Πολιτισμός

Καταθέσεις στεφάνων από τους μαθητές του Ναυπλίου για το έπος του 1940

Οι μαθητές των σχολείων του Ναυπλίου τίμησαν τους ήρωες του έπους του 1940 με καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Μαθητές-εκπρόσωποι των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών αλλά και εκπροσώπων του Δήμου συμμετείχαν στην τιμητική εκδήλωση η οποία περιελάμβανε και απαγγελίες ποιημάτων.

Αύριο, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στο Ναύπλιο, περιλαμβάνει:

08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώον του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου) από Τιμητικό Άγημα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Υποδομών Ναυπλίου (Υ.Δ.Υ.Π. Ναυπλίου), με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

10.30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου (Πρόνοια), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Χατζηαναστασίου Τάσο, διδάκτωρα ιστορίας, καθηγητή 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Ηρώον του Ναυπλίου, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11.30 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών – μαθητριών, προσκόπων και συλλόγων. Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος 25ης Μαρτίου (έμπροσθεν του Ηρώου Ναυπλίου).

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Άνδρας αναζητά εργασία ως βοηθός κουζίνας-λαντζέρης στην περιοχή Ναυπλίου

Άνδρας αναζητά εργασία ως βοηθός κουζίνας ή λαντζέρης στο Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές. Διαθέτει…

15 λεπτά πριν

Πρωταθλητής ο Αριστέας Άργους στην κατηγορία Κ-14 της ΕΠΣ Αργολίδας

Ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19/05/2024 στο Δ.Α.Κ. Τολού…

22 λεπτά πριν

Μουσικοχορευτική παράσταση στο Κεφαλάρι Άργους

Μουσικοχορευτική παράσταση του Πολιτιστικού και  Συλλόγου Κεφαλαρίου  “Η Ζωοδόχος Πηγή” και  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων…

48 λεπτά πριν

O Θεόδωρος Κουναδέας ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στον “Μοριά Α.Ε.-Α.Ο.Τ.Α.”

O Θεόδωρος Κουναδέας στον "Μοριά Α.Ε.-Α.Ο.Τ.Α." Καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

1 ώρα πριν

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου Το παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου…

2 ώρες πριν

Ανοίγει τις πόρτες του το θερινό σινεμά CINE VALIA στο Άργος

Ανοίγει τις πόρτες του το θερινό σινεμά CINE VALIA στο Άργος Ετοιμαστείτε για δροσερές βραδιές…

3 ώρες πριν