1. Δασακλή Φωτεινή, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας ΔΗΜΑΣ ΑΕΒΕ
  2. Αντωνόπουλος Σπυρίδων, Πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Αργολίδας
  3. Βασιλόπουλος Επαμεινώνδας, Διοικητής Τροχαίας Αργολίδας.
  4. Ντεβές Ιωάννης, Λογιστής.
  5. Βασιλόπουλος Θεόδωρος, Διοικητής Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.
  6. Σκούφης Παναγιώτης, εκπρόσωπος Δήμου Άργους- Μυκηνών.
  7. Καριοφύλλας Χαράλαμπος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κυρία Σωτηροπούλου Βασιλική, υποδιευθύντρια της σχολικής μονάδας

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Σχολικής μονάδας κος Νίκος Τσιπιανίτης ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων τους Τομείς και Ειδικότητες στους οποίους αναπτύσσεται το πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο καθώς και για την αναβάθμιση της Τεχνικής – Επαγγελματικής με τα νέα ωρολόγια προγράμματα, τα αναβαθμισμένα – κενοτόμα προγράμματα σπουδών, τα διαθεματικά μαθήματα, την πρακτική άσκηση των μαθητών και για όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στα πρότυπα ΕΠΑ.Λ. (ΜΝΑΕ, το θεσμό του ψυχολόγου, την ενισχυτική διδασκαλία κλπ)

Η κυρία Δασακλή Φωτεινή υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας ΔΗΜΑΣ ΑΕΒΕ παρουσίασε την εταιρεία, και τις δραστηριότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τόνισε την ανάγκη για νέους εργαζόμενους με ψηφιακές δεξιότητες και την αναγκαιότητα συνεχούς επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και εξέλιξης που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή. Οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους πρόσληψης στην εταιρεία, τις ειδικότητες που απασχολούνται εκεί και τις οικονομικές απολαβές. Επιπλέον, αναφέρθηκε και το θέμα της Μαθητείας ως θεσμός και κατά πόσο η εταιρεία θα μπορούσε να εμπλακεί στη υλοποίηση Μαθητείας από το επόμενο σχολικό έτος.

Ο κύριος Αντωνόπουλος Σπυρίδων, πρόεδρος αγροτικών συνεταιρισμών Αργολίδας μίλησε για τη δραστηριότητα του συνεταιρισμού που λειτουργεί από το 1947, παρουσίασε τις ειδικότητες που απασχολούνται σε διάφορους τομείς και τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης για αποφοίτους εξειδικευμένους στον Τομέα Τροφίμων, Λογιστικής, Μηχανολογίας κα.

Ο κύριος Βασιλόπουλος Επαμεινώνδας, Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Αργολίδας συζήτησε με τους μαθητές τις επαγγελματικές τους προοπτικές εφόσον εισαχθούν μέσω Πανελλαδικών, σε σχολή Αστυφυλάκων ή άλλο σώμα ασφαλείας. Τα παιδιά έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις εργασιακές συνθήκες, τις οικονομικές απολαβές και τις δυσκολίες που έχει η δουλεία του αστυνομικού.

Ο κύριος Ντεβές Ιωάννης, λογιστής που εργάζεται σε ιδιωτικό λογιστικό γραφείο συζήτησε με τα παιδιά τις υποχρεώσεις ενός λογιστή, την ανάγκη ύπαρξης ψηφιακών δεξιοτήτων και τις ευκαιρίες αλλά και τις δυσκολίες που υφίστανται στο συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης, κάνοντας εμφανές πόσες δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης υφίστανται αν κάποιος ακολουθήσει την εξειδίκευση στην οικονομική επιστήμη.

Ο κύριος Βασιλόπουλος Θεόδωρος, Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου παρουσίασε στα παιδιά τα ποσοστά απορρόφησης συγκεκριμένων ειδικοτήτων στον τομέα υγείας, πρόνοιας και ευεξίας καθώς και σε διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Μίλησε αναλυτικά για τις δεξιότητες και τις ικανότητες που είναι απαραίτητες για τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας.

Ο κύριος Σκούφης Παναγιώτης, εκπρόσωπος του Δήμου Άργους- Μυκηνών συζήτησε με τα παιδιά αναφορικά με το θεσμό της Μαθητείας μέσω του οποίου πολλοί απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε υπηρεσίες του Δήμου. Ανέλυσε το είδος των συμβάσεων που μπορούν να συναφθούν με τον Δήμο και τον τρόπο πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που γίνεται μέσω ΑΣΕΠ. Παρουσίασε ειδικότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για τον Δήμο και ανέλυσε σχετικές διαδικασίες.

Ο κύριος Καριοφύλλας Χαράλαμπος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρουσίασε τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο στις πέντε πόλεις της Πελοποννήσου όπου δραστηριοποιείται και τις διαφορετικές εξειδικεύσεις που προσφέρονται σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών.

Κοινός παρανομαστής σε όλες τις παρουσιάσεις ήταν η έμφαση που δόθηκε από τους ομιλητές για την αναγκαιότητα ευελιξίας στην εκπαίδευση των μαθητών και την ανάγκη να είναι ψηφιακά εκπαιδευμένοι οι μελλοντικοί εργαζόμενοι καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός και τα soft skills αποτελούν το μέλλον σε κάθε επάγγελμα.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση με ερωτήσεις αναφορικά με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κάθε τομέα απασχόλησης, οικονομικές απολαβές και προοπτικές εξέλιξης .

Η εκδήλωση έκλεισε με σχετική δέσμευση από όλους τους συμμετέχοντες αναφορικά με μελλοντική συνεργασία με το σχολείο, επισκέψεις ομάδων μαθητών στον εργασιακό χώρο και περαιτέρω διασύνδεση με τη τοπική κοινωνία με απώτερο στόχο την αύξηση των προοπτικών απασχολησιμότητας των αποφοίτων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων και άλλων εκδηλώσεων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών ανακοίνωσε η ΚΕΔΑ-Μ: Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε εκδήλωση θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.    

Εικόνες από το άναμμα του δέντρου και τη συναυλία με τον Τσαλίκη στο Άργος

Έπειτα από δύο αναβολές εξαιτίας της κακοκαιρίας, έγινε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου Τη φωταγώγηση...

Γ’ Εθνική: Νίκησε ο Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, έχασαν Παναργειακός και Ερμιονίδα

Μία νίκη και δύο ήττες ήταν η συγκομιδή των ομάδων της Αργολίδας την 4η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ΄Εθνικής. Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου νίκησε...

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων και άλλων εκδηλώσεων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών ανακοίνωσε η ΚΕΔΑ-Μ: Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε εκδήλωση θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.    

Εικόνες από το άναμμα του δέντρου και τη συναυλία με τον Τσαλίκη στο Άργος

Έπειτα από δύο αναβολές εξαιτίας της κακοκαιρίας, έγινε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου Τη φωταγώγηση...

Γ’ Εθνική: Νίκησε ο Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, έχασαν Παναργειακός και Ερμιονίδα

Μία νίκη και δύο ήττες ήταν η συγκομιδή των ομάδων της Αργολίδας την 4η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ΄Εθνικής. Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου νίκησε...

Άργος: Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για Έλληνες Εβραίους, Πόντιους, Μικρασιάτες

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου, αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής, έγιναν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην...

Η ταραχώδης ζωή και ο μαρτυρικός θάνατος του Αγίου Αγγελή του Αργείου

Στις 3 Δεκεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Αγγελή του Αργείου. Ενός ανθρώπου του οποίου η ζωή δεν ενδείκνυται προς μίμηση...

Οι οθωμανικές κρήνες του Ναυπλίου και οι επιγραφές τους (επιμέλεια: Μ. Βασιλείου)

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΗΝΩΝ ΑΠΟ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΩΣ  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΙΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΩΖΟΜΕΝΩΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΚΡΗΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ Κρήνη ονομάζεται η κατασκευή ύδρευσης που...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Σέρρες: Ένα παιδί νεκρό και δύο τραυματισμένα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο 9ο δημοτικό...

Γιάννης Γκιόλας: Το Κρανίδι τίμησε τον ήρωα Παπαρσένη Κρέστα

Ανακοίνωση από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του...

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων και άλλων εκδηλώσεων στο Δήμο...

Οκτώ καθηγήτριες του Πρότυπου ΕΠΑΛ Άργους στο Βουκουρέστι με πρόγραμμα Erasmus+

Το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Άργους (1ο ΕΠΑ.Λ Άργους) συνεχίζοντας...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση που ξύπνησε μνήμες από...

ΚΚΕ Αργολίδας: Η παραλία της Καραθώνας ανήκει σε όλο το λαό

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ Η παραλία της...