Οι μελλοντικές προοπτικές των πληρωμών μέσω φορητών συσκευών

Οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου αναφέρονται σε οικονομικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται με χρήση μιας φορητής συσκευής, όπως smartphone, tablet ή ακόμα και ένα smartwatch. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες συναλλαγές, όπως αγορές εντός εφαρμογής, μεταφορές χρημάτων peer-to-peer, αλλά και πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες σε καταστήματα.  Με άλλα λόγια, οι λειτουργίες πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς την ανάγκη χρήσης πιστωτικών καρτών ή μετρητών.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να πραγματοποιήσετε πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο πιο κοινός είναι μέσω της λειτουργίας NFC (Near Field Communication) που επιτρέπει σε δύο συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους όταν βρίσκονται κοντά. Αυτή είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για συστήματα ανέπαφων πληρωμών μέσω Apple Pay ή Google Pay. Ένας άλλος τρόπος για να πραγματοποιήσετε πληρωμές μέσω κινητού είναι μέσω QR κωδικών, οι οποίοι μπορούν να σαρωθούν από μια κάμερα smartphone για να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή.

Οι οικονομικές συναλλαγές μέσω κινητού είναι όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, καθώς προσφέρουν έναν βολικό και γρήγορο τρόπο πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου πληρωμής θα αναλήσουμε παρακάτω.

 

Πλεονέκτημα των πληρωμών μέσω φορητών συσκευών

Συνολικά, οι πληρωμές μέσω κινητού προσφέρουν πολλά οφέλη σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής, όπως μετρητά ή πιστωτικές κάρτες.

Ασφάλεια

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχουν οι πληρωμές μέσω κινητού έναντι των παραδοσιακών μεθόδων είναι η ασφάλεια. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να έχουν στη κατοχή τους μετρητά ή τις πιστωτικές τους κάρτες για την πραγματοποίηση πληρωμών. Έτσι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος κλοπής, όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής.  Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να πραγματοποιήσετε μια αγορά, τα προσωπικά σας στοιχεία αποθηκεύονται στον διακομιστή του εμπόρου. Ωστόσο, με τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, τα προσωπικά σας στοιχεία υπάρχουν μόνο στη συσκευή σας, επομένως είναι πολύ πιο ασφαλή.

Ειδικότερα, οι παίκτες διαδικτυακού στοιχήματος μπορούν, αναζητώντας ένα paysafecard casino στην Ελλάδα, να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια τις συναλλαγές τους με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου.

Επιπρόσθετα, τα κινητά χάρη στην προηγμένη διαδικασία βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας που διαθέτουν, προσφέρουν ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας στη χρήση τους για πραγματοποίηση πληρωμών.

Όπως είδαμε και πριν, οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη χρήση του Android Pay, του Google Pay, του Apple Pay και  άλλων ιδιαίτερα ασφαλών πορτοφολιών. Αυτά τα πορτοφόλια διαθέτουν κορυφαίες τεχνολογίες κρυπτογράφησης και είναι ιδιαίτερα ασφαλή και αξιόπιστα για τη πραγματοποίηση πληρωμών.

Ευκολία

Η ευκολία είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της πραγματοποίησης πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Με τις πληρωμές μέσω κινητού, μπορείτε να κάνετε αγορές οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, ακόμη και αν δεν διαθέτε μετρητά ή έχετε ξεχάσει το πορτοφόλι ή τις κάρτες σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το smartphone σας και είστε έτοιμοι.

Επιπλέον, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επεξεργάζονται τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων πολύ γρήγορα. Αυτό καθιστά την πληρωμή μέσω κινητού εξίσου γρήγορη (αν όχι ταχύτερη) με τη συναλλαγή μέσω πιστωτικής κάρτας.

Τέλος, πολλά άτομα μιας οικογένειας μπορούν να πραγματοποιούν ταυτόχρονα πληρωμές με το κινητό τους από τον ίδιο λογαριασμό χωρίς να χρειάζεται να έχουν ξεχωριστές κάρτες που συχνά συνοδεύονται με υψηλά κόστη διατήρησης και αποστολής.

 

Ποιο είναι το μέλλον των πληρωμών μέσω κινητού στην Ελλάδα

Δεν είναι μυστικό ότι ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο ψηφιακός. Το βλέπουμε καθημερινά στον τρόπο ζωής μας και σίγουρα και στο τρόπο που καταναλώνουμε και ψωνίζουμε στα διάφορα καταστήματα. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πληρωμές μέσω κινητού είναι σε διαρκή άνοδο.

Η υψηλή ζήτηση για την τεχνολογία mPOS (Mobile Point-of-Sale) σίγουρα πρόκειται να δώσει στο μέλλον μία ώθηση στη χρήση των κινητών για πραγματοποίηση πληρωμών. Πρόκειται για συσκευές smartphones, tablets ή ασύρματες συσκευές που μπορούν να αντικαταστήσουν την λειτουργία των συμβατικών POS. Αυτό σας προσφέρει την ελευθερία να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε πληρωμές χωρίς να χρησιμοποιείτε τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών εντός του καταστήματος.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση στη χρήση των εφαρμογών πληρωμής, όπως για παράδειγμα η Revolut. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές παρέχουν εκπτώσεις και διάφορες άλλες προσφορές στους πελάτες τους, κάτι που δεν συμβαίνει με τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής. Η χρήση αυτών των εφαρμογών αναμένεται να αυξηθεί, κάτι που θα οδηγήσει και σε αύξηση των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Τέλος, οι Έλληνες πολίτες υποχρεούνται από το κράτος να εμφανίζουν το 30% το είσοδήματος τους σε ηλεκτρονικές πληρωμές. Αυτό αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των πολιτών που πλέον δεν χρησιμοποιεί μετρητά, αλλά άλλες μεθόδους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Ρομά πετροβολούσαν κτήρια αλλά και ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ν. Κίου – Πολλές σπασμένες τζαμαρίες

  Πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, μικρή ομάδα από Ρομά που βρισκόταν στο δρόμο Άργους-Νέας Κίου, βρήκε τον δικό της (ανόητο) τρόπο...

Στελέχη ΝΔ: “Δεν επιστρέφει τελικά στo κόμμα ο Δημήτρης Καμπόσος”

Ρπορτάζ: www.ethnos.gr Δυσαρέσκεια τόσο για τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο όσο και για τον βουλευτή Αρκαδίας Κωνσταντίνο Βλάση εκφράζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή...

Ο Δ. Ορφανός σε εκδήλωση στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

Το παρών έδωσε ο Δημήτρης Ορφανός στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων-επικεφαλής της παράταξης...

Ρομά πετροβολούσαν κτήρια αλλά και ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ν. Κίου – Πολλές σπασμένες τζαμαρίες

  Πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, μικρή ομάδα από Ρομά που βρισκόταν στο δρόμο Άργους-Νέας Κίου, βρήκε τον δικό της (ανόητο) τρόπο...

Στελέχη ΝΔ: “Δεν επιστρέφει τελικά στo κόμμα ο Δημήτρης Καμπόσος”

Ρπορτάζ: www.ethnos.gr Δυσαρέσκεια τόσο για τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο όσο και για τον βουλευτή Αρκαδίας Κωνσταντίνο Βλάση εκφράζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή...

Ο Δ. Ορφανός σε εκδήλωση στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

Το παρών έδωσε ο Δημήτρης Ορφανός στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων-επικεφαλής της παράταξης...

Ο εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Ναυπλίου

Στο ναό του Γεννεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο, έγινε το βράδυ της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος...

Άργος: Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για Έλληνες Εβραίους, Πόντιους, Μικρασιάτες

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου, αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής, έγιναν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην...

Το βιβλίο των Κόνδη-Olivier παρουσιάστηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη “Ο Παλαμήδης”

Με την παρουσία πλήθους κόσμου (ο οποίος δεν χώρεσε στην κεντρική αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης"), έγινε το βράδυ του Σαββάτου 3...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ικανοποίηση των επιχειρηματιών Τουρισμού της Αργολίδας για την ανάληψη του «TBEX Europe»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού (ΣΕΤ) Σημερα στα πλαίσια...

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Χρωστάς σε σένα γυναίκα» παρουσιάστηκε στο Άργος

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Χρωστάς σε σένα γυναίκα» παρουσιάστηκε στην...

Ασφαλτοστρώσεις στο Ηλιόκαστρο

Στην κοινότητα Ηλιοκάστρου, ολοκληρώνονται εργασίες οδοποιίας με επισκευή των...

Η πρόβλεψη του καιρού για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και σήμερα Τετάρτη 7...

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ, στην Τίρυνθα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αργολίδας "Δεσμοί Αίματος" διοργανώνει...

Ο Π. Νίκας παρουσίασε στο Ναύπλιο το διεθνές συνέδριο “TBEX Europe-Peloponnese” που θα γίνει τον Μάιο

“Η ψηφιακή εποχή δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,...