Άνοιξε η αυλαία της έκθεσης “Πελοπόννησος Εxpo” – Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, εκθετών και πολιτικών προσώπων αλλά και εκπροσώπων της οικονομικής ζωής της Πελοποννήσου και της χώρας, έγιναν το βράδυ της Τετάρτης τα εγκαίνια της παμπελοποννησιακής έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022» στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου Φραγκίστα (4ο χλμ. Άργους-Ναυπλίου, περιοχή Δαλαμανάρας).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα 6 επιμελητήρια της Πελοποννήσου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, και στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, η εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού κα Δανδόλου, οι οποίοι ανέπτυξαν τα βασικά σημεία των κομμάτων τους για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος καλωσόρισε τους επισκέπτες της έκθεσης ενώ τοποθετήσεις έκαναν  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι βουλευτές του νομού (Ι. Ανδριανός, Ι. Γκιόλας, Α. Πουλάς), ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μαντάς, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Χατζηθεοδοσίου,ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ κ. Καββαθάς, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δ. Κρίγγος.

 

 

 

Η «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ», έχει καθιερωθεί ως η σημαντικότερη έκθεση της Πελοποννήσου που προβάλλει την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στην Αργολίδα και την Πελοπόννησο αλλά και την υπόλοιπη χώρα στους παρακάτω τομείς:

• Τρόφιμα – Ποτά–Αγροδιατροφή
• Οικιακός & Επαγγελματικός Εξοπλισμός – Δόμηση
• Ενέργεια– Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας– Τεχνολογία Περιβάλλοντος
• Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – Διαφήμιση – Πληροφορική
• Οικογένεια – Παιδί – Εκπαίδευση – Γυναικεία Ομορφιά
• Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα – Αξεσουάρ
• Υπηρεσίες Υποστήριξης ΜΜΕ – Βιοτεχνικές Δραστηριότητες

Σκοπός είναι να αποκομίσουν οι εκθέτες τα μέγιστα δυνατά επιχειρηματικά οφέλη μέσω νέων εμπορικών συναντήσεων – επαφών και σύναψης νέων εμπορικών συμφωνιών.

Επιπρόσθετα, οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις παράλληλες γαστρονομικές εκδηλώσεις της έκθεσης να γνωρίσουν τα παραδοσιακά Πελοποννησιακά προϊόντα και να δοκιμάσουν τη γνήσια Αργολική Κουζίνα.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τα επτά Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, στηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, τον Δήμο Ναυπλιέων και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Ανάδοχος της έκθεσης είναι η εταιρεία PROEXPO, ενώ τη συνολική οργάνωση και διαχείρισή της έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Ο εκθεσιακός χώρος περιλαμβάνει τη χρήση ενός βιομηχανικού κτιρίου με ωφέλιμο εκθεσιακόχώρο 4.000 τ.μ. και με διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης 40 στρεμμάτων.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
18:00 – 19:00 Τελετή Εγκαινίων
19:00 – 20:00 Ο Chef Τάσος Τόλης αναλαμβάνει το ρόλο του οικοδεσπότη στο Masterclass Γαστρονομίας και έρχεται να μοιραστεί μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις του, αναδεικνύοντας την Πελοποννησιακή Γαστρονομία και καταλήγοντας σε γρήγορες και νόστιμες γευστικές προτάσεις με συνέργειες εξειδικευμένων ανθρώπων της Γαστρονομίας!
Καλωσόρισμα επισκεπτών με τοπικά παραδοσιακά κεράσματα από τους:
• Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου
• Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας
• Προοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Μαλαντρενίου
• Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρυάς «Το Αρτεμίσιο»
20:00 – 22:00 Παρουσίαση Μενού – Γευσιγνωσία στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας από το Chef Τάσο Τόλη
18:00 – 22:00 Έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου Χάρις Τσεκούρα αφιερωμένη στο πορτοκάλι με τίτλο “Το ειδικό βάρος της Πορτοκαλιάς”

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
16:00 – 18:00 Παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ Κορίνθου
18:00 – 19:00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Καρυάς «Το Αρτεμίσιο»
19:00 – 20:00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Προοδευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Μαλαντρενίου
20:00 – 21:00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου
21:00 – 22:00 Παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
16:00 – 22:00 Έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου Χάρις Τσεκούρα αφιερωμένη στο πορτοκάλι με τίτλο “Το ειδικό βάρος της Πορτοκαλιάς”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
16:00 – 17:00 Παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
17:00 – 18:00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Καρυάς «Το Αρτεμίσιο»
18:00 – 19:00 Παρουσίαση και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιβερίου «ΓΕΝΕΣΙΟΝ»
19:00 – 20:00 «Βιωσιμότητα – Σπατάλη Τροφίμων» & ζωντανή μαγειρική με τοπικά προϊόντα από τον Executive Chef και Συγγραφέα Αλέξανδρο Παπανδρέου
20:00 – 21:00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Προοδευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Μαλαντρενίου
21:00 – 22:00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου
16:00 – 22:00 Έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου Χάρις Τσεκούρα αφιερωμένη στο πορτοκάλι με τίτλο “Το ειδικό βάρος της Πορτοκαλιάς”

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
10:30 – 12:00 Πελοποννησιακό Πρωινό από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το Chef Τάσο Τόλη
12:00 – 15:00 «Η αξία της συνεργασίας και της προσφοράς στη γαστρονομία και την Κοινωνία» & Συνταγές με τοπικά προϊόντα από το Chef Ιάκωβο Απέργη «Οι τύποι της μπίρας και η σημασία της στην σύγχρονη εστίαση» από το Σύμβουλο μπίρας Πολ Εμμανουηλίδη «Η σημασία των τοπικών προϊόντων στην εστίαση και τον τουρισμό» από το Σύμβουλο Γαστρονομικού Marketing κ.Χάρη Τζαννή
-Ζωντανή Μαγειρική από τους Ιάκωβο Απέργη, Πολ Εμμανουηλίδη και Χάρη Τζαννή
15:30 – 17:30 Παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
18:00 Ημερίδα από την Ομοσπονδία & Εμπορικό Σύλλογο Άργους με θέμα: Η ακρίβεια και πως επηρεάζει το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα και πως μπορεί να ανασχεθεί, από τον Πρόεδρο ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) κ. Γεώργιο Λεχουρίτη
18:00 – 19:00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Κάντιας
19:00 – 21:00 Ζωντανή Μαγειρική από το Chef του 3Sixty Grill Dining κ. Νίκο Κουκουβά
21:30 Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Passepartout Band»
10:30 – 22:00 Έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου Χάρις Τσεκούρα αφιερωμένη στο πορτοκάλι με τίτλο “Το ειδικό βάρος της Πορτοκαλιάς”

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
10:30 – 12:00 Πελοποννησιακό Πρωινό από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το Chef Τάσο Τόλη
11:00 Ημερίδα από την Π.Ο.Ε.Ε. – Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας
12:00 – 13:00 Ζωντανή Μαγειρική από τη Chef και Συγγραφέα Μαίρη Παναγάκου στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας
13:00 – 15:00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Κίου – Μικρασιατικά
15:00 – 18:00 Παρουσίαση του νέου καινότομου προγράμματος πάχυνσης Αρνιών βαρέως τύπου από την επιχείρηση Δενέζης Α.Ε. – Denezis Meat σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ζωντανή Μαγειρική – Γευσιγνωσία και Αξιολόγηση των καινοτόμων προϊόντων κρέατος της επιχείρησης Δενέζης Α.Ε. – Denezis Meat από το Chef της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Βασίλειο Μπέκα
18:00 – 19:00 Ζωντανή Μαγειρική και Ανάδειξη τοπικών συνταγών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λάλουκα «Η ΑΜΥΜΩΝΗ»
18:30 Μουσική Εκδήλωση με τα σύνολα πνευστών και εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας υπό την επιμέλεια καθηγητών κ.κ. Μαρίνη Σπύρου, Παπαδημητρίου Γιάννη, Συρράκου Ντίνου, Τετώρου Μιχάλη, Χατζημπαλάση Γεωργίας
19:00 – 22:00 Παρουσίαση του Κοκτέιλ Αργολίδας από τον bartender του Café Rosso στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας
-Παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας, από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Ζωντανή μαγειρική από το Royal Catering
10:30 – 22:00 Έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου Χάρις Τσεκούρα αφιερωμένη στο πορτοκάλι με τίτλο “Το ειδικό βάρος της Πορτοκαλιάς

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Γ’ Εθνική: Νίκησε ο Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, έχασαν Παναργειακός και Ερμιονίδα

Μία νίκη και δύο ήττες ήταν η συγκομιδή των ομάδων της Αργολίδας την 4η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ΄Εθνικής. Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου νίκησε...

Άργος: Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για Έλληνες Εβραίους, Πόντιους, Μικρασιάτες

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου, αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής, έγιναν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην...

Το βιβλίο των Κόνδη-Olivier παρουσιάστηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη “Ο Παλαμήδης”

Με την παρουσία πλήθους κόσμου (ο οποίος δεν χώρεσε στην κεντρική αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης"), έγινε το βράδυ του Σαββάτου 3...

Γ’ Εθνική: Νίκησε ο Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, έχασαν Παναργειακός και Ερμιονίδα

Μία νίκη και δύο ήττες ήταν η συγκομιδή των ομάδων της Αργολίδας την 4η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ΄Εθνικής. Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου νίκησε...

Άργος: Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για Έλληνες Εβραίους, Πόντιους, Μικρασιάτες

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου, αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής, έγιναν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην...

Το βιβλίο των Κόνδη-Olivier παρουσιάστηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη “Ο Παλαμήδης”

Με την παρουσία πλήθους κόσμου (ο οποίος δεν χώρεσε στην κεντρική αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης"), έγινε το βράδυ του Σαββάτου 3...

Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα του Νοσοκομείου Αργολίδας για τον καρκίνο του μαστού

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο "Αμαλία" στο Ναύπλιο, η ημερίδα του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας-Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους με θέμα: "Νεότερα...

Η ταραχώδης ζωή και ο μαρτυρικός θάνατος του Αγίου Αγγελή του Αργείου

Στις 3 Δεκεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Αγγελή του Αργείου. Ενός ανθρώπου του οποίου η ζωή δεν ενδείκνυται προς μίμηση...

Οι οθωμανικές κρήνες του Ναυπλίου και οι επιγραφές τους (επιμέλεια: Μ. Βασιλείου)

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΗΝΩΝ ΑΠΟ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΩΣ  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΙΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΩΖΟΜΕΝΩΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΚΡΗΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ Κρήνη ονομάζεται η κατασκευή ύδρευσης που...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στα τοπικά ποδοσφαίρου της Αργολίδας

Φωτογραφία από το γκολ στον αγώνα Αργοναύτη Νέας Κίου-Ερμή...

Δωρεάν μεταφορά σε συλλαλητήριο στην Πάτρα με το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, ώρα...

Πωλείται αγροτεμάχιο-οικόπεδο 4 στρεμμάτων, οικοδομήσιμο, στο Ανυφί Μιδέας

Πωλείται αγροτεμάχιο-οικόπεδο 4 στρεμμάτων, οικοδομήσιμο, στην περιοχή Ανυφί Μιδέας....

Άργος: Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για Έλληνες Εβραίους, Πόντιους, Μικρασιάτες

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου, αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού...

Δύο συλλήψεις για κατοχή κάνναβης σε χωριό του Δήμου Επιδαύρου

  Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου σε κοινότητα...